2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Apple iPhone 11 Téma összefoglaló

Írta: | Kulcsszavak: apple . iphone . 11 . ios . applepay

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Apple iPhone 11 Téma összefoglaló

Ezt blogot 2022.04.02. után már nem frissítem.

Legfrissebb iOS verzió: 15.4.1 Leírás
Visszaállítható aláírt verzió(k): iOS 15.4
IPSW letöltés

⚠️ iPhone 11 kijelző csere program ⚠️
2019.Novembere és 2020.Májusa között gyártott iPhone 11 kijező érzékenysége egészben vagy részben megszűhet. A készülék sorozat számának beírásával ellenőrizhető, hogy a készülék érintett-e a hibában, vagy nem. Az Apple ingyen cseréli a hivatalos márka és partner szervizekben az érintett iPhone 11 hibás kijelzőjét az eredeti vásárlástól számított 2 azaz kettő éven belül.

Fontosabb Specifikációk:
Bemutatás dátuma: 2019.Szeptember 10.
Piaci elérhetőség: 2019.Szeptember 20.
A2221 (Globális piac,kivéve Amerika és Kína)
A2111 (Amerikai Egyesült Államok"USA", Kanada, Puerto Rico, USA Virgin-szigetek)
A2223 (Kína, Hong Kong)
Jelenleg forgalom kapható színek:
Fekete, Fehér, Zöld, Sárga, Lila és ProductRED*
-=Hardver=-
Liquid Retina IPS-LCD 828x1792,6.1",326ppi,True-Tone
Apple A13 Bionic processzor
4GB memória(becsült)
Belső tárhely: 64/128/256GB
Tárhely típusa: NVMe
nanoSIM+eSIM**(kettő együtt kétkártyás üzemet biztosít)
Operációs rendszer: Apple iOS 13,frissíthető iOS 15-re
-=Kamerák=-
Hátul: 12Mpxl f/1.8 26mm(wide),12Mpxl f/2.4 13mm(ultrawide)
Elől: 12Mpxl f/2.2 23mm(wide), SL3D(mélység és biometrikus szenzor)
4K 24/30/60fps, 1080p 30/60/120/240fps, gyro-EIS, Sztereó hang felvétel
HDR támogatás
Navigáció: A-GPS,GLONASS, GALILEO, QZSS, Apple Térkép
NFC: van, csak ApplePay-hez, AirDrop-hoz
-=Adatkapcsolat=-
1Gbit/s le és 150Mbit/s fel LTE-Advanced/4G+-n
Wifi a/b/g/n/ac/6 dual-band(2.4/5GHz)
USB 2.0
Bluetooth 5.0,A2DP,LE (okos- és audió kiegészítőkhöz)
-=Energiaellátás=-
Akku: 3110mAh(becsült)
Töltés: Gyári 5W-os töltővel árulták a készüléket(2020.Q3 után csomagolt készülékhez már nem jár),illetve van Qi szabványú vezetéknélküli töltés(Apple 18W-os Type-C-s gyorstöltő külön megvásárolható)
-=Biztonság=-
FaceID,PIN kód,Jelszó. TouchID ujjlenyomat olvasó nincs!
Secure Enclave,AES hardvermotor
-=Egyéb=-
IP68-as védelem(max.2méter mélységig és max.30percig! vegyszermentes édesvízben sérülésmentes burkolattal), 7000-es sorozatú aluminium váz(ezt az ötvözetet repülőgép gyártásnál használják), Sztereó hangszórók(beszédhangszóró felül+csengő/kihangosító hangszóró alul), Nyílt iOS Béta Program
-=Jótállás=-
Erről a GY.I.K-ben olvashatsz!
EU SAR érték 1W/kg alatt
* A ProductRED megvásárlásával közvetlenül hozzájárulhatsz a Global Fund COVID-19 elleni küzdelméhez.

Gyakori kérdések(GY.I.K)

Mennyi jótállás van a készülékre?
Az Apple korlátozott gyártói jótállás*t ad a vásárlás napjától számítva, ami a 151/2003.(IX. 22.)2.§(1) értelmében 100ezer Ft-tól 250ezer Ft-ig kötelezően 2 év és 250ezer Ft-ot meghaladó érték esetén kötelezően 3 év a 2021. január 1. után vásárolt Apple készülékekre, emellett a Magyar Polgári Törvénykönyv, Ptk "6:163. §(2)" értelmében 2 év szavatosságot továbbra is kell biztosítani a vásárlás napjától! De a 2020. december 31-ig vásárolt készülékekre a korábbi 1 év (+ szavatosság) érvényes.
*Az Apple honlapján elképzelhető, hogy tavalyi információ jelenhet meg, 2021.Jan.8.-án még a tavaly érvényben lévő jótállási feltételek volt olvasható!

