Hirdetés

2019. február 21., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Múlt évtizedbeli jóságos konfigok - I. rész

  Sziasztok!

  "Kis rövid" írássorozatom első részeként a kezdetekről mesélnék, ugyanis három eltérő "retró konfigurációt" (kinek mi számít annak) szeretnék bemutatni, különböző posztokban. Mivel tizenévesként ezzel kezdtem informatikai pályafutásom számomra ez már-már retrónak számít, valamint életem meghatározó részének. Természetesen volt szerencsém már Pentium 3-as és 486-os géphez is, azonban most erre a három gépre koncentrálnék egyelőre (aztán még lehet hogy írok a többiről is ami megfordult kezeim között).

  A kezdetek

  A történet onnan kezdődik, hogy a nagyon réginek számító Pentium 3-as gépet leváltottuk a Warcraft 3 érkezése tájékán (ugyanis akadt rajta rendesen). Bár ennek a régi gépnek a többi komponensére nem emlékszem, annyit tudok, hogy utána megváltás volt az új konfigurációval játszani. Ezt az Athlon XP 2400+-os gépet szerettem volna folytatni/feléleszteni, hogy napjainkban újra átélhessem a gyermekkori szép emlékeket. Erről tudni kell hogy nagyon sokáig kiszolgálta a családot (akkor még csak egy gép volt nálunk), 2001-től 2006-ig. Tartozott hozzá 512 MB memória (ez kibővült később még egy 512-es természetese DDR1-es darabbal), Geforce Ti 4200-as kártya (ezt hamar váltotta egy Ati 9800 Pro kártya), egy 80 GB-os IDE Maxtor (persze hogy ez is elhullott idővel, így 320 GB lett belőle), valamint egy Asus A7N8X lap.

  Folytatás...

  Th3Ac3 3 éve 8

 • Windows 8.1 szeptemberi update = elszállt winchester?

  Érdekes jelenségre lettem figyelmes a minap és bár okában nem vagyok biztos, szerintem érdemes megosztani tapasztalataimat a nagyérdeművel.

  A laptopom egyszer csak (Lenovo G500) a szokásosnál lassabban indult el, a boot képernyőn szöszölt percekig a gép, majd kékhalálozott. Aztán másodszori próbálkozásra nagy nehezen behozta az asztalt, végül megfagyott az egész rendszer, nem csinált semmit. Akárhányszor próbálkoztam mindig a két variáció egyike valósult meg, normálisan nem akart semmiképpen működni.

  Már kezdtem attól tartani megint elromlott a laptop, küldhetem vissza a szervizbe (egy hónapja megjárt egy utat), de aztán kivettem a merevlemezt (Optibayben van két hete ugyanis a DVD író helyén), és simán indult SSD-ről a Windows. Nem tudtam mire vélni a történteket, főleg annak fényében hogy ezek után a winchestert kipróbáltam másik gépben, ahol simán elindult és minden adatát le tudtam menteni. Most akkor mi lehet?

  Minden bizonnyal a legutóbbi Windows update okozott benne károkat, mert épp előtte telepítettem fel a legfrissebbet és a legközelebb amikor be akartam kapcsolni a gépet már megakadt a winchester felismerésnél. Egyelőre eddig jutottam, próbáltam rendszer visszaállítást csinálni, de hiányolta hozzá a merevlemezt (nem értem miért amikor elvileg semmi rendszerfájlt nem pakol ide), és ezt ugyebár nem tudom a laptoppal jelen állapotában felismertetni.

  Folytatás...

  Th3Ac3 4 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.