2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Telekomos eSIM aktiválása iPhone-on és Apple Watch-on

Írta: | Kulcsszavak: apple . iphone . watch . telekom . esim

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

eSIM kompatibilis az iPhone XS/XR vagy ennél újabb illetve Watch Series 3(csak GPS+Cellular modell!) és aktív internethozzáférés Wifi-n az aktiváláshoz! Teljes kompatibilitási lista itt érhető el.
Mi is az az eSIM?
Az eSIM funkciójában megegyezik a hagyományos sim kártyákkal. Méretét tekintve jóval kisebb mint a Nano SIM. Az eSIM valójában egy beépített SIM-kártya, amelyet a készülékek az alaplapon vagy már egyenesen az SoC(központi processzorban)-ben tárolnak. Ez a megfelelő titkosítással ellátott chip mindazokat az információkat el tudja tárolni, amelyekre a hagyományos SIM-kártyák képesek, sőt még akár azoknál is többet. Az eSIM-ek ugyan úgy kompatibilisek a jelenlegi mobilhálózatokkal.

Magyarországon jelenleg két mobilszolgáltatónál érhető el az eSIM. A Magyar Telekom-nál 2018 év közepétől már elérhető ez a szolgáltatás, de jelenleg csak havidíjas előfizetőknek, a Vodafone-nál 2021 Augusztus-ától lett elérhető, bármely(havidíjas vagy feltöltőkártyás) ügyfél részére.

FONTOS! Minden egyes aktiváló QR kód csak egyszer használható fel!

eSIM beállítása iPhone-ra:
Elsőként a Telekomos weboldalon igényelni kell egy eSIM-re váltást(évi 10db-ot lehet ingyen igényelni, 10db felett 276Ft+àfa/db).

Ha a rendszer legenerálta a QR kódot, akkor az hasonló formátumban kapjuk meg:

*Ez egy mobilos oldalon generált, az asztali verziós egymás mellett van.
Kapunk egy QR kódot, amit a be kell szkennelni a Beállítások - Mobilhálózat - Mobilelőfizetés hozzáadása “ablakban”, vagy a hosszú karaktersort kell beírni vagy másolni az “Adatok megadása kézzel” résznél az SM-DP+-cím-hez, a többi részt üresen kell hagyni!.

Ha minden jól megy, akkor az eSIM profil le is töltődik, utána a fizikai sim-et ki is lehet venni készülékből, innentől a fizikai sim kártya végleg deaktiválódik!

Egy eszközre több eSIM is telepíthető elméletben, de egyszerre csak 1 profil lehet aktív, az eSIM-es iPhone-ok használhatóak így DualSIM-esként, oly módon, hogy eSIM+NanoSIM(kínai modellnél ez 2 NanoSIM-el lehetséges csak, mivel eSIM-et nem tartalmaznak!), ilyenkor mindkét sim aktív vonalat ad, amit így fog jelezni a készülék:
Kiválasztható az is "DualSIM estén, hogy mely kártyáról menjen ki a hívás/sms és melyikről a mobiladat.

eSIM beállítása Watch-ra:
Itt fontos tisztázni az elején, hogy semmit sem kell szkennelni, vagy bemásolni az iPhone-on, ha valaki eltéveszti a hozzáadási folyamatot, akkor az eSIM profil az iPhone-ra fog települni, nem pedig a Watch-ra!! Apple Watch-ra nem javasolt Fő eSIM-et telepíteni, erre a célra inkább MultiSIM-et(1 fő hívószámhoz maximum 2 MultiSIM lehet) kell igényelni, bizonyos tarifacsomagoknál ez díjköteles, melyet havonta számláznak! Fontos még az is, hogy a MultiSIM eSIM profil kizárólag a jelenleg értékesített Hang és/vagy Net csomag esetén igényelhető, akinek régi/lezárt értékesítésű csomagja van, annak mindenképpen szükséges tarifacsomagot váltania! MultiSIM esetén az SMS-ek kizárólag a Fő (e)SIM-re érkeznek meg, a beérkező hívások mindkét sim-en kicsörögnek, de a MultiSIM-ről indított hívások a Fő (e)SIM hívószámán mennek ki, attól függetlenül, hogy a MultiSIM más "technikai" telefonszámot fog kapni.

Az iPhone-on megnyitjuk a Watch appot! Mobilhálózat menü - Mobilhálózat-beállítás, itt majd be kell lépni a Telekomos oldalra!, kiválasztjuk a MultiSIM-et amelyiket szeretnénk telepíteni a Watch-ra

Majd egy kis idő után települ az eSIM profil.

Ha valakinek bármilyen hibára fut az eSIM aktiválás vagy áthelyezés, akkor a 1414-en jelentse be!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.