2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Adalék az :L topicból 29.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Babgulyás á'la Vakegérke

A marhalábszárat felkockázom. Megmosni nem kell, a rászálló legyek már rég elhordták róla a koszt.
Pár fej vöröshagymát ledarálok, nem vesződöm az aprítással. Persze héjastól, hiszen abban van a vitamin.

Zsírosbödön elő. Na, ez se tegnap óta pihen, avas a zsír. Sebaj, legalább av is lesz a kajában. Belemarkolok a zsírba, és belecsapom egy jó nagy fazékba. Nem elég, markolok még egy nagyot, rácsapom az előzőre. Beletörlöm a kezem a gatyámba, és elégedetten veszem tudomásul, hogy bár egy hete készülök kezet mosni, nincs rá szükség, már tiszta.

Alágyújtok a fazéknak, olvad a zsír. Valamivel meg kéne piszkálni, fakanál viszont nincs. Ohó, a kissöprű pont jó, akadály elhárítva.

A forró zsírba beletuszkolom a hagymát, és addig dinsztelem, míg a színe meg nem egyezik a cirokéval, amelyből a kissöprű van. Lám a jó szerszám még etalonként is megfelelő.
Lehúzom a fazekat a tűzről, a pirospaprikás dobozt kinyitom, és óvatosan szórok belőle a fazékba. Hopp, megbillent, sok.
Előveszem a porszívót, és kiszippantom a fölösleget. Elkeverem a hagymás, pirospaprikás zsírt, visszanyomom a lángra a fazekat. Miközben elkezd rotyogni a kaja alapja, belevágok két fejnyi fokhagymát. Pucolja a görcs, a héjában van a vitamin. Rászórok két bő csipet őrölt borsot, fél marék sót.

Jöhet a lényeg. Megvizsgálom a húst. Nem maradhat rajta légy, nem vagyok, és nem leszek gyilkos. Belezuttyantom a zsírba, átforgatom. Ehhez már nem elég erős a kissöprű, kénytelen vagyok bevetni a kalapácsot. Kicsit rozsdás, de legalább a vashiányosoknak jót tesz majd az ebéd. Lefedem, magára hagyom.

Irány a hűtő, egy pohár bor nem árthat. Szerintem kettő sem. Na mindegy, háromnál megállok.

Megpucolom a répákat, ujjnyi karikákra vágom.

Na, alakul a husi, félkemény. Ideje belerakni a babot. Kibontom a zacsit, zutty.
Szándékosan nem áztattam be. Tudom, hogy gázképző, de kaja után majd kinyitjuk az ablakot, megosztjuk örömeinket a szomszédokkal.
Elkeverem, fedő a fazékra, hadd érjenek össze az ízek.

Irány a hűtő, egy pohár bor nem árthat. Vagy ezt mondtam már? Dézsavű érzésem van, hehe...

Hopp, érzem a bab illatát. Fedő le, egész jól néz ki a készülő kaja. A legyek sajnálkozva nézik a cubákokat.
Ideje felöntenem, kancsóba víz, abból meg a fazékba. Sok kell, mert a bab felszívja. Gyertek répákok, vár a forró fürdő. Hoppá, babérlevél, három önkéntest kérek. Megvagytok, gyorsabb voltam, mint ti. Irány a fazék.
És most jön a lényeg, a macskapöcsű erőspaprika. Beletörlöm a gatyámba, letöröm a szárát, és belemorzsolom a kajába magostól. Úgy nyolc darab után megállok, elég lesz.
Fedő a fazékra, egy darabig nincs rám szükség.

Irány a hűtő, egy pohár bor nem árthat. Mintha ezt már mondtam volna...

Időnként óvatosan megkavarom a kaját, és felfigyelek egy érdekességre. A legyek elmenekültek.

Irány a hűtő, de mire odaérek, elfelejtem, hogy mit akartam. Mindegy, egy pohár bor megvigasztal.

Tisztelt Birodalom, tisztelt Uralkodónk, kedves King*ci a ValóVilágból, tisztelt olvasók!
A gázt elzártam, a kaját megtaláljátok a tűzhelyen. Engem hagyhattok nyugodtan aludni az asztal alatt.
Ha jól emlékszem, babgulyást főztem, egyétek jó étvággyal. Amit szálkának véltek, az nem az, hanem cirok a kissöprűből.

Irány a hűtő...

Hozzászólások

(#1) Raucher


Raucher
tag

Vakegérke, te már menthetetlen vagy. Nem így kell főzni!

Veszel néhány doboz konzervet, beleöntöd őket egy egy nagy edénybe. Minimális tűzön melegíted az éhező népnek. Közben meg nyugodtan borozgathasz.

Tegnap újabb találmánnyal futottam össze, egy élelmiszer üzletláncban. Tartósítószer nélküli uborkasaláta, amit 5 napig is el lehet tartani. Ezt is jó szívvel ajánlom. Borozgatás közben is könnyű elkészíteni.

Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!

(#2) moonlight115


moonlight115
tag

Na, milyen volt az asztal alatt aludni? :)

tegnap direkt nem írtam, nehogy felébresszelek..... :D

[ Szerkesztve ]

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#3) Vakegérke válasza Raucher (#1) üzenetére


Vakegérke
veterán

A konzervügyben elkövetett főzésnek speciális szabályai vannak, még a katonaságnál tanultam.

