2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Kellemetlen ember 2 - A fillérb*szó

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Igazából ártalmatlan, de nagyon bosszantó tud lenni. Most egy konkrét munkahelyi példáról mesélek, de bőven vannak ilyen emberek. Ugyan nem mai történet, mégis jelenidőben mesélek.

Mindegy, miről van szó, ha szüksége van rá, a legolcsóbbat keresi. Ruházata a turkálóból származik, vagy olcsó kínai gagyi. Mint Pató Pál úr, úgy siránkozik, ha lefoszlik róla a cipő, de ne adj Isten, hogy vegyen egy normálisat.
Neki megfelel az a szappan is, amit a cég ad, mert nem kell érte pénzt adni. Ami a borotválkozást illeti, kifinomult módszere van. Birtokol egy ki tudja hány éves borotvapamacsot, amin már alig van "szőr", ezzel kavar habot az ingyenes szappanon, aztán jöhet a pengés borotva, mert ő aztán nem ad pénzt eldobhatóért. Arcszesze a lehető legolcsóbb, mondjuk Barbon, de nem pazarolja. Befogja az üveg száját, aztán megdönti, és ami az ujja hegyén megtapad, gondosan szétkeni az arcán. Még az is lehet, hogy pazarlóan megismétli az aktust.

Azt hihetnénk, hogy szegény, de ez nem igaz. Hogy mire költi a pénzét?
A hasa az Istene. Nem tagad meg magától semmit, sütire, minyonra, pizzára nem sajnálja a pénzt. Arról nem is beszélve, hogy a felesége királyi lakomával várja otthon. Ez a testalkatán is meglátszik. Hasa kibuggyan a nadrágjából, feszül rajta a póló. Nehezen cipeli a súlyát, de nem tud lemondani a finom falatokról.

Hogy miért kellemetlen?
Nyaggat, hogy segíts neki fogyni, a tanácsokat be is tartja pár napig, az eredményességet a mérleg is mutatja. Igen ám, de ennyi volt számára a tortúra, irány a büfé, cukrászda, bármi, ahol teletömheti magát rengeteg kalóriával. Nem telik el egy hét, már megint nyaggat, hogy segíts neki fogyni. Pár intervallum után igyekszel lerázni magadról, mert fölösleges minden erőfeszítés, akkor viszont vádlón néz rád, szinte te érzed magad hibásnak azért, mert ő egy akarat nélküli hájpacni.
Viszel be újságot, vicclapot, bármit. Még le se teszed az asztalra, már ki is vette a kezedből és beletemetkezik. "Hé, vegyél magadnak, ha olvasni akarsz" felkiáltással kiveszed a kezéből, mert te akarod olvasni, erre sipákolva mentegetőzik, no meg a szemedre hányja, hogy még ezt is sajnálod tőle.
Az időt ötpercenként kérdezgeti, mert órája nincs, nem hülye, hogy luxusra költsön. Ha megelégeled és szólsz, hogy hagyjon már békén, mellre szívja, megbántottan húzódik háttérbe. Épp hogy lelkiismeret furdalásod nincs.
Ha együtt vásároltok, szinte biztos, hogy ki kell segíteni öt-tíz Forinttal, mert annyi hiányzik, hogy fizetni tudjon.
Ha valamit szerelni, javítani kell neki, azt puszira csinálod, mert pénze nincs, de megígéri, hogy ő is segít rajtad, ha kell, de én még nem találkoztam olyannal, aki rendelkezett volna olyan tudással, amire épp szükség lett volna.

