2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

A lánctalpas cölöpverő vége

Írta: | Kulcsszavak: FX 8350 . Ryzen 5 2600

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Már tavaly nyáron is nagyon tervezgettem a gépújítás, de végül lemondtam róla, mert teljesen feleslegesnek éreztem. Egészen jól elvoltam a több éves hardverekkel is, arra a néhány játékra amivel alkalomadtán játszom bőven megfeleltek. Járt nálam azóta W3530, W3670, i5 2500K és egy FX 8350 is. Utóbbit kb. bő 2 hónapja szereztem be, s az irdatlan mennyiségű kritika ellenére is azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem olyan rossz mint amilyennek egyes emberek beállítják.
Eltelt viszont egy újabb év, megint felötlött bennem a fejlesztés gondolata. Továbbra sem érzem úgy, hogy irdatlan nagy szükségem lenne egy erősebb PC-re, de hosszas gondolkodás után végül csak ráadtam a fejem. Meg kell mondjam, hogy sajnálom rá a pénzt... Mégis, valamilyen szinten azért csábítóak az újdonságok, pláne, hogy elég sok régebbi platformot bejártam már.
Gondolkodtam Haswell-alapú brand gépeken, illetve szemezgettem régebbi HEDT (s2011) platformmal is, ezeket viszonylag jó áron betudtam volna szerezni, bár végül arra a következtetésre jutottam, hogy ha már pénzt ölök bele akkor az lehetőleg viszonylag tartós befektetés legyen.
Így jutottam el oda, hogy ma végül lecseréltem a kis FX 8350-t, melynek egy Ryzen 5 2600 vette át a helyét.
Ezen kívül persze a videokártya, táp és minden egyéb is cserére kerül, de az még várat magára pár hetet.

Kíváncsian vártam mit tud élesben az új üdvöske, és hát... Huh, azért nem semmi a különbség. Természetesen tisztában voltam a ténnyel, hogy a két processzor nem egy ligában mozog, de azért nagyon kellemes volt így személyesen is megtapasztalni a Ryzen erejét.

Csak így érdekességképp itt hagynék egy World War Z benchmarkot. R9 290-nel karöltve, Vulkan API alatt, 1080p Low beállításokkal ezek az eredmények születtek.

Úgy érzem jó barátok leszünk a Ryzsával. :C

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.