Van-e lehetőség külső forrásból alkalmazást telepíteni?
Nincs. Ugyanis az iOS rendszere zárt és a készülék illetve adatbiztonságra való tekintettel az Apple nem ad lehetőséget külső forrásból való telepítésre.

Hogyan állítható be egyedi csengőhang?
3 programra van szükség. Kell egy hangszerkesztő(Pl. Audacity ami ingyenes), egy konvertáló(pl.FormatFactory) és az iTunes.
Az audió szerkesztővel ki kell jelölni maximum 30másodperces szakaszt mondjuk egy zenéből. Ezt lementjünk mondjuk MP3-ba. A konvertálóval át kell konvertálni M4R formátumba! A fájlkezelőben az M4R formátumú fájlt jelöljük ki egy bal kattintással, majd nyomjunk CTRL+C billentyű kombinációt, majd csatlakoztassuk az iPhone-t, nyissuk meg az zenei listát, majd itt CTRL+V-vel illesszük be. Ha minden jó, akkor elindul egy folyamat sík az Alma logónál, ha kész, akkor utána megjelenik a csengőhangok között.

Hogyan lehet frissíteni Béta kiadású iOS-re?
Az Apple Beta Program honlapján van lehetőség a Profil letöltésére. AppleID megléte szükséges. A Béta/Fejlesztői szoftver nem minden esetben alkalmas mindennapi használatra!

Béta profilról hogyan állíthatom vissza a hivatalos verziót?
Ilyen esetben nem elég csak a béta profilt törölni, az iPhone szoftverét is vissza kell állítani.
Erre mindenéppen szükségünk van egy Windows-os vagy MacOS-es gépre és az iTunes-ra.
A készüléket helyreállítási vagy DFU módba kell indítani. A Helyreállítás módhoz kapcsoljuk ki az iPhone-t, és tartsuk lenyomva a hangerőcsökkentő és bekapcsoló gombot, miközben csatlakoztatjuk a géphez,amin elindítottuk az iTunes-t. A DFU-hoz nyomjuk meg röviden a hangerő növelése gombot, majd a hangerő csökkentését, utána tartsuk lenyomva a bekapcsoló gombot 10 másodpercig, ezután azt továbbra is lenyomva tartva nyomjuk mellé a hangerő csökkentése gombot 5 másodpercig, ezután engedjük el a bekapcsoló gombot, de továbbra is tartsuk lenyomva a hangerő csökkentését még 10 másodpercig. A kijelző sötét marad, de a számítógép látja majd a készüléket. Legjobb esetbenaz egyszerűbb Helyreállítási mód használata javasolt,akinek a DFU mód bekapcsolása nem sikerül.

Kell-e az itthon vásárolt "szolgáltatós" iPhone-kat függetleníteni?
Elméletileg nem, de előfordulhat, hogy a Telenor és Vodafone által árult iPhone-ok hálózati zárral vannak ellátva, amit a hűségidő lejárta után, az eredeti vásárló,a számlával igazolva ingyen kérheti a hálózati zár feloldását. A Telekom hálózatfüggetlen iPhone-kat árul.

Átlagosan meddig bírja az iPhone 11 akkumulátora?
1)Használat függő,de átlagosan akár 2napig is bírhatja 1 töltéssel
2)Ha rendesen van töltve az akkumulátor, akkor elég lehet akár 4kb.év után cserélni vagy ha az akkumulátor élettartam jelző 50-60% alatti értéket jelez.

A Google Play Játék-os játékok folytathatóak-e az Apple Game Centerben?
Igen is és nem is. A két platform között nincs csatolási lehetőség. Váltás előtt minden átvinni kívánt játékban csatolni kell egy Facebook vagy ha lehetőség van, Kiadói(EA,Origin,Warner Bros stb.) profilt, ahova a játékmentés feltöltődik, utána iOS-en csak be kell lépni ugyan azzal a profillal és elméletileg a mentések így áttöltődnek. Ha valami hiba csúszik be, akkor a Játékfejlesztővel kell felvenni a kapcsolatot.Ha androidos rendszeren történt játékon belüli vásárlás és az áttöltés után nincs meg, akkor szintén jelezni kell a fejlesztőnek, a tranzakcióról készült számlát csatolni a Google fiókból és megadják az iOS-es verzióba díjmentesen.

Mi az az ApplePay, mire és hogyan lehet használni?

