2019. augusztus 22., csütörtök

Gyorskeresés

Beyerdynamic Custom Street – Végre.

Írta: | Kulcsszavak: beyedynamic . custom . street . magnat

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A jóhoz könnyen hozzá lehet szokni, szokták mondani, nehéz lejjebb adni, ha már megszoktunk valamit, talán így van ez a fejhallgatók között is.

Kezdem úgy érezni, hogy én is felültem egy vonatra, aminek talán csak az első állomásán vagyok, ugyanis ha az ember mindig csak egy kicsit szeretne jobbat, mint ami birtokában van, évek alatt annyit léphet előre amennyit az elején nem is gondolt volna.

Az én fejhallgatós story-m egy Sony Ericsson W580i fülesével kezdődött, ami lehet nem is volt akkor nagy szám, mint ahogy emlékszem, minden esetre elütött az akkori gyári átlagtól már maga az inear kialakítás is, ráadásul ez volt 2. telefonom, amit használhattam zenehallgatásra és mennyire örültem neki, hogy mentesültem egy plusz mp3 hordozásától amit akkoriban oly sokan tettek.

Egy nagyobb szünet után a következett egy Sennheiser HD408 az első fejhallgatóm, ami nyilván hatalmas előre lépés volt, mai napig meg van, bár szegény kicsit elhasználódott a kábelét meg nem egyszer cseréltem sajnos.

Sok kábel csere miatt elkezdtem nézelődni a BT-s irányba, mondván ott nincs ilyen, tettem is egy próbát egy rapoo H6060-as kínai csodával, az árához képest (10k) meglepően jól szólt de dizájnerek szabadságon lehettek mert eszméletlen kényelmetlen volt külön szivacsot is raktam a párnákba pluszba annyira kispórolták belőle az anyagot.

Három hónap alatt hangszóró hibás lett így ment vissza, és nem cserét hanem pénz vissza fizetést kaptam. Világossá vált hogy a hangminőséggel problémáim is lehetnek, így rászámoltam a félárat a Sennheiserre mondván akkor biztos fog úgy szólni.

Így lett 20k-ból egy Philips SHB9100 BT-s fejes. Sajnos nemhogy úgy nem szólt mint a sennheiser, de még rapoo csodától is messze ált. Egyértelműen BT és DAC hibájából ugyanis kábelen érezhetően jobb lett. Ez a fejes nem hozta amit szerettem volna, számorma egyértelműen pénz kidobás volt, bár bevallom azért élveztem a BT adta örömöket.

Közben hozzám került egy Monster Beats Wireless, ezt egy haveromtól „kaptam” ugyanis sikerült ketté törnie a zsanérjait valahogy, én meg javítgattam már amennyire lehetett.

A Beats köröket vert az előző fejeseimre, de ez ne lepjen meg senkit, a saját kategóriájában (60k) valószínűleg utolsó lenne.

Tavaly aztán eljött az idő, hogy megint tovább lépjek, 20k körüli ár sávban, de már csak jack-es megoldásban gondolkoztam a BT-s kitekintésem alatt megtanultam, hogy a minőség az kábelen jön. Arra viszont figyeltem, hogy a jack kábel a cserélhető legyen.

Én újra egy Sennheiserben gondolkoztam, jó emlékek fűztek hozzá, de mivel nem éreztem magam egy audiofill típusnak ezért itt a fórumon tanácsot kértem, kitolva a határt 26k-ért egy Magnat lzr580-asra esett a választás.

Nos hangja tényleg rendben volt, EQ nélkül is tudta mi az basszus nem kellett kényszeríteni rá. Viszont a minősége, az borzalmas volt, az első hangszóró hibás volt kaptam helyette egy másikat, aminek fél év alatt 5! helyen reped meg a kerete azt már nem is mondom, hogy a jack kábele 2 hónap alatt kontaktos lett. (Ezúton is szeretnék mindenkit megmenteni, hogy ilyen fejest vegyen, aki esetleg kételkedik benne, nézze meg a német amazon értékelésit.)

A 2. darab is ment vissza gariba, és azt tudtam, hogy én ebből a hulladékból még egyet nem akarok. (Ez úton is szeretném meg köszöni a Muzikernek hogy megengedték, hogy cseréljem a terméket.)

Most már magam mentem után a dolgoknak és választottam ki a Beyerdynamic Custom Streetet. Egy nagyon jó utcai fejhallgatót kaptam pénzemért, szigetel, hangja nagyon szép, nem csak mélyeket ismeri, hanem a magasakat is.

A hátulján lévő 3 fokozatú kapcsoló, amivel a basszusreflex nyilasát állíthatjuk, és nem, nem kamu, hallható a különbség az egyes pozíciók között. Teljesen kinyitva komoly mélyeket kapunk, egyeseknek talán túl sokat is, mindezt EQ nélkül is, ami nekem különösen fontos mióta spotfy-t használok
Érdekes mód itt a kábel sem tört meg pillanatok alatt, és a keret sem bazári műanyagból van. Nagyon elégedett vagyok és bátran ajánlom mindenkinek ezt a fejest, aki esetleg ebben az ár kategóriában gondolkodik.

Szóval ez az én storym arról, hogy jutottom el a 150usd ár kategóriás fejesekig, és mint tudjuk a következő is mínium ebből a kategóriából kerül majd ki. ;)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.