2020. február 28., péntek

Gyorskeresés

windows phone az elveszett remény.

Írta: | Kulcsszavak: wp . windows phone

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Valamikor 1,5 éve vettem egy lumia 625-t bizakodva hogy rendszer fejlődik és már most stabil,smooth, és lehet hogy korlátozott tudású de amit tud azt biztosan tudja.

nagyon lelkes voltam egyik korábbi bejegyzésemből (a 625ös lumia) azt hiszem ezt teljes mértékben ki is derül.

Eleinte valóban jól összerakott rendszernek tűnt, de egyre több használat után kezdtek ki bukni rajta a hibák, a mi nem is lenne baj, a baj ott van hogy kis túlzással 1,5 év alatt semmi nem változott, ha tovább mennék mondhatnám hogy 3 éve semmi, ugyanis a wp8.0 2012 releasel bír.

Itt láthatók a jelenlegi frissítések, sajnos valóban nem sok.

A problémáim a kezdetek óta fent állnak hol kisebbek: képtelen egyszerre rezegni és csörögni (nevetséges!? szerintem is), hol nagyobbak mint például nem tudok több képet egyszer kijelölni és megosztani messengeren, bar ezek sokszor az alkalmazások fapadosságából adódodó kényelmetlenségek és itt jegyezném meg sokszor a saját ms appok (onedrive,office) jobbak a konkurencián, nekem nagy szív fájdalom még a bluetooth alatt nem működő equalizer.

Időközben a rendszer stabilitásai is oda veszett, nekem senki ne mondja hogy egy wp nem indul újra mert ez heti rendszerességgel minimum 1x de inkább 2x.

A helyzet az hogy nem látom a fejlődést, anno azt gondtam wp-s vonalon maradok de mára már nagyon nem, általában ~2évig használok egy telefont, ezt már most váltani fogom, és ugye már nem wpre.

A bejegyzést ez inspirálta, miszerint a wp felhasználok 75% ios vagy androdiot választ következő körben, ebből azt látom hogy nem vagyok egyedül, és hogy őszinte legyek nem érzem hogy az ms teperne azokért akik már rászánták magukat a rendszerükre.

Persze mondhatjátok jön a w10, próbáltam is, egy új gui-n kívűl nem érzek többet, majd hiszem ha látom addig is most elfelejtjük egymást néhány évre.

Hozzászólások

(#1) Krugszvele


Krugszvele
(aktív tag)

az iOS vonaton meg a készülékválaszték szegényesebb. Az 5S-t tavaly nem cseréltem le a 6 dizánja miatt, egy év alatt úgy-ahogy megbarátkoztam vele, erre most kiadtak egy sokkal nehezebbet... Várok még egy évet.

Igen, nem a leggyorsabb az iOS (sőt) plusz nem is annyira testreszabható, valamint ipad/mac nélkül elég félkarú, viszont amit tud, azt mindig tudja, akár meteoreső közepette is.

Plusz egy kivétellel még nem készült olyan készülék, ami fel tudja venni a versenyt kinézetben és súlyban.
Az az egy a OnePlus X https://oneplus.net/hu/x
Ha mindenképpen androidost kellene választanom, gondolkozás nélkül ezt venném.

Nem egyszerű döntések ezek!

(#2) Reinkz válasza Krugszvele (#1) üzenetére


Reinkz
(senior tag)

Ez a one plus x nagyon szép a honlap alapján, eddig G4et néztem ki magamnak, de ez is megfontolandó :)

[ Szerkesztve ]

(#3) Kolondrum


Kolondrum
(félisten)
LOGOUT blog

Tesómnak is besokallt. Messenger meg úgy minden leállogatott. Most újra húztuk, megint megy, de szíve szerint tűzbe dobná.

N105 okosóra eladó, új, olcsón. MI Note 10

(#4) gondoni


gondoni
(csendes tag)

Infóéhesen ugrottam e bejegyzésre, ugyanis pont döntés előtt állok.
3 éves elmúlt a már újkorában is ósdinak számító androidos telóm (ZTE Blade3), megérett a cserére.
1-2 hónapon belül meglépném a váltást, de a készüléknél majdnem nagyobb dilemmám a platform: android vagy windows?! E kettő között folyamatosan vívódok, az alma az ára miatt nem jön szóba (pedig gyanítom, hogy az szolgálna a legjobban).

E bejegyzés egy strigulát most áthelyezett a robotos térfélre, de még nem tekintem lezártnak a meccset.