Az ApplePay hasonló mint a Google Pay vagy a Samsung Pay, ugyan arra szolgál, mobilkészülékkel(okosórával) és az AppStore-on belüli vásárlásra. A legtöbb bankkártyát be lehet állítani. A hazai bankok többsége támogatja már az ApplePay-t és az itthon is népszerű Revolut kártyát is be lehet tenni.Használata egyszerű,a bekapcsoló gombot gyors 2szeri megnyomásra előjön az ApplePay és kiválasztható melyik kártyával szeretnénk fizetni,viszont fizetés előtt a PIN-nel vagy FaceID-val azonosítani kell magunkat.Hazánkban 2019.Májusában indult hivatalosan az ApplePay,tmámogatásról nézz utána a számlavezető bankod honlapján vagy érdeklődj az ügyfélszolgálatuknál. ApplePay kombatipilis készülékek:iPhone 6 vagy újabb illetve minden Apple Watch(egyes weboldalak információi szerint)
Az ApplePay-t a legtöbb hazai nagy bank támogatja, továbbá a hazánkban a Revolut,Monese,Curve,Konzolvilág PlayIT is hozzáadható. Részletes hivatalos Apple lista itt
Hozzá adhatók különböző pontgyűjtő kártyák is kizárólag Jegyként, NFC támogatás nincs ezekre! Például a MySpar app közvetlenül hozzá tudja adni a QR kódját, de a StoCard appba mentett kártyák is hozzáadhatók a Tárcához. A StoCard EU Covid-19 igazolást is tud menteni és hozzáadni a Tárcához, de az utóbbira jobb a app.getcovidpass.eu oldal, ez is Jegyként menti el készülékre. A készülékről kell megnyitni a linket és szükséges lesz hozzá az EESZT honlapjáról letöltött utolsó Covid-19 EU-s igazolásra. A letöltéshez Ügyfélkapu hozzáférés szükséges!
A Jegyek automatikusan áttöltődnek Apple Watch-ra!

Hogyan fizethetek az AppStore-ban vagy játékon belül?
Lehetőség van ApplePay-jel vagy mobilszolgáltatós utólagos számlázással korlátozott keret erejéig.
A Telenornál és Telekomnál az utólagos számlázásról linkeken keresztül olvashatsz bővebben. A Vodafone-ról jelenleg nincs elérhető információ.

Hogyan csinálhatok biztonsági mentést a készülékről?
Az iTunes-on belül van lehetőség az iCloud-ra felöltve vagy a helyi számítógépre,illetve a készülék is készít időnként automata mentést.
Windows 10-en az iTunes mentés helye:
C:\Users\"Felhasználónév"\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\

Hogyan másolhatok fel adatokat az iPhone-ra?
Hivatalosan az iTunes-on kereszül van lehetőség zenék feltöltésére. Fotók és egyéb dokumentumok feltöltésére a 3uTools használják többen. Fotók letöltésére szintén használható mindkét program.

Milyen időnként jönnek rendszerfrissítések?
Ez nem android ami havonta vagy 2-3 havonta kap frissítést. A legtöbb esetben itt is érkezik havonta legalább 1, de ha szükséges akkor egy adotthibajavítást azonnal kiadnak, nem kell várni rá a következő hónapig. Az eddig kiadott iOS verziótörténetekről itt olvashatsz

Hogyan állíthatom vissza az iPhone szoftverét?
Hivatalos magyar leírás

Ha feltettem egy Béta kiadású szoftvert, hogyan állíthatom vissza a gyári szoftvert?
Hivatalos magyar leírás

Van lehetőségem lementeni a gyári szoftver frissítő fájlát?
Igen, van rá lehetőség. Ezen az oldalon le lehet tölteni a IPSW fájlt, ami az iPhone szoftverét tartalmazza. Viszont azt fontos tudni, hogy az Apple kizárólag az utolsó és utolsó előtti verziót írja alá. Ez mit jelent? Azt, hogy visszaállítás előtt az iTunes neten keresztül elvégez egy ellenőrzést,hogy az adott szoftver alá van-e írva az Apple részéről. Ha a szoftververzió már nem támogatott, akkor azt nem fogja visszaállítani. Az IPSW-vel csak manuálisan lehet visszatenni. Ennek a menete:
Indítsd el az iTunes-t,csatlakoztasd az iPhone-nt,menj a tulajdoságok lapra és ott kattints a frissítés gombra úgy,hogy folyamatosan nyomva tartod a SHIFT gombot a kattintásig, majd az ablakban tallózd be az IPSW fájlt. Recovery vagy DFU módban is a művelet hasonló.

Az Apple Adatvédelemről bővebb infók:
Apple Védelmi Biztonság
Secure Enclave

Információk:
iPhone 11 infók
iOS13 Felhasználói kézikönyv(Online)
iPhone 11 Részletes technikai adatok

Apple Event 2019.Szeptember -YouTube

Mobilaréna Teszt

Apple Magyarország elérhetősége:
+36 80 983 824

Logout blog
Topik

Topikgazda: tboldi

Írta és összeállította: st3v3np3t3r

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.