2019. december 10., kedd

Gyorskeresés

Psion Series 3c a háznál, öröm a háznál

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Na tegnap végre ismét kiszabadultam Bécsbe. Még decemberben szerettem bele a városba, kivitt a család egy kis adventi nézelődésre, szerencsére fényképeztünk is, mert saját emlékem nem sok maradt lévén előtte éjszaka dolgoztam. Februárban megint kilátogattam csak úgy, bolhapiacok és fotós/műszaki használtcikk-üzletek után kutatva. Most pedig az állatkert volt az egyik célpont, Mozartgolyó egy valaggal a másik, de a fő motiváció egy Psion Series 3c.
Az osztrák Ebay-en ütöttem le, tipikusan 15-40 euróig szalad az ára kontinenstől és állapottól függően, ez itt most 2.5 euró lett. Herr Tomnak felajánlottam egy tízest, mondván úgyis ez volt a legnagyobb tétem, majd kedvesen visszautasítva kompromisszumot ajánlott: 5 euró, "to make a deal...".

Sok remek retrovásárt csináltam ámokfutásszerűen az elmúlt hónapokban, ez lett a kedvencem.

Némettudásom botrányos, így végig angolul kommunikáltunk, ezzel a részlettel is mázlim volt. A találka simán lezajlott, köszönhetően 6-8 előzetes egyeztető mailnek és a Máv-Start kivételesen pontos járatának.

A gép burkolata ragacsos, de nem odatévedt vegyianyagnak tűnik, hanem mintha az elmúlt 14 év természetes evolúciója zajlana a felületen. Pár évtized és kőolaj lesz belőle. Meg persze sajnos német nyelvű és így a neve is Serie 3c (jaj de csúnya), és az elemtartóban a két elem közti fémkontakt műanyagja ragasztott, ennek törése előbb-utóbb minden Series 3-at utolér. Ezeket leszámítva kifogástalan kövület. A kisebbik, egymegás változat, jó kétkilónyi tartozék van hozzá sajnos főleg papíralapon, a PC-kábel már amúgy is rendelkezésre állt a korábbi 5mx vásárlásból. Egy SSD-kártya is rejtőzött benne, valami rendszerlemez lenne de nem tudom mi a szarnak amikor egy full reset esetén úgyis ROM-ból telepít újra mindent magának. Ja, meg egy játék is helyet kapott a kártyán, a Horace nevű mászkálós.
Emlékeimben úgy volt, hogy ez termetre jelentősebben kisebb mint a Series 5: hát nem, majdnem ugyanakkora batár, de eddig sosem volt nálam mindkettőből.
Tom szerint a memóriavédő elemnek elvileg kampec, de amikor igen fürge voltam a főelemek cseréjével ( < 3mp) akkor megőrzött mindent. Nem baj, ettől még cserélni fogom mert jó gazdi akarok lenni. Valamint asztalos barátommal szeretnék egy csoportos tartót készíttetni az összes ilyen kétfedeles kisokosnak, amelyben kinyitott állapotban tarthatom őket biztonságban: a nyitogatás ölte meg nyolcvan százalékukat az elmúlt évtizedekben, pacifista énemnek elég volt a mészárlásból.

Szóval alakul a gyűjtemény.
Jobban örültem volna egy Series 3mx-nek vagy egy Series 3a-nak, de épp jó lesz ez is. A vaterán már leütöttem egy Sharp IQ-7100-at, egy IQ-8300M-et valamint egy Casio SF-4600-ast, ki vannak fizetve már csak át kellene venni őket. A szekrényben ott a Casio SF-4000, SF-5300, SF-9000, SF-9350, ES-100, ES-115, Sharp ZQ-2850, ZQ-M203T és a Psion Series 5mx. Tulajdonképpen már csak egy Sharp ZR-sorozatú gép és egy Casio SF-R20 hiányzik, tudom hogy meglesznek jó áron csak türelmesnek kell lennem, aztán tiszta extázisban leszek. A vadászat most úgyis szünetel őszig, max csak nyitott szemmel járok, a nyár kiélvezése fontosabb.

Talán összedobok pár tesztet is, de lövésem nincs hogyan kéne hozzáfogni... majd kialakul.

Hozzászólások

(#1) ^Clown


^Clown
(veterán)

Akik nem tudnák, mi az a Psion 3c :)

Vannak jó boltok Bécsben, ahol pl. használt laptopot lehet venni olcsón? :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.