Hirdetés

Csokoládés - mazsolás puszedli :)

Ismét jelentkezem az Amatőr Szakácsok Klubja c. bejegyzés sorozatom 4. részével! :)
Kedvcsinálónak itt az: *1. rész*, *2. rész* (hamarosan!) és a *3. rész*

A mai alkotásom: CSOKOLÁDÉS - MAZSOLÁS PUSZEDLI

Ezt a fajta süteményt nagyon könnyű elkészíteni. Csöppentős sütinek is nevezhetjük, mert a tésztát egy kanállal a tepsibe lehet csöppenteni. A tejcsoki és a mazsola nagyon finom együtt, de más párosítást is kipróbálhatsz. Ilyen a fehér csoki és az aszalt szilva vagy a mogyoró és sárgabarack.

Hozzávalók:
(24 puszedlihez)

75 g puha vaj
75 g porcukor 75 g barna cukor
1 közepes nagyságú tojás
1 teáskanál vaníliaaroma
175 g sima liszt
fél teáskanálnyi sütőpor
50 g mazsola
100 g tej-, vagy étcsokidarabok

1. A sütőt melegítsd fel 180°C-ra. Kenőtollal kenj ki két tepsit olajjal. A vajat és a kétfajta cukrot tedd egy tálba.
2. A vajat és a cukrokat egy fakanállal addig keverd, amíg csomómentes és krémes lesz. A tojást a villával egy kisebb tálban verd fel.
3. A vaníliaaromát öntsd a tojáshoz, és keverd el. A tojásos keveréket ezután folyamatos keverés mellett csorgasd a cukros vajhoz.
4. Szitáld hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Dolgozd össze, majd szórd bele a mazsolát is.
5. A csokidarabok felét tedd a masszába, majd teáskanállal kanalazd a tepsibe.
6. A többi masszából készült halmocskákat tedd a másik tepsibe. Mindegyiket lapítsd szét egy villával, és szórd meg őket a maradék csokival.
7. A puszedlik 10 perc alatt aranysárgára sülnek a sütőben. Ne vedd ki őket egyből a tepsikből, hagyd, hogy sütés után még pár percig hűljenek, aztán egy szedőlapáttal tedd őket rácsra.

Tipp:
Ha azt akarod, hogy a mazsolák még puhábbak legyenek, áztasd őket egy kis narancslében körülbelül egy órán át. Azután tedd őket egy kis szűrőbe, és hagyd lecsepegni. :)

Tovább a fórumba.