2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

#Németélet - "gyors"étterem.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Barátosnöm hazaesvén erös gyomor tájéki impulzusokra hivatkozva szénhidrátbevitelt igényelt, ezért felmerült, hogy mivel épp üres volt a hütö ( na jó, nem is persze, hiszen idekint max elrágcsálhatjuk a kolbászkerítést is vészterhes idökben ), és fözési hangulat híján valamely gyorsétkezde felé vettük az irányt, egyébként is útba estek ügyintézés közben.
Választék a nagyobb franchise-ok közül a környéken a bohócos és a csirkés, illetve a pizzás jöhet még szóba, a voks a legelsöre érkezett. Nem vagyunk megszállott ´Mekisek, pontgyüjtönk sincs, de ott úgyis max a kilókat lehet gyüjteni, jellemzöen átlagosan havonta egyszer vesszük be valamely vendéglátóipari egységüket.

Péntek kora délután vagyunk, a parkolóba fordulva nem lep meg a telítettség, innen arra számítok, hogy a benti asztalszerzés is felér egy World War Z-vel, ezen gondolatmenetet töri meg az ajtón belépve tapasztaltak.

Azt már másik McDonald´s-ban is láttam - legalábbis idekint, nem tudom, hogy otthon is azóta bevezették-e ezt - ezt az újfajta módit, amit a pult fölött tábla méretü FullHD-ben tolnak az arcunkba, hogy itt most egy optimalizált ( ezáltal gyorsabb, gondolnám a néhány bitemmel ) kiszolgálási rendszer van ám, ámulsz-bámulsz, lássuk csak...
Apró adalék, hogy otthon "Ipari mérnökként" dolgoztam több évig, ami alatt autóipari beszállítónál gyártósoron a kézi szerelési müveletek optimalizálását, fejlesztését is végeztem, sztenderd munkautasítások készítése, egyéb nyalánkságok, szóval, ha valaki, akkor én tudom értékelni a "hatékonyságnövelést/optimalizálást". :)

Szóval a videón, bamba Hans odalép a pultban olyan vigyorral álló hölgyhöz, amilyen vigyort társaságban rettentö erös bélgáz-görcsök észlelésekor veszünk fel maximum. Biztosan az én pechem, hogy én a pultban állók közül még egynél sem láttam ezt a fajta mimikát, az zicher.
Hans még ki sem mondta az R-t a Sajtburger végén, látjuk, hogy a konyhában táncot járnak az alapanyagok, tökéletesre sütve serceg a természetesen 110% marhahúsból készült pogácsa, majd mire Hans épphogy levegöt vesz, hogy az eldöntendö Pommes méretröl nyilatkozzon, a Sajtbuci máris landol a tálcán. Hasonló lelkesedéssel szedi a kolléga a kolompárt a papírtasakba, és épp csak megkezdödik az üditöceremónia, mire a krumpli immár a helyén.
A 20 milliós kérdés ( cola-fanta-sprite ) közbeni vacillálás alatt potyognak a jégkockák a pohárba, a staff pedig rögtön elöad egy fénykorabeli Coronitás lépegetös performanszt az italaautomata elött, várva, hogy megszülessen A Döntés. Megvan, máris csobog a pohárba a nedü, majd újabb idöt nyernek az "Ittfogyasztod?/Nem, ott az asztalnál!" párbeszéddel, és Hansunk épp csak elkezd az Eurós bankjegyek között válogatni, mire a rendelés összeállt, fizetés, blokk, aminek a tetején ott a 187-es szám ( apám, ezt ennyiszer elpróbálták, mire így összejött?? ) és mire odasasszézik a kiadó pulthoz, a müszakvezetö elkapva ezt a vigyorgó kórságot nyújta át diadalittasan a menüt, feje fölött a monitoron pedig villog a 187-es hívószám. Nesze német precízitás.

Gyönyörü, de tényleg, mint egy megkomponált szonett, ha a marketingben dolgoznék valószínü csettintenék is, annyira pazarul elö van adva a ´renccer.

Amit ezzel szemben az ajtón belépve tapasztaltunk, az a következö. Kasszás néni nem, hogy mosolyogva, de egyenesen átkot szórva álldogál a kassza mögött, Ö már kipörgette a népet, kiadó szekció elött, pedig nagyjából 8 rendelés ( cirka 20 fö ) várakozik, felül a monitoron ugyanennyi szám villog szomorúan, a videóban látott öröm, és könnyedség azonnal szertefoszlani látszik.

