2020. február 24., hétfő

Gyorskeresés

Morális probléma

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Igen, jó dolog az ha van Eneloop akkuja mindenkinek, rajta vagyok az ügyön rendesen. Veszik is szépen, nem panaszkodom, igaz mindig is az alacsony ár - sok ügyfél kombót részesítettem előnyben, valahogy erre álltam be.
Néha azonban kis fejfájással jár az ügymenet, de nem a vevőkkel van ám baj, ó nem.
Legyen egy egyszerű kronológiai vázlat a történtekről, a jobb érthetőség kedvéért:

- Január 7: Kedvenc nagykeremtől (~800km) megrendeltem kb. 200e ft értékű terméket, ki is fizettem azonnal ahogy szoktuk.
- Január 11-12: Egyre több vevőmnek ígérgettem hogy itt lesz a motyó pillanatokon belül, türelem (2-3 napos szállítási idő volt a jellemző korábban)
- Január 15: A vevők türelmetlenek, de senki nem gyanakvó/fenyegető, pedig van aki már fizetett is nekem. Én elég jól viselem a szitut, mert igaz Kínából és kisebb értékben, de volt hogy 35 napig utazott az áru.
- Január 19: Kissé feszült vagyok. A rendelésem kapott egy "Tracking numbert", mely neten lekérdezve fázisonkénti bontásban tájékoztat a küldemény hollétéről: nos, hetedike óta a feladási helyet mutatja, írjunk hát a logisztikai cég itteni és ottani irodájának is.
- Január 20: Jönnek a válaszok, "nálunk ilyen nincs..." - alapvetően nyugodt arcnak tartanak, de most jól esne egy karton vidámcigi. Írtam hát a kedvenc nagykeremnek is, "biztosan feladtátok?"
- Január 21: Gyorsválasz, "Kivizsgáljuk."
- Január 24: Bővebb válasz: "Sajnáljuk a hibát, rendelését újra elküldtük" - csodák csodájára a Tracking number lekérdezése is eredményes, láthatóan mozog a cucc!
- Január 27: Voilá, csomag befutott, igaz 47 euró hiányt pakoltak bele (előfordul, előtte meg 15 euró többletanyag volt benne, na bumm), de itt van. Megy az a 2-3 nap ha akar!
- Január 31: Délelőtt: a vevők nagy része megkapta a várt akksikat, többekhez úton van postán.
- Január 31: Délután: Postai értesítő a postaládában. Postán döbbenet: az első (elveszettnek hitt) csomag jött meg. Slusszpoén: hiánytalan...

Elnézést a kifejezésért, de én most mégis mi a szart csináljak?

Ugyebár olyan nincs hogy én bagóért eladjam a becsületemet. Találtam már pénztárcát 4-5 ezer forinttal, körülnéztem: de sehol egy keresgélő arc, elraktam. Találtam már 10 ezer forintost kocsmától 30 méterre, de sehol senki, elraktam. Találtam már meg nyugdíjas táskáját vonaton végállomáson leszálláskor a csomagtartón, lent a kezébe nyomtam, örült. Találtam már telefont, kinyomoztam a tulajt, visszaadtam - mocsok nagy zavarban voltam amikor a kezembe nyomta a hálapénzt.
Na de 200 ropi, vazze, szívdobbanásilag kábé mint egy lottóötös, és még ölnöm sem kellett érte.
Most akkor jöhetne a pókerarc, és:
(a) Messze elkerülöm őket, kitörölöm őket az összes létező levelezőprogramomból, spamlistára teszem a hasonló nevűeket is.
(b) Két hét múlva fapofával leadom a következő megrendelést, meglátjuk mi lesz alapon. Ha rákérdeznek erre a bakira, másfél óra múlva visszaírom hogy "jajj, tényleg, meg is jött" aztán kifizetem és kész.
(c) Már rég írnom kellett volna nekik hogy mi a szitu, és ezzel egy B A Z I N A GY piros pontot szerzek náluk. Feltéve, hogy még nincs teli a t@kük a panaszaimmal.

(A régi és az új tracking number megegyezett, így talán visszajelzést sem kap a nagyker a dupla kézbesítésről. Ráadásul 27-én nem én vettem át a csomagot, aláírás nuku)

Figyelembe véve, hogy te egy alapvetően jólnevelt Logout-olvasó vagy, mit tennél?

Hozzászólások

(#1) aerodavid2


aerodavid2
(csendes tag)

átveszem a problémádat, ne emészd magad már az év elején.. :U

aerodavid2 felhasználónak 18 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#2) DEJVID


DEJVID
(őstag)

Ha rendenél a Razertől, írj rám pls!

(#3) kenwood3 válasza DEJVID (#2) üzenetére


kenwood3
(őstag)

hát érdekes szitu , nem lennék a helyedben :N de én a gonoszabb megoldást választanám , mert ha ilyen nyomorékok akkor szívjanak

[ Szerkesztve ]

Az esetek 99%-ban mobilról vagyok fent, ìgy a helyesìràsom nem tökéletes, és ékezeteket se hasznàlok mobilról soha!

(#4) Pdaw válasza kenwood3 (#3) üzenetére


Pdaw
(csendes tag)

Valami ilyesmi fogalmazódik bennem is. Ezek minimum szeffósok ha a befutó rendeléseik háromnegyedét képtelenek pontosan teljesíteni.

(#5) tildy


tildy
(nagyúr)

Írnék nekik, hogy gond van ,duplán érkezett meg a csomag.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#6) Vakegérke válasza tildy (#5) üzenetére

Úgy biza. De hozzá tenném, hogy az egyik hiányos volt.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#7) Tim82


Tim82
(nagyúr)

C), mert jófej vagyok és nem csak a vevőim felé. Ezt kívánja az üzleti etika.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - JVC HA-S500 fejes, desktop DDR2 modulok, mobil i3-4000M proci eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#8) Sotho válasza tildy (#5) üzenetére


Sotho
(őstag)

...de féláron megveszed. ;]

(#9) Thunderzolee


Thunderzolee
(addikt)

Mázlista... :))

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#10) Pdaw válasza Thunderzolee (#9) üzenetére


Pdaw
(csendes tag)

Köszi mindenkinek.
C esemény lett, pár perce elment a szomorú vallomás.
Ha majd láttok egy alakot az utcán aki mindenféle falakba-oszlopokba veri a fejét, akkor gyertek oda légyszi és vigasztaljatok picit.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.