2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

MIUI fejlesztői rom telepítés Xiaomi Mi4c telefonra

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Leírom nagy vonalakban a rom telepítését:

1.
Első lépésként telepítened kell - pl. a leírásom szerint - a TWRP recoveryt.

2.
Ha elkészültél a TWRP recovery telepítésével, akkor jöhet a magyar vagy az EU rom telepítése (a TWRP megléte a rom telepítésének előfeltétele).
a.) Ehhez először is le kell tölteni és a telefonra másolni a kiválasztott romot. (A legfrissebb magyar romot a miuiandroid.hu fórumból innen tudod letölteni. A file neve ma pl. ez: "miuihuglobal_libra_5.12.4_5.1.1_de8694e97df939062898fa40465d26e0.zip"! A felmásolást szó szerint kell érteni, tehát a zip állományt nem szabad kicsomagolni, hanem érintetlenül fel kell másolni a telefonra - legjobb, ha a gyökérkönyvtárba másolod.)
Figyelem: a telepítésnél erősen ajánlott a "wipe data" ("format data" vagy "factory reset" vagy magyarul a "data" partíció törlése illetve "gyári beállítások visszaállítása" néven is emlegetik), ami azzal jár, hogy minden beállításod és telepített programod törlődik a telefonról. Ezért gondold végig, hogy mit kell a telepítés előtt lementeni vagy kijegyzetelni!
b.) Be kell lépni a TWRP recoverybe. (Először kikapcsolod a telefont, majd utána lenyomod és lenyomva tartod a hangerő fel gombot és úgy kapcsolod be a telefont.)
c.) Wipe / Advanced Wipe / X Dalvik Cache, X System, X Data, X Cache (azaz mindent beikszelsz KIVÉVE az "Internal Storage"-ot) / Swipe to Wipe (a pontot balról jobbra elhúzni) / a folyamat végén a bal oldali fekete BACK gombra kell bökni / a bal alsó háromszög ikonnal visszalépni a főmenübe.
d.) Install / kiválasztod az előzőleg már a telefonra másolt romot (a zip állományt) / Swipe to install (a pontot balról jobbra elhúzni)
e.) Wipe / Advanced Wipe / X Dalvik Cache, X Cache (azaz a legfelső és a legalsó sort beikszeled) / Swipe to Wipe (a pontot balról jobbra elhúzni) / a folyamat végén a jobb oldali piros REBOOT SYSTEM gombra kell bökni.
--- Elkészültél, a telefon újraindul és betölti a most telepített romot. A betöltés ilyenkor a szokásosnál jóval tovább tart (középen a "MI" ikon, alul pedig egy progress bar látható).

3.
Amennyiben a folyamat végén mégsem indulna el a rendszer és csak fekete képernyő lenne, akkor újra be kell lépni a TWRP recoverybe és ott
a.) Mount / X System (a System előtt hiányzó X-et is be kell állítani) / a bal alsó háromszög ikonnal visszalépni a főmenübe
b.) újra végig kell csinálni a rom telepítést (a 2.c ponttól kezdve).
(Ez a "hiba" nálam még sosem jelentkezett, de a PH fórumban páran jelezték és nekik ez a fenti megoldás segített.)

Hozzászólások

(#1) szabof1


szabof1
(őstag)

Kérdéseket ide várok.
(Azért írtam én az első hozzászólást, hogy fel tudjak iratkozni az új hozzászólásokra figyelmeztető emailre.)

Xiaomi Mi4c --- Defy és Defy+ leírások linkjei a LOGOUT blogomban --- Érdemes megnézni: tiszigyongy.blogspot.hu

(#2) nzszyszy


nzszyszy
(újonc)

Hello. Nekem nem indul. Ha nyomom a hangerö- és a power gombot valami elmosódott képkocka jelenik meg.

(#3) nzszyszy válasza nzszyszy (#2) üzenetére


nzszyszy
(újonc)

Recowerybe nem is lép. Megjelenik a mi logo aztán egy idő után kikapcsol.

(#4) szabof1 válasza nzszyszy (#3) üzenetére


szabof1
(őstag)

Szia!

Mindent lépésről-lépésre a leírások alapján csináltál? Most a hangerő FEL gombot lenyomva tartva kellene bekapcsolni.

De az a helyzet, hogy én már két éve nem követem a telefonos fórumokat (azóta is jól működik a telefon) és időközben lehettek olyan változások, amelyek elavulttá tehették a leírásomat.

Legjobb lenne, ha a telefon fórumában rákérdeznél itt és olvasd el a téma összefoglalót is.

Üdv.
szabof1

Xiaomi Mi4c --- Defy és Defy+ leírások linkjei a LOGOUT blogomban --- Érdemes megnézni: tiszigyongy.blogspot.hu

(#5) nzszyszy válasza szabof1 (#4) üzenetére


nzszyszy
(újonc)

helló. mindent a leírak alapján csináltam. valami errort irt aztán most már be se kapcsol, töltőre se reagál. most akkor mit csináljak?

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.