Hozzászólások

(#1) nemlehet


nemlehet
őstag

Én még azt tenném hozzá, hogy az ilyen állandóan panaszkodik, "Minden szar" "Minden tönkre megy" "Semmi sem olyan mint régen volt", "Nem lehet már minőséget kapni". Aztán előtte való nap mesélte lelkesen, hogy hogyan vette meg okosba a leselejtezett 8 éves céges gépet valami segglyuk kft-től és igaz, hogy a táp vezetékei közül 2 el volt égve, de egy kis szigszalaggal leragasztotta és az úgy nagyon fasza, az egész egy deákból megvolt. (ordas módon átbaszták amúgy :D )
Nem érti, hogy a legolcsóbb beko/candy mosógép-et miért nem éri meg megvenni, miért van egy árszint kb mindenben ami alá nem megyünk. Fikázza a 15k-s szolgáltatós androidos telóját, mert nem olyan mint a Béla iPhone X-e. "Dehát telefon-telefon, faszért gyorsabb az ővé, soha semmi gondja nincs nekem meg lefagy meg lemerül"

Amúgy amit a kajáról írtál igaz. Az ilyen ember simán elbasz napi 5 rongyot kajára aztán meg panaszkodik, hogy nem jön ki a pénzéből.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#2) .Szaki.


.Szaki.
addikt

Ezzel csak az a baj, hogy hiába szereti a hasát, a fillérb*szó hozzáállása miatt az otthoni terülj-terülj asztalkám is gyanítom a 99Ft-os virsliből, margarinból meg egyebekből áll. Mert inkább vesz egy teli bevásárlókosárnyi ilyen cuccot, ahelyett, hogy azért a pénzért kevesebb, de tartalmasabb/minőségibb ételt vegyen. Ez pedig mindjárt meglátszana az alakján is az illetőnek.

(#3) Vakegérke válasza nemlehet (#1) üzenetére


Vakegérke
veterán

Hogy ez nem jutott az eszembe, tényleg panaszkodik. No meg dicsekszik is, ahogy ecsetelted. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#4) Vakegérke válasza .Szaki. (#2) üzenetére


Vakegérke
veterán

Én csupa finomságot láttam előtte. Hogy aztán otthon mit evett, azt nem tudom. Lehet, hogy a sütikkel kompenzálta az otthoni kaja minőségét. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#5) Wesder


Wesder
félisten

"Nem kérem a yoghurtot, mert 45ft-ra volt kiírva, a gép meg 49-re viszi" :W

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#6) Chaser válasza nemlehet (#1) üzenetére


Chaser
titán

bekora pont nem igaz, legtöbb gépére 5 év gart ad, olcsókra is, sokra megyek 200-es nielével és az 1-2 év garjával ha 3 év után meghal - tudom-tudom, soha nem romlik el, csak nem értem akkor mért nem adnak 10 év gart rá....:) -, szóval beko nálam is tervben van
egyébként meg háztartási gépek ki kell fogni kategória, van itthon lowen 8-10 éves candy mosógép és mosogatógép, semmi bajuk, ugyanakkor sok embertől drága lg, samsung, whirlpool gépe bírt 3-4 évet

wesder ha 45ft-ra van kiírva 45ft-ért oda kell adniuk:) én se kérném, elvből, ellenben 45ft-ért elhoznám és még meg is köszönnék h nem írok be a panaszkönyvbe és nem jelentem fel őket a fogyvédnél ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#7) Wesder válasza Chaser (#6) üzenetére


Wesder
félisten

Ez teljesen rendben van, csak amikor ő annyira szerencsétlen hogy az àrnàl nem jut tovàbb, akkor sajnos igen is falbaverős érzésem van.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#8) Kalandor válasza Chaser (#6) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

ellenben 45ft-ért elhoznám és még meg is köszönnék h nem írok be a panaszkönyvbe és nem jelentem fel őket a fogyvédnél ( :
Úgy-úgy, NFH, NÉBIH, NAV, tudják meg hol lakik a négyforintos Úristen és jobbján a szent Énvagyokaevő :D

(#9) szipipeti válasza Kalandor (#8) üzenetére


szipipeti
csendes tag

Ja...
Mert 41-ért odaadja a boltos... a 45-ös terméket... Tényleg nem számít... :DD

(#10) Chaser válasza Wesder (#7) üzenetére


Chaser
titán

az másik történet

Kalandor elvek, amik sok embernek ismeretlenek
hibázott valaki és azért rossz az ár? kérjék rajta számon vagy veregessék vállon, az már nem az én dolgom

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.