Sebaj, legyünk optimisták, biztos mindeki Tripla Halapenos dupla BBQ BigMac-et rendelt, amit ugye idöigényes megcsinálni, jó lesz ez. A kasszás hölgy arckifejezése annyiban változik, hogy gyakorlatilag egy atomvillanás elött is állhatna, oda is passzolna, amit megkoronáz egy akkora ásítással, hogy egy tehetségesebb büvész nem, hogy egy galambot, de egy egész cirkuszt, közönséggel együtt ki tudna rántani belöle.
Ezzel megalapozza a hangulatot, szóval inkább nem zavarnám meg a csí-t, inkább megyünk az önkiszolgáló képernyöhöz. A menü nincs túlbonyolítva, vészhelyzeti tápnak tökéletesen megteszi két Sajtburger menü ( plusz az ugye amúgy sem túl bonyolult szendvics, relatíve alacsony szintidövel abszolválható az "összeszerelés" ), megkapjuk a blokkot, és csatlakozunk a többiekhez, akiknem száma ez idö alatt sem csökkent túlzottan. Itt már világos, hogy a videón odafent mutatott "látványkonyha" a valóságban nem müködik, biztos új a rendszer, még ki kell forrja magát, egyébként, végülis is csak akkor megy az ember gyorsétterembe, ha éhes, szóval mit tesz némi várakozás, persze.

A káosz teljes, bár a konyha igazából hozza a szintet, ugyanis a közös "gyüjtöben" halomban állnak a szendvicsek, amik valóban a rendelés leadása környékén elkészültek, azonban a kiadó pult mögött esetlenül egymásba akadó lányok-fiúk nem tudnak úrrá lenni a Krumpli-üccsi kezelésen, és így borul az egész.
Nagy itt a córesz, amit mi sem mutat jobban, mint, hogy 3 különbözö színü inges is van, az alkalmazottak mellett a müszakvezetö, de még a Fönökurat is feltolták a csatársorba, hátha lesz valami.

Valami lett, méghozzá várakozás, pechjükre le is mértem ( szakmai ártalom, höhhö :D ), a blokk nyomtatásától kezdve 26 percet vártunk arra, hogy két nyomorult sajtburgert, két közepes krumplit, és két üditöt sikerüljön abszolválniuk, nem tudom, hogy aki valami szezonális szendvicset rendel, azt vajon még aznap kiszolgálják-e, vagy csak másnap reggelire tudja megenni.

Természetesen a monitoron a videóval váltakozva az " Elégedett a szervízzel? Mondja el véleményét! " képernyö világít, szóval hamarosan egy hasonló vidám levélben feléjük is megemlékezem a szakszerüen kidolgozott, és bevezetett új rendszer hatékonyságáról..

Legközelebb azt hiszem inkább rendelünk valamit házhozszállítással. :)

Hozzászólások

(#1) lambda5


lambda5
tag

Hiába na, a német humor és a precizitás világhírű... szoktam volt mondani a kollégáknak (itt Bayern-ben)...
illetve, hogy az utóbbiban már nem vagyok teljesen biztos ! :D

...Szürkék vagyunk. Félúton állunk a fény és az árnyék között!

(#2) Mister_X


Mister_X
nagyúr

26 perc?! :Y

Anyád, én kértem volna vissza a pénzem max 10 perc után... de mivel nyomorult sajtburgerekről van szó, 5 perc is sok.

Mi a bánat, negyedennyit se kell várni a hazai mekikben csúcsidő kellős közepén sem... hiába no, Mo. jobban teljesít.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#3) hNp88


hNp88
aktív tag

schneller :DDD

*summons Csizmáskandúr

[ Szerkesztve ]

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#4) Laraxior


Laraxior
titán

Már van a mekiben házhozszállítás is. Próbáld azzal. ;]

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#5) Hieronymus


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Egyszerűen el van tervezve dizájn.
A konyhába annyi embert lehet bezsúfolni, hogy egymást akadályozzák. A megrendelések dupláját is ki tudnák szolgálni.
Az vásárlótérbe benyomnak 3-5 konzolt, ahol önállóan lehet rendelni és kártyával fizetni. Van még két rendelőhely. Itt lehet az akciós kombinációkat is lehet megrendelni. (Mielőtt rendelsz érdemes megnézni a https://www.mcdonalds.de/produkte/gutscheine lapot. Szeptemberben volt, most éppen nincs ajánlat. Egyszerűen bemondod a számot. Nem kell nyomtatni.)

