Páromék jöttek hétvégén hozzánk vendégségbe és egy újfajta sütit csináltunk nekik. Bevált, finom lett és mutatós.
Igaz, a Párocskámnak igazán a pörkölt és társai tetszettek, folyamatos kérdése volt: " Te is tudsz ilyet csinálni?"
Hozzávalók a tésztához:
- 7 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 4 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
- 7 tojássárgája
- 2 csomag vanília puding
- 6 dl tej
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg háztartási keksz
- 2 dl fekete kávé
- 10 dkg csokoládé
A díszítéshez: 5 dkg csokireszelék
Elkészítés:
1. A tojások fehérjéjét keverje habosra a cukorral, adja hozzá a darált diót, majd a sütőporral összekevert lisztet. Simítsa tepsibe és előmelegített sütőbe 180'C-on süsse kb. 35 percig, majd hagyja kihűlni.
2. A tojások sárgáját keverje simára a pudingporral és a tejben főzze meg. Amikor már majdnem kész adja hozzá az 1 dl vízben elkevert étkezési keményítőt, kicsit forralja össze és hagyja kihűlni.
3. A margarint a porcukorral keverje habosra, majd dolgozza össze a kihűlt krémmel, és ossza két felé. Az egyik részt kenje a tésztára,majd takarja be a kávéba áztatott keksszel. A krém másik feléhez adja hozzá a vízgőz felett felolvasztott csokoládét és kenje a kekszre. Ha megkötött, szórja meg a csokireszelékkel.
Képek (a képre keveredett még két kóbor nutellás linzer ):