2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Windows 11 Dev virtuális gépen

Írta: | Kulcsszavak: windows . 11 . teszt . virtual . box

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok.

Ahogy Lalikiraly írta, valóban elég modern lett a Windows 11 telepítő is és maga a rendszer is. Én a Pro verziót telepítettem fel.

Forrás: Windows 11 Dev

Mivel még elég Dev(fejlesztői), így én nem akartam feltenni élesként, így maradt a Virtuális környezet. Lalikiraly a tesztben elkövetett egy bakit a helyi fiókkal kapcsolatban, nem szabad a telepítőben hálózatra csatlakozni. Helyi fiókot csak teljesen Offline telepítésnél van lehetőség létrehozni.

Az én laptopom kicsit erősebb. mint amin Lalikiraly tesztelte: Ryzen7 3700U, 8GB DDR4, NVMe SSD.
A VirtualBox-ot az alábbiak szerint állítottam be:
4096MB memória használat
Processzor 2mag 100% kihasználtság
Lapkészlet ICH9
EFI mód
Videómemória 256MB(bár elég érdekes, mert a hardveres IGP 1GB-os) VBoxSVGA-n 3D gyorsítással
Háttértár vezérlő ACHI(A VirtualBox-os NVMe-t nem kezeli a telepítő)
Integrációs szolgáltatást telepíteni kell a települt rendszerre, ám telepítés után előfordulhat anomália, beragadó hang formájában.
A telepítés és működés közben a virtuális gép újraindítása kritikus hibába fog futni, ettől függetlenül nem keletkezik kár.

Virtuálisan is elég gyorsan feltelepült. Az ikonok szép színesek. Telepítés után:
A memória használat 1.8GB a 4GB-ból. Hiába a magyar beállítás, a régió amerikai marad. Nyelv telepítés után elég egy ki- és bejelentkezés és már alkalmazza is a foghíjas nyelv cserét. A Windows Update működik, talált is egy 2021-06-ai biztonsági frissítést. A verzió megjelölés Windows 10 Version Next-ként hivatkozik. Az aktiválást tekintve, Windows 10-es kulcsot elfogad.

Ami nagy csalódás számomra, amit most véltem felfedezni, hogy a jó öreg Pasziánsz, fizetős lett, ráadásul nem egyszeri, hanem havi vagy éves díjas. :((( Véleményem szerint eléggé nagy szégyen, hogy egy 46/79ezer(Home/Pro) Forintos(Media Markt webshop) programba nem fér bele a reklámmentesség :((( :((( .

Forrás: Windows 11 Dev

Mivel még eléggé fejlesztői, nem javasolt mindennapi éles használatra. Ezt többek között a mobil oldalra is igaz! Minden esetre én kíváncsian várom a végleges verziót. Az, hogy mennyivel gyorsabb a 11Dev a 10-nél, azt nem tudom, majd egyszer kipróbálom :)

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.