2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Az új Freemail beta változatáról...

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Üdvözlök mindenkit. Mivel az ''új'' freemail-ről nincs ilyen szemszögű leírás, ezért...

[ ÚJ TESZT ]

Üdvözlök mindenkit. Mivel az ''új'' freemail-ről nincs ilyen szemszögű leírás, ezért rávetemedek, nemszoktam ilyet csinálni, ugyhogy biztosan lesznek hibáim, de hát valahol el kell kezdeni.

Először: 2007 Április 12.-én érkezett minden kedves freemail felhasználónak, hogy megújul a freemail, melynek fő változása sokak örömére, hogy 1 gigásra növelték a tárhelyet. Ennek én is örültem, mert már el kellett volna költözni máshova a tárhely miatt, de úgy nézett ki, hogy nem kell a macera.
Az újítás hamarosan be is következett.

Első benyomásra, szépnek tűnt, bár kissé zavart a beta felirat. No mondom gyorsan loginoljunk be, milyen is belűlről. Bejelentkezek, erre lefagy a firefoxom kb 1 percre. Ez volt az első negatívum, mely igen csak idegesítő lehet, ha valaki siet, de a böngészője (az IE is befagy egy kicsit) kicsit felmondja a szolgálatot. Mikor már felébredt a böngészőm, rákattintok a beérkezett üzenetekre mutató linkre. Elmúlt néhány másodperc, a két keret bejött, de a tartalma még nem (gondoltam megint valamiféle fagyás lehet). Pár perc után sem történt semmi. Ma megnéztem az ősi ellenséggel, IE6-al, hogy bejönnek-e a levelek. Ott szerencsére szépen bejöttek, fagyás nélkül, de a belépésnél itt is gondok támadtak.
(ma megcsinálták a régi freemail-nél is, ami még fenn van, hogy kibővítették 1 gigásra a tárhelyet, ugyhogy talán azt érdemesebb használni)

Nézzük meg leveleinket: Nos ez a része igazán sokban nem különbözik a régitől. Kicsit más színű, más kisikonok vanna, de lényegében ugyanaz maradt.

Levélírás: Ez a része egy kicsivel megújult, mégpedig egy szövegformázó résszel, mely nagyon hasznos. (Végre beletudtak tenni egy ingyenes szövegformázó scriptet.) Ugyanúgy lehet csatolni fájlokat a levélhez, de ami itt a lényeg, az óriásfájl csatolása, mellyel, már nem csak pár megás fájlt tudunk küldeni.

Számos más funkcióval is rendelkezik, melyet azért nem írok le, mert szerintem egy átlag e-mail-ező felhasználó nem túl sűrűn, vagy egyáltalán nem használ.

Összegezve: jó lenne az új freemail, ha nem fagyna le, és Firefox-al is meglehetne nézni a leveleinket!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.