Ha csak úgy hevítjük a konzervet, felrobban. Valami bödönben vizet kell forralni, és belerakni a zárt konzerveket. Miután már megint forró a víz, megfelelő a hőmérséklet. Ekkor egy szűrőkanállal egyenként kivesszük belőle a konzerveket, és a sorban következő éhező markába ejtjük. Ragyogóan megmutatkozik az illető vérmérséklete és mozgáskultúrája.

Ekkor jön a második felvonás. Nincs más dolgunk, mint lesni, miként nyitják a konzervet.
Ha óvatosan nyitja az illető, akkor rutintalan. Minél kisebb nyílást ejt a dobozon, annál nagyobb erővel, sugárban fröccsen rá a forró kaja.
Az öreg rókák ráteszik a dobozra a kés hegyét, a nyelére meg rávágnak egy jó nagyot. Elég nagy lesz a nyílás ahhoz, hogy fröccsenés nélkül kiszusszanjon a dobozból a gőz.

Na, akkor ki nem tud főzni? :)

moonlight115: Bevallom, semmire nem emlékszem... :D

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#4) Raucher válasza Vakegérke (#3) üzenetére


Raucher
tag

Jó a módszered, de lehetne jobb is konzerv ügyben.
Az a baj, hogy hangos a vízbe rakott doboz. Elkezd alatta gyűlni a gőz. Utána megemeli a dobozt, és puffan egyet amikor vissza esik.
Rakjál már a doboz és a fazék közé valamit a vízbe, hogy egy oldalán megemelje a konzervet. Akkor nem fog pufogni, és nem zavar a borozásban.
Merhát borozni csak nyugodtan lehet.

Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!

(#5) Vakegérke válasza Raucher (#4) üzenetére


Vakegérke
veterán

Hatalmas "kondérban" kavargattam a konzerveket. Ha reklamáltak is, nem volt hallható jele, hiszen a "népnevelő" fakanál súrlódása, kocogása elnyomta.
Egy konzervnél tuti a te megoldásod az üdvös megoldás. :K

Megjegyzendő a volt melóhelyemen feltett a rezsóra melegedni egy babkonzervet az egyik kollégám. Ez idáig szép, csak megfeledkezett róla. Idő múltán öngyilkos lett a konzerv, és még a plafonon is babok röhögtek az éhesen álmélkodó kollégán. :)

Nagyon igaz, borozni csak nyugodtan lehet, meg kell adni a módját.
Részemről a félédes vöröset szeretem, mondjuk legyen egy behűtött Tihanyi Zweigelt.
Óvatosan húzom ki az üvegből a dugót, csak úgy finoman, szexisen cuppanjon.
Töltök a pohárba, úgy háromnegyedig. Rá lehet fogni, hogy azért, hogy ne lötyögjön ki, de inkább a mértani arányok miatt.
Berogyok a fotelembe, de arra vigyázok, hogy egy csepp se lötyögjön ki.
És eljöve a pillanat, komótosan a fény felé emelem a poharat. Gyönyörködöm a látványban, hiszen nagyon szép színe van a vörösbornak.
Lassan a számhoz közelítem, és egy apró kortynyit megízlelek. Hmmm, fincsi!
Innen már olyan, mint a szexualitás. Minden mozzanat az előzőből következik. ;)

Persze vedelni is lehet, pláne, ha babgulyást főz az ember. :B

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#6) Raucher válasza Vakegérke (#5) üzenetére


Raucher
tag

Én a szárazabb vörösbort szeretem.
A könnyebb, olaszos ízvilágú borok a kedvenceim.
Fehérborból, a tokaji száraz szomorodni, bár mostanában nem ittam belőle. Kicsit túlárazzák, olcsóbban is lehet nagyon finom bort vásárolni.

De a vörösbor egészségesebb mint a fehér, ezért egészségmegőrzés céljából nyitom ki az üveget. A fehéret meg csak kedvtelésből fogyasztom.

Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!

(#7) Vakegérke válasza Raucher (#6) üzenetére


Vakegérke
veterán

"De a vörösbor egészségesebb mint a fehér, ezért egészségmegőrzés céljából nyitom ki az üveget. A fehéret meg csak kedvtelésből fogyasztom."

Szóval akár egészségmegőrzés céljából, akár "csak úgy". ;)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#8) Raucher válasza Vakegérke (#7) üzenetére


Raucher
tag

Akkor most kinyitok egy üveg ...... sört, és megiszom az egészségedre.

A sörnek nagy előnye, hogy egész évben főzhető. A bort, évente csak egyszer lehet készíteni.
A sör is nagyon egészséges ital, mert tele van ásványi anyagokkal.

Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!

(#9) Vakegérke válasza Raucher (#8) üzenetére


Vakegérke
veterán

Egészségedre! ;)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#10) moonlight115 válasza Raucher (#8) üzenetére


moonlight115
tag

Altatónak se rossz. Nekem 2 korty,és szundi. :D
A bor is ilyen....álomital.

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.