2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Orion HT-728 Subwoofer hiba

Írta: | Kulcsszavak: orion . ht . 728 . subwoofer . mélynyomó . hiba . javítás

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Beszereztem egy Orion HT-728 5.1-es hangfalszettet. Nincs leharcolva, távirányító is megvan,az összes kábele is.

A kép egy hirdetésből van, de ugyan így néz ki amit vettem.
Ebbe a hangfalszettben az a legjobb, hogy van 3 Sztereó(AUX1,AUX2 és Stereo) és 1 DVD/5.1 analóg audió bemenete és képes sztereó jelet átmixelni 5.1-re illetve 2.1-re.

Haza vittem, összeraktam, próba... valami nem oké, nem szól a Subwoofer(mélynyomó). Na, vagy végfok vagy hangszóró. Szétszedtem, a hangszóró jó, végfok első látásra jó... az 5 csatorna(Front L/R,Rear L/R,Center egy panelon van, a Sub-nak külön panelja van. Kivettem és feltűnt,hogy a 2 tápbiztosíték elszállt(lomha 3.15A). Kivettem, ideiglenesen megpatkoltam(FIGYELEM!BIZTOSÍTÉKOT HASRA ÜTVE SENKI SE PATKOLJON MEG,MERT NAGYOBB KÁRT TEHET EGY HIBÁS KÉSZÜLÉKBEN!). Visszatettem a patkolt biztosítékot, bekapcsoltam, egy pillanatra jött egy kis büdös,majd se kép se hang... Megnéztem a főbiztosítékát,most az szállt el(Lomha 1.25A)... Nagyobb a gond mint gondoltam?! Kivettem megint a Sub paneljét és elkezdtem átvizsgálni. Meglett a probléma gyökere!

Ez a 4db 104-es kódú kerámia kondi(100nF vagy 0.1microF, a kettő értéke azonos) volt zárlatos a Sub panel tápegység részén. Kivettem őket, összeraktam, a főbiztit szintén patkolnom kellett(AMI TILOS!), bekapcsoltam, adtam neki sztereó jelet és láss csodát,megszólalt a Sub.

Megjártam az alkatrész árusító boltot, 250Ft volt a 4db kerámia kondenzátor és a 3db üvegbiztosíték,már csak be kell szerelni.

Frissítésként egy rossz hír. Írták, hogy vigyázzak a távirányítóra,mert nincs rajta manuális vezérlés. Hát,kíváncsiságból kicsit jobban szemügyre vettem a dolgot.

Ez egy MCU(MicroController Unit),egy 8bites vezérlő,analóg vezérlésűre átalaításra 99%,hogy nincs esély. Ez az MCU,a Sub elejében lévő panelon van.

Hozzászólások

(#1) Kisszidi


Kisszidi
csendes tag

Pár hete szedtem elő ezt a szettemet, gondoltam milyen jó lesz édesanyám új házába. :C

Nagyon kellemes emlékek fűznek hozzá, mikor megvettem akkor valami Hama sztereó cuccról váltottam, és egyből nyakoncsapott az audiofil életérzés az első pár SD film és 128-as MP3 meghallgatása után természetesen a kötelező integrált Realtek hangkártyán.
Azóta eltelt némi idő, rendszer rendszert váltott mire eljutottam a jelenlegi Anthem-Elac kombinációhoz. Na, az Oriont bekapcsoltam és pár nap alatt eladtam. :DDD

De mikor megláttam a cikked képét megint mosolyogtam és meg kellett néznem miről van szó. Imádtam, mindenhova költözött velem: kolesz, első munkahely, aztán a további 3 majd külföld. Állandóan kitettem 5.1-re a sztereó zenéket, mostani fejemmel marhanagy sallert vernék le a fiatal énemnek. :D

(#2) dajani


dajani
tag

Hi.
Ugyan ilyenem van, csak pár éve elromlott a távirányítója, azóta nem tudom bekapcsolni/használni. Vigyázz nagyon a távirányítódra!
IR-s telóm van, de nem találtam még hozzá appot ami jó lett volna hozzá:(

(#3) st3v3np3t3r válasza Kisszidi (#1) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

sikerült megcsinálni a subot, bitangul szól, hozzátéve milyen régi ... rendeltem egy hdmi-5.1 rca audio extractort, mert majd össze akarom kötni a tv-vel...

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#4) st3v3np3t3r válasza dajani (#2) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

szia, küldtem pm-et
szétszedtem a távirányítót, nagyon dzsuvás volt, ahogy néztem, a vezérlő chippen kívül 4 alkatrész ami könnyen beszerezhető

[ Szerkesztve ]

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#5) st3v3np3t3r


st3v3np3t3r
veterán

ezt most találtam... felprogramozott távszabályzó link
a pdf-ben benne van melyik gomb mit csinál

nem tudom rendelhető-e még, de egy próbát megér

[ Szerkesztve ]

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.