2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Végre valamiben elsők vagyunk (mikroposzt)

Írta: | Kulcsszavak: Magyarország . mikroposzt

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hozzászólások

(#1) Ringman


Ringman
nagyúr

ha lehet, ne politikairányba menjen el, mert nem csak ott van ez a jelenség, hanem mindenhol :(

(#2) Lauda


Lauda
félisten

Azt szoktak mondani, mindennek megvan az ara es ez szerintem igy is van.

Persze mint ki fog derulni, a ph forumozoi nem ilyenek. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#3) lapa


lapa
veterán

azért ezt felezd el szerintem, ez sokban függ a (nálunk negatív) várakozásoktól. nézd meg az ajándékok százalékait 2010 meg 2012 között. ennyit nem változik az üzleti kultúra. szóval csak a saját magad által más tényezőktől megtisztított statisztikának higyj.

(#4) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Tehát belinkelsz egy full politikai töltetű cikket és ezután elvárod, hogy ne legyen politizálás.

(#5) Ringman válasza Jhonny06 (#4) üzenetére


Ringman
nagyúr

most az is politika, ha van egy cég (megrendelő), és két potenciális beszállítója, akkor a két utóbbi megpróbálja a megrendelő valamely döntéshozóját megkenni? - privát szektorban.

(#3) lapa

nem lehet, hogy amellett, amit írsz, az is közrejátszik, hogy akkor is vesztegetne valaki, ha nem lenne rá szükség? (mert pl ez folyik a csapból is: korrupció nélkül semmilyen pályázaton nem nyerhetsz, az összes tendereztetés csak látszattevékenység?

[ Szerkesztve ]

(#6) lapa válasza Ringman (#5) üzenetére


lapa
veterán

én csak azt látom hogy épp megpróbálsz racionális alapot keríteni egy olyan dolognak, ami ilyen minőségben (%-ban) nem feltétlenül létezik. remélem érted, hogy épp csap vagy.

(#7) Ringman válasza lapa (#6) üzenetére


Ringman
nagyúr

személy szerint én ezekben a felmérésekben nem hiszek (attól még értekezhetek róla), de nem tartom kizártnak, hogy pénzügyi szereplők meg ilyen jelentéseket is figyelembe vesznek - pl befektetési kockázat megítélésekor.

(#8) lapa válasza Ringman (#7) üzenetére


lapa
veterán

a pénzügyi szereplők szerintem leginkább alkalmazkodnak. ahol fizetni kell, ott fizetni fognak. mi lett volna egyébként a kapitalizmussal a fejlődő országokban?

nemtom olvastad-e, hogy a brüsszeli főélelmiszerbiztonságügyis véletlen a lobbista klubban is kedvelt arc volt? meg hogy egyszer már ugyanezen botrány után tök véletlenül újra is választották? meg hogy most második botrány után egyból felszabadult a lobbista kft-ben egy irodista állás és sikeresen megpályázta?

amíg emberek vannak, addig mindenki mindenkit meg akar kenni. nyugaton is ez megy, senkinek le legyen illúziója. a százalékos megoszlás szerintem leginkább gdp-arányos, nyugaton kis ügyek miatt nem kockáztatja az állását, meg sokkal több lóvé van az ilyenek levadászására.

(#9) Ringman válasza lapa (#8) üzenetére


Ringman
nagyúr

ebben semmi meglepő sincs, hogy nagyhalak lobbiznak.

ellenben az igen, hogy itthon nincs lobbitörvény (hatályon kívűl 2011.01.01-től).

+ itthon korrupció miatt kb senki sem kockáztatja az állását, mert szinte nincs kockázat.

(#10) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

Úgy egyébként a korrupció egyik melegágya, a közbeszertés, szerintetek mennyire szükséges? A magam részéről elég közelről látom, mint nehezíti meg a sok kötelező közbeszerzés egy önkormányzat munkáját. (Pl. nem vehetnek föl csak úgy simán egy könyvtárost, hanem pályázatot kell kiírni, elbírálni, akár megismételni, ha valamilyen formai hiba fennállt, és a vége úgyis az lesz, hogy azt veszik föl, akt enélkül is fölvettek volna, csak közben eltelik egy év.)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.