2022. június 29., szerda

Gyorskeresés

Magic Mouse 2 és a MAC

Írta: | Kulcsszavak: apple . magic mouse . os x . mac . egér

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Régóta fogalmazódik már bennem, hogy nekikezdjek egy Logout bejegyzésnek. Az MM2 megvásárlása után el is jött az ideje...

Mióta MAC-em van, 2012 óta folyamatos egérproblémákkal küszködök, de szerencsére nem egyedi eset vagyok :D. Grafikusként élem mindennapjaimat, így nem oly egyszerű számomra az egér választás.

Korábban folytonosan cserélgettem az egereimet, Logitech és Razer volt a két fő márka. Mondhatni egérb*zi vagyok – vagy- inkább csak szeretem a kényelmes, pontos egereket melyek tökéletesen segíthetik mindennapjaimat – tekintve 8-10 órát vagyok naponta a gép előtt -

Az első MAC-em mellé hoztam magammal a Windowsos világból a Razer Deathadder egeret, jól szuperált, szerettem nagyon. Sajnos még a Windowsos korszakban jócskán kapott már az élettől, szép lassan meg is adta magát (nem csodálom iszonyú sokat nyüstöltem, meló-kikapcs egyaránt). Ezt követően vásároltam egy MX Anywheret a vezetéknélküliség miatt. (próbálom csak a fontosabb váltásokat említeni) Kényelmes jó kis egér volt, de napokon belül kiderült, számomra elég pontatlan, nem az esetem... és belépőként az egér wireless világba, sikeresen beleütköztem a MAC és egér közötti problémákba a folyamatos micro laggokba, amivel több ezren küzdenek a mai napig sajnos...

Váltottam egy Razer Mamba 2012 egérkére, nagyon bejött, igazi Razer termék, érezni rajta a precizitást, a felső kategóriát. Vezeték nélkül használtam természetesen, hisz ha wireless is, akkor használjam már úgy, nem telt bele pár óra és szintén jöttek a microlaggok. Így visszadugtam a kábelt, és így használtam egy ideig. Egyik nagyobb sw frissítés után viszont eldobtam a kábelt és tökéletes volt minden wireless módban is. Az egér nagyon pontos, kényelmes, tényleg megfelelő választás lehet egy grafikus számára.

2016 elején sajnos bemondta az unalmast először a görgő kezdett el nyifogni, majd jött a szenzor probléma... Jött a váltás, nagyon sokat gondolkoztam mi is legyen, végül maradt a Mamba új verziója.

Mikor kézhezvettem, nagyon megörültem, hogy a Razer hozta a tőle elvártat minden téren, VISZONT az első pár óra használat után ennél is jelentkeztek a microlaggok, és a jobb klikk sem mindig akarta az igazat valami csoda folytán így vissza is ment gariba, majd elhoztam egy Logitech MX Master-t.

Elsőként a unifying egység csatlakoztatásával létesítettem a kapcsolatot, így próbáltam használni, sajnos sikertelenül mert micro lagg hátán microlagg jött, használhatatlan volt. Megpróbáltam az egeret bluetoothon keresztül csatlakoztatni, s lőn csoda megszűntek a problémák, VÉGRE!

Sajnos rá pár hétre rá megadta magát a görgő ratchet módja csak free spinként üzemel. Fel is vettem a kapcsolatot a Logitechel kiderült, hogy széria hiba és garanciális cserében részesülök, másnap jött érte a futár majd 3napra rá visszakaptam megjavítva, összekarcolva... azóta is megy a harc de ez már egy másik történet.

Míg beküldtem a Loginak gariba, szükségem volt egy másik egérre, mert halott vagyok nélküle, hiába a tapipad. Sok vacillálás után ismét belevágtam egy Magic Mouse ba, ráadásul a frissített verzióba. (korábban a sima MM egyáltalán nem jött be, idegesítőek voltak a gesturek, csináltam valamit amit ő teljesen máshogy reagált le, legyen az bármely gesture, pontatlan volt, nem volt tökéletes)

Szóval volt bőven előítélet ennek ellenére úgy éreztem, ki kell próbálnom, s meg kell, hogy mondjam iszonyú jó döntés volt!
Nagyon pontos, precíz, tökéletesen kezeli végre a gesztusokat, de tényleg! Rajzoláshoz egy Razer Mantis control padot használok hozzá, egyéb esetben az asztal felületén húzogatom.

A formával továbbra sem voltam kibékülve az első pár napban, de lassan túl a 2 hét folyamatos melón, egyszerűen megszerettem, a kezem is.

...és végre smooth a görgetés minden irányban (grafikai programoknál is) illetve a zoom is. Felemelő érzés a sok szívás után :D.

Szóval tökéletes választás lehet számotokra is, tényleg csak ajánlani tudom!

Hozzászólások

(#1) Misi1979


Misi1979
őstag

Grat a rágcsálóhoz, nem is tudtam, hogy van új MM.. én az 1-es verziót próbáltam megszeretni, de nem voltunk egymásnak teremtve, maradtam a tapipadnál. Lehet adok a 2-esnek egy esélyt. Köszi!:)

A kismókusok kenyérre is kenhetik.

(#2) TBMC válasza Misi1979 (#1) üzenetére


TBMC
addikt

Koszonom! Ezzel en is igy voltam mint olvashattad, de basszus ezt nagyon megszerettem, naprol-napra jobban tetszik. A scrollok pedig egyszeruen tokeletesek vele rajzolas kozben (vegre!). :)

markbellus.hu 

(#3) Misi1979 válasza TBMC (#2) üzenetére


Misi1979
őstag

Én azért használtam a MM-t pár hónapig, mert szép volt. Komolyan, a legvadabb apple-s sztereotípiákat testesítettem meg:D

A kismókusok kenyérre is kenhetik.

(#4) TBMC válasza Misi1979 (#3) üzenetére


TBMC
addikt

:D :D

markbellus.hu 

(#5) deja vu válasza TBMC (#4) üzenetére


deja vu
addikt

Grafikai munkára nem gyenge az IMAC? Csak 16 millió szín, csak sRGB színtér, gondolom LUT max. 10-12 Bit, nincs homogenításkiegyenlítés, hőmérsékletvezérelt színelcsúszás és fényerőkorrekció, nincs A-TW Polarizer, elektronikában nagyon buta egy grafikus monitorhoz képest. Tudnál belinkelni egy kalibrációs naplót, kíváncsi vagyok mit tud kalibrálva? Mennyi a dE kalibrálva?

[ Szerkesztve ]

Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan

(#6) TBMC válasza deja vu (#5) üzenetére


TBMC
addikt

a kijelzője lehet gyenge grafikára, egy 5k cto imacen dolgozok, a belsőség erőteljes. bent a nyomdában dell u2713 monitorok vannak, ott szoktam kalibrálni, ahhoz pedig az rmbpromat hordozom általában.
egy grafikus monitorhoz képest buta az imac 5k kijelzője ez így igaz. számomra ettől függetlenül tökéletes az itthoni munkára.

markbellus.hu 

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.