2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • MIUI fejlesztői rom telepítés Xiaomi Mi4c telefonra

    Leírom nagy vonalakban a rom telepítését:

    1.
    Első lépésként telepítened kell - pl. a leírásom szerint - a TWRP recoveryt.

    2.
    Ha elkészültél a TWRP recovery telepítésével, akkor jöhet a magyar vagy az EU rom telepítése (a TWRP megléte a rom telepítésének előfeltétele).
    a.) Ehhez először is le kell tölteni és a telefonra másolni a kiválasztott romot. (A legfrissebb magyar romot a miuiandroid.hu fórumból innen tudod letölteni. A file neve ma pl. ez: "miuihuglobal_libra_5.12.4_5.1.1_de8694e97df939062898fa40465d26e0.zip"! A felmásolást szó szerint kell érteni, tehát a zip állományt nem szabad kicsomagolni, hanem érintetlenül fel kell másolni a telefonra - legjobb, ha a gyökérkönyvtárba másolod.)
    Figyelem: a telepítésnél erősen ajánlott a "wipe data" ("format data" vagy "factory reset" vagy magyarul a "data" partíció törlése illetve "gyári beállítások visszaállítása" néven is emlegetik), ami azzal jár, hogy minden beállításod és telepített programod törlődik a telefonról. Ezért gondold végig, hogy mit kell a telepítés előtt lementeni vagy kijegyzetelni!

    Folytatás...

    szabof1 8 éve 5

  • TWRP recovery telepítés Xiaomi Mi4c telefonra PC-ről

    Volt már korábban is angol nyelvű TWRP recoverynk a Mi4c-re, de azokkal az volt a baj, hogy az indítás után hosszú ideig nem reagáltak az érintésre.
    Ezt a hibát most kiküszöbölte az új "TWRP Recovery 2.8.7.0 Mi4C" verzió, melyet a miuiandroid.hu oldalon tettek közzé a fejlesztők - hálás köszönet érte!

    Ez az új recovery egészen más megjelenést kapott, nekem nagyon bejön.
    Egy apróság: Ha lezár a képernyő, akkor arra figyeljetek, hogy lassú mozdulattal húzzátok el jobbra. Én sokszor próbáltam gyorsan és nem reagált. Aztán rájöttem, hogy számít a sebesség a feloldásnál. :)

    A miuiandroid.hu fórumon le van írva egy telefonról történő telepítés is (a Flashify alkalmazással), de nekem szimpatikusabb a PC-ről történő telepítés, ezért az alábbi megoldást hoztam össze:

    Egy korábbi verzió telepítőjében lecseréltem a recovery.img állományt valamint a .bat állományba magyarul is beírtam az üzeneteket.
    Az így kapott PC-s telepítőt összetömörítettem és felmásoltam ide [link a telepítőhöz].

    Folytatás...

    szabof1 8 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.