Nehezítő körülmény, hogy nyomkodható windows telefon nincs az ismeretségi körömben, adroidot is csak kitkat-ig láttam, illetve használom a feleségem telóján.
Talán az eddigi telefonom képessége miatt szerényen bánok az okos funkciókkal: nappal szinte csakis telefon, nagyritkán SMS, esténként wifin (nyögvenyelős) böngészés. A felhős-szinkronizálós funkciók tetszenek, használom őket.

Lehet, hogy a telefon csere helyett +1 tablet jobban kiszolgálna, persze a kérdés akkor is nyitva marad: android vagy wp? :))

Szóval figyelek, megköszönöm ezt a bejegyzést is, követni is fogom, és ha valakinek bármilyen jövőbe látó észrevétele, tapasztalata, javaslata van a wp/android mellett/ellen, én is szívesen fogadom, önző módon meglovagolva e bejegyzés keltette hullámot! : :DDD

(#5) .LnB


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

A WP nem indul újra! Nekem sose volt ilyen, 3-4 éve használok WP-t.
(de igem, én is hallottam másoktól, hogy újraindult)

:)

Homo Ludens

(#6) Lars


Lars
(őstag)

Nekem néha újraindult a 620-as, és randomnak éreztem sokáig, aztán rájöttem, hogy ha már kezd tele lenni a telefon memóriája, akkor csinálja gyakran. ( mármint a háttértár. )
Ilyenkor le szoktam menteni a fotókat róla, és törlöm a régieket. Ez általában megoldotta a problémát. Persze ha váltani szeretnél szíved joga, de mindegyik rendszer tud érdekesen működni. Az alsóbb kategóriákban pl nem fogsz normális sebességgel működő androidot találni.

Messengert én nem használom, elvből nem raktam fel. Ha néha valaki feltétlen Facebookon szeretne velem kommunikálni, akkot a mobilos nézetű webes felületet használom a telefonon. ( A klienst sem használom, mert rengeteg adatot forgalmaz. )
Mondjuk hozzá kell tenni, aki sürgősen keres úgyis felhív, akinek meg nem sürgős, az ír emailt. Ilyen szempontból elég maradi vagyok :)

(#7) N€T0X|N


N€T0X|N
(őstag)

Nekem sose indult újra (520-735), betonstabil. A következő telefonom is WP lesz. ;] :R

Sent from my keyBoard

(#8) Reinkz válasza gondoni (#4) üzenetére


Reinkz
(senior tag)

nézz be a windows phone-os topicba, és mindenképp nyomkodj meg egyet mielőtt megveszed, én nem akarok befolyásolni senkit nekem sajnos nem hozta az elvárásaimat.

(#9) ldave


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem L925 van. Magát a hardvert imádom, egyik kedvenc telefonom (az N9 után) ilyen téren. A WP8 alap programjait is kedvelem (email, naptár, stb), viszont sajnos nekem is egyre több az idegesítő dolog benne.

Ami az utóbbi időben leginkább idegesít, hogy a Spotify (amire előfiező vagyok, hogy offline is menjen) időnként elfelejti, hogy melyik albumok is vannak meg nekem letöltve és ilyenkor nem tudom hallgatni a zenéimet adatkapcsolat nélkül. Volt, hogy a reggel lementett zenét mire beértem dolgozni, mert nem látta a telefon. Tudom, hogy ez nem teljesen a WP hibája, de nagyon frusztrál, hogy egy szolgáltatásért, amiért fizetek, ezt kapom. A Viber is rosszalkodik, van hogy addig nem kapom meg az üzeneteket, amíg el nem indítom a programot. Az üzemidő se valami stabil. Nagyjából hasonló mértékben használom a telefonom hétköznap, van hogy 40%-on van estére, van hogy délután 6-re lemerül.

Az új WP10-esek közül a L950 tetszene, de ezek után nem tudom mi legyen. A L925-tel bizalmat szavaztam ennek a rendszernek, de nem érzem úgy, hogy beváltotta volna, ami elvárható lenne a másik két nagy rendszer mellett. Ráadásul arról lehet olvasni, hogy az MS megszünteti a Camera Roll-ért járó Onedrive bónuszt, akkor meg ez a plusz érték is elveszik.

A Slime draws near! Command?

(#10) Syl


Syl
(nagyúr)

Két hónapja használok WP-t, ám a kezdeti lelkesedés gyorsan alábbhagyott. Mondjuk a telefon nem indul újra, de az OS gondoskodik arról, hogy hetente legalább kétszer magam indítsam újra. :(((

Words cannot express how much i don't care

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.