2022. május 28., szombat

Gyorskeresés

Gyarapodunk, nyuszómuszó

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Megvan a 2 Sharp kövület is, egyikük Őrbottyánból, másikuk Gyöngyösről. A kánikula első hivatalos napján, jó sok kerékpározás után kerültek ide.
Egy csoportkép a jelenlegi csapatról:

Balról jobbra, felső sor: Sharp IQ-7000, Sharp IQ-8300M, Casio SF-9000, Casio SF-9350
középen: Psion Series 5mx (angol), Psion Serie 3c (német), Casio SF-4000, Casio SF-5300
alul: Sharp ZQ-2850, Sharp ZQ-M203T, Sharp EL-6690A, Casio SF-8900.

Vannak ám mindenféle kártyák, kábelek, egyéb bizbaszok is, de az a kép a Gigapixel.com-ra lenne esélyes, tehát most hagyjuk, később majd még sokat élvezkedhettek velük.

Nem biztos hogy lejön a képen, de a Sharp IQ-8300M a legböszmébb mind közül. Egy centit ráver az 5mx-re a hosszabbik irányokban, szerencsére vastagabbnak legalább nem vastagabb. És ha az E90-et bárki is nagynak találja... a telcsi maga akkora mint az 5-ös sorozat kijelzője.

Előző bejegyzésem vége felé írtam ilyesmit, hogy most már a nyárra koncentrálok - na ez lett belőle: Találtam egy nagyon erős 3a készletet, a Vaterán Enterton árulja, 15-ért talán már nyerő leszek. Nem különösebben bomba ár, de a szett nagyon jól kiépített, nyilván lesz amit el is adok belőle hogy jusson más Psion-fanoknak is. De nem annak, aki 300-500ft-okat kínált egy-egy SSD-ért.
Ja igen, egész jól belőhetők a hozzám hasonló elvetemültek a Vaterán: volt tavasszal pár tag aki feszt rámlicitált, most mintha csendesednének, ami jó mert végre vásárolhatok nyugodtan. De az igazi az lenne ha felvehetnénk egymással a kapcsolatot felidézni a múltat, megcsodálni egymás gyűjteményét, mittudomén. Majd kiérlelődik ez is.
Azt azért megjegyezném, hogy a Sharp IQ-7000 pl. 400 forintért került hozzám, miután jópár napig nem érdekelt senkit. A kifogástalan Casio SF-9000 pedig 500-ért, benne egy szintén hibátlan ES-100 memókártyával, kb. 20 perccel azután hogy felkerült a fixáras hirdetése. Heheheee!!! Kicsit több tiszteletet a mobilnetnek.

Érdekes azért hogy milyen jó arcok tudnak lenni a Vaterások. Ha egy ilyen cucc felbukkan valahol, akkor általában a személyes átvétel az első, tehát Budapest például oké, gyakran útbaejtem. Borsod, Zala, Csongrád - na ezek kiesnek az első körben, pedig felbukkannak itt néha ilyen "instant get" tételek, pl. ha jól emlékszem Nógrádban egy Sharp ZR-5000G (G, azaz German a nyomorult), már hónapok óta hirdetve van folyamatosan, az ára meg lassan olyan hogy gyalog is elmennék érte. Csak a postát ne kelljen bevonni.
Aztán vannak olyan helyek, ahol ritkán járok, de nyaranta legalább egyszer célbaveszem, mert -elsősorban- turisztikailag amúgy is vonz: Veszprém-Balaton, Mátra, Pécs és környéke, Dunakanyar, vagy egyéb hely ahová régóta vágyom és íme az újabb apropó. Na ilyenkor olyat szoktam, hogy felajánlom az eladónak a pénz előreküldését, azt általában elfogadják. Aztán az átvétel meg majdcsak lesz valahogy, találunk úgyis közös időpontot amikor mehetnékem is van meg ő is ráér fogadni. Fontos hogy kipróbáljam amit veszek, eddig minden működött is amire rámondták hogy okés, de nem tudom mennyire lesz könnyű feldolgozni ha egyszer a próbán meg se nyikkan a gép. Vaterás-Ebayes barátaim mindenesetre egyszer sem próbáltak félrevezetni, ez jó előjel. Mondjuk persze, én sem tíz liter tej áráért fogom eladni a becsületemet.

Közben eltűnt valahonnan (Vatera? Hardverapró? Teszvesz?) egy HP 200LX, kár, 9-10 ropiért nem lett volna rossz, igaz PC-kábel nélkül az is csak félkarú óriás.

De lesz másik, és ti tudni fogtok róla.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.