Ehhez a felálláshoz kialakítanak 2 darab rendelés összerakó helyet. Ha nagyobb a forgalom, ketten nem győzik a munkát. Ráadásul ide kerülnek a kezdők, akik lassabbak a stressz alatt többet hibáznak. A régiek tudják melyik a bot rosszabb vége és messzire kerülik azt.
Az új felállásban már nem szórják ki a vásárlók elő a sót, cukrot és kávétejszínt. Rendeléskor hiába mondom, hogy a kávéhoz nem kérek cukrot, viszont kettő tejszínt szeretnék. Utána elmondom a rendelés összerakónak, erre gondolkodás nélkül teszi rá a tálcára a cukrot és az egy adag kávétejszínt.
A régi rendszerben elvettem a tejszíneket és boldogan kávéztam.
Az üdítők önkiszolgálása és újra töltésének lehetősége is megszűnt. Én ritkán szoktam inni, akkor viszont kettő egység kóla mellé három egység narancs üdítőt (Speci) akarok. A legjobb esetben feles keveréket kapok.

Van még egy hátránya ennek a dizájnnak. Ha feltorlódik a rendelés, feltorlódik az étel. A konyha gyorsan legyártja és lassan de biztosan kihűl, mire megkapom tálcán vagy csomagban.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#6) #56573440


#56573440
törölt tag

Németországban Mekizni? Minek? Amikor üzemszerűen minden sarkon a nemzeti értékek felülvizsgáló és szabályozó bizottsága alkotmányban foglalt döntése alapján található egy nemzeti dőnerező, rendes kétfejű hollóval billogozott pitákkal... Rómában mint a rómaiak ugye. Usákoknál is kérhetsz fish and chips-et, csak lehet repülsz a mólóról a tea mellé. ;]

(#7) flymi


flymi
addikt
LOGOUT blog

A "kolompár" helyett nyugodtan írd, hogy kolompér (vagy rendes nevén krumpli), mert amíg az elsőnek fekete a talpa és szőrös, a másik ehető. De ízlések és pofonok. ;] ;)

Pesten a Keleti mellett volt szerencsém enni a Mekiben párszor, mindig a fotocellás ajtóban volt a sor vége, de jött a tabletes rendelésfelvevő és megpörgette a dolgokat. Kábé 10 perc sorban állás (mert a mandulaszemű hölgy az elején törte az inglist, a pultos meg sehogy), de aztán 20 perc alatt mindig hozzájutottam a tálcához rajta a kajával.

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#8) Stanlee


Stanlee
őstag

Ezzel a tipusu elbaltazott kiszolgalasi moddal iden tavasszal talalkoztam eloszor. Kb. 5 ember koszalt a mekiben, erre jutott 2 rendeleskiszolgalo, persze naluk nem kerhettem a kajat, legalabb 4 erintokepernyo, amin elsore nem talaltam meg a nyivedt sajtburgert, aztan a fizetesnel nem fogadta el a kartyat. Utana erzesre legalabb 5 perc varakozas.

Gondolom az lenne az elsodleges erdeme ennek a fajta rendszernek, hogy lemasolja a drive-in rendszert. Szerintem egy nagy szar, de mindegy. Akkor mar inkabb megyek burgerkinbe vagy a blackrulz hsz-ben leveo nemzeti dönereshez.

[ Szerkesztve ]

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#9) icemad


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Hollandiában hasonló rendszer van pár éve. Akkor lepődtem meg, mikor rendelés után egy dekoratív hölgy jött oda hozzám, és megkérdezte, hogy kihozza e nekünk a rendelésünket. Nyilván igent mondtam, de nem gondoltam volna, hogy 5 perc múlva már ott is lesz a két teli tálcával. Kétszintes meki legtávolabbi sarka... Szóval nekem tetszett ez a megoldás.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#10) Mister_X válasza #56573440 (#6) üzenetére


Mister_X
nagyúr

"Usákoknál is kérhetsz fish and chips-et, csak lehet repülsz a mólóról a tea mellé. "

Pont ugyanezt tanácsoltam a Bostonba látogató ismerősnek :C

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.