2021. január 28., csütörtök

Gyorskeresés

Minecraft: mobok

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Minecraft: mobok
Mik is azok a mobok? A Minecrafton belüli élőlények gyűjtőneve.

Két csoportja van az állatok és a szörnyek, npck. Másik logika szerint viselkedésük szerint csoportosíthatjuk őket (használati, passzív, agresszív, főgonosz), én is e logikát alkalmazom a cikkben.

Használati:
Őket a játékos készítheti.
Hóember: Két hótömböt egymásra rakunk majd arra egy tököt.

(Építése)T=tök H=hótömb

T
H
H

Rátámad az Enderdragonra és a Blazere, csak őket sebzi. Ha bezárjuk egy kis szobába használhatjuk hó generátornak is.

Passzív
Ők semmiképen sem támadnak vissza.
Sheep (birka):
Ők gyapjút adnak ha leöljük őket, de jobb módszer borotvával nyírni őket. Színezhetőek színező anyagok segítségével, illetve alapból van pár színes példány köztük. Búza segítségével szaporíthatóak.

Chicken (Csirke): Tollat és húst (húsa csak akkor alkalmas fogyasztásra ha kisütjük!) ad ha leöljük. Illetve tojást is ad. úza segítségével szaporítható.

Pig (Disznó): Leölésével húst kapunk amit nyersen is fogyaszthatunk (de kisütve többet ad vissza). Búzával szaporítható. És övvel megülhető.

Cow (tehén): Húst és bőrt ad ha leöljük, húsa kisüthető de sütés nélkül is fogyasztható. Búzával szaporítható. Ha üres vödörrel rákattintunk tejet ad.

Mooshroom (Gombatehén): Csak a gombaszigeteken spawnolódik, ha leöljük húst,bőrt, gombát ad, de a gomba leborotválható az állatról. Búzával szaporítható.

Squid (tintahal): Vízben él/spawnolódik, megölésével tintához jutunk.

Villager (lakos): Az npc falvak találhatóak, leölésükkel nem kapunk semmit. Az 1.2 után tudják őket sebezni a zombik, lesznek gyerekek, tudnak ajtót nyitni/csukni és lesz egy új őrző mob.

Ocelot
Ez a faj csak a dzsungelekben spawnolóik. Hallal szelídíthatőek és a kutyákhoz hasonlítanak, illetve van egy hasznos tulajdonságuk félnek tőlük a creeperek.

Provokálhatóak:
Ők csak akkor támadnak ha megütjük őket.

Enderman:
Ők általában nyugodtak, éjszaka spawnolódnak (vagy az ender dimenzióban). Blokkokat szenek fel azonban ha a szemükbe nézünk ránk támadnak, próbálnak a hátunk mögé teleportálni és ütni. Nehéz ellenfelek mert tudnak teleportálni. A napfény nem bántja őket (1.0 után).
Megtalálhatóak az ender dimenzióban és a normál világokban is.

Wolf (Farkas):
Megszelídíthető csonttal, de ha megütjük falkában támadnak ránk.

Zombie Pigman (Zombi Malacember):
Ők a netherben találhatóak, alapvetően szelídek de ha megütjük őket a környezetünkben kévő összes Zombi malacember ránk támad. Aranykönnyet és rothadt húst adnak meghalásukkor.

Iron golem
Az NPC falvakban spawnol a Zombikat, Skeletonokat, Spidereket támadja meg illetve a játékost is ha megüti. Mi is megépíthetjük 4 vastömb és egy tök segítségével. Sok élete van ha megüljük adhat virágot és vasat. Alapvetően békés mob, de ha megütjük támad!

Agresszív:
Ők ha már meglátnak minket akkor ránk támadnak.

Zombi: Ő ha meglát elkezd közeledni felénk, és ha hozzánk ér sebez. Rothadt húst ad ha leöljuk (a rothadt hús mérgező). 1.2-es verziótól: Hard nehézségi fokozaton betudják törni az ajtót és tudják bántani a villagereket.

Skeleton: Ő ha meglát íjával ránk lői. Leölésével csontot és íjvesszőket kapunk.

Creeper: Ha hozzáérünk felrobban, ha sikerül leölni puskaport ad. Ritkán találkozhatunk olyan Creeperel aminek teste körül kék mező található vele vigyázni kell hisz sokkal erősebb a robbanása.

Spider (Pók): A falun és a kerítésen is is feltud mászni, ha hozzánk ér akkor sebez. Leölésével pókmérget és/vagy fonalat kapunk.

Cave Spider (Barlangi Pók): Ő csak az elhagyatott bányákban él a pók spawnerek közelében, csípése mérgező. Kék színéről ismerhető fel.

Slime: Zselékocka, ha hátat fordítunk neki elkezd támadni, ha hagyjuk megnőni leölésével több részre osztódik. Leölésével Slime ballt kapunk.

Spider Jockey (Póklovas): Pókot meglovagló skelton. Ritka de veszélyes hisz mind két mob tulajdonságaival rendelkezik.

Silverfish (termesz): Az erődökben található kőblokkok szétütésekor ugrik elő.

Ghast (szellem): A netherben található, ha észrevesz robbanó tüzgolyót lő ránk, amik visszaüthetőek.

Magmacube (lávakocka): A netherben található, tulajdonképpen a nether slimeja.

Blaze: A nether erődökben található a Blaze spawnereknél. Megölésük nehéz hisz lángot szórnak ha megütjük őket (ajánlott megölésükhöz a tűzvédelmet adó bájitalt inni). Megölésével Blaze Rodot kapunk. Az egyik mob amit sebez a hóember.

Fő gonosz:
Csak egy fajta fő gonosz van a játékban ha megöljük, kijátszottuk a játékot, a gartulációs szöveg elolvasása visszakerülünk a spawn pontba.
Enderdragon: Az ender dimenzióban él, és mint fentebb említettem megölésével juthatunk ki az Ender dimenzióból. Miután az energia kristályait szétvertük kezdhetjük megölését. Az obszidiánon és bedrockon átmegy de a többi blokkot képes megsemmisíteni. A másik mob ami sebezi a hóember.

Forrás:minecraftwiki.net

Összeállította: netpeti98
Ha hibát találsz privátban jelezd!

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.