2020. augusztus 13., csütörtök

Gyorskeresés

Noctua, avagy a ventilátorok királya

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Azt hiszem a fönti gyártóra pontosan rá íllik a ( buy once, cry once ) mondás, miszerint inkább egyszer vegyünk meg valamit, ami minőségi és időt álló, így csak egyszer remélhetőleg a távoli jövőben kell majd cserélnünk, és sírnunk utána ;)

Én sajnos meg jártam az elejét, vettem 2db 12es 4ledes coolermaster ventit, bízva abban hogy erős közép kategóriát képviselnek, tudni kell rólam hogy a gép 1m-re sincs tőlem az asztalon így igen kényes vagyok a hangra , lényeg a lényeg az egyik meg is adta magát és elkezdett zörögni, garanciát sem tudtam érvényesíteni mert már hozzáérterm. (egy ellenállást raktam a 12v ágba hogy "lassítsam") Így jött képbe a noctua, azt gondoltam ha lecserélem akkor olyat vegyek amit nem 1/2-éven belül kell le váltanom, egy probléma azért fölmerült, ez a szín összeállítás, én elhiszem hogy lassan a gyártó névjegye válik, de katasztrófális, plexilapos házam van de az elejébe került a venti így soha nem látom és amiért vettem, soha nem is hallom;)

Házhűtőt kerestem így NF-S12B-re esett a választás ami gyárilag 1200rpm forog ( de adapterrel 900 ill. 600rpm-re is belőhető, végre nem nekem kell be forasztani egy 5forintos ellenállást ), a dobozban lévő szilikon rezgés csillapitókat nem használtam rendesen csavarral lett megfogatva a venti, a gyártó 6év garanciát ad hozzá, én a kiskernél fél évet kaptam :/ pedig kicsit több mint 4 ezert fizettem ezért a "ventiért", úgy gondoltam ha baja lesz ebben az idő szakban előjön, így bevállaltam ezzel a tetemes garancia idővel is.

Dobozon egyből látszik hogy minőségi a termék, persze ennyi pénzért legyen is az, ami nagyon ötletes hogy a doboz hátát le lehet nyitni, gyakorlatilag mint egy füzet amiben elég sok + információval halmoznak el minket.

Megérte? Meg, azért mert csönd van, nem zörög nem kattog, amit bánok hogy nem ezt vettem meg elsőnek, akkor talán most 2 ezer forintal gazdagabb lennék;)

Hozzászólások

(#1) mrlt


mrlt
(tag)

Xbox 360 slim gépembe vettem nemrég egy NF-B9 PWM-et. Ugyanolyan fordulaton megy mint a gyári és gyakorlatilag a hdd hangosabb lett mint a hűtő. Nagyon meg vagyok vele elégedve. :)

Go Pack Go! | PSN: mrlt_01 |

(#2) Winner_hun


Winner_hun
(félisten)

Ventillátor

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#3) Reinkz válasza Winner_hun (#2) üzenetére


Reinkz
(senior tag)

És valóban javítottam, köszönöm az észrevételt, a címet ezekszerint nem olvastam el mégegyszer ;)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.