2024. április 13., szombat

Gyorskeresés

Mit iszunk ma?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

ladybug gasztroblogja adta részben az ötletet, hogy írjak egy hasonló "blogot", mint az övé, de italokkal kapcsolatban. Azt tervezem, hogy időnként, ha valami számomra új italt kóstolok, próbálok képet is készíteni róla, amit felteszek és a személyes véleményemet megosztanám róla.

#UPDATE: a lentebb említett "utónyaralásra" vittem magammal 5 doboz Gösser Bock-ot, amit a kommentek között juliabrilke már említett és úgy gondoltam, hogy "0. italnak" illene ide, mert nekem is ez az egyik kedvenc söröm. Szeretem a kellemesen füstös utóízét, amit szavakkal nagyon nehéz leírni. (A barna söröknek a "füstös" utóízét az adja, hogy a gabonát pörkölik, amiből később kifőzik.) Íme:

Az első ital egy sör lenne, mivel nagyon szeretem a sört és leggyakrabban ezt iszok. 2009.08.29-én szombaton jöttünk haza "utónyaralásról" és az egyik isaszegi vendéglőnél megálltunk kicsit pihenni, én meg megláttam, hogy Bitburger-t csapolnak. Azonnal felcsillant a szemem, mivel ilyet még nem ittam. Csak egy pohárral kértem, mert elég hosszú volt az út és megállás nélkül ki akartuk már bírni hazáig.
A sör íze kellemes volt, de az ízlésemnek nem volt elég keserű. Engem a Heineken-re és a Tuborg-ra emlékeztetett kicsit, viszont a hangulatos kis pohár nagyon tetszett, amiben kaptam.

2009.09.11: A mai ital egy egri bikavér lesz. Tegnap az egyik vegyesboltban láttam meg, hogy akciózzák a Varsányi Pincészet 2007-es egri bikavérét (kb. 450Ft körül volt 1üveg). Nem vagyok tapasztalt borivó, de szeretem a jófajta száraz vörösborokat. Azt sem tudom igazából, hogy ez a pincészet mennyire számít "menőnek" az egri borászatok szintjén, de bízok benne, hogy ízleni fog. Képet/véleményt majd este töltök fel. (Múlt héten az Ostoros pincészet 2007-es egri cabernet sauvignon-jából pusztítottam el egy üveggel, de képet elfelejtettem készíteni. Az a bor ízlett nagyon.)

#UPDATE: Hazaértem és megbontottam a bort. Finom. Kellemesen fanyar és kicsit savas, de nagyon jó illatú és jókis testes bikavér. Ízlik. Kép:

Közben pizzázni voltunk és a törzshelyünkön a pincér srác mondta, hogy csapolt sörből van barna Budweiser-ük is. Nem is kellett többet mondania, azt is megkóstoltam. Jó füstös utóízű barna sör, nagyon ízlett. Lágyabb a Gösser Bock-nál, de van olyan jó, ennek ellenére. Szerintem legközelebb is ilyet fogok inni náluk. Kép:

#UPDATE: 2009.09.12. A mai ital: Cuba Libre koktél (...vagy valami ilyesmi, ahogy én készítem). Lényegében van benne lime, citrom, rum és kóla. A citromot és a lime-ot felnyolcadolom és 2-2db ilyen nyolcadot belenyomok kézzel a pohárba, ráöntök 3cl rumot és felöntöm kólával. Most kevés jég volt már itthon, azért nem látszódik annyira. Díszítésnek meg fél citromkarikát használok. A baloldali az enyém, a jobb oldali pedig asszonyé (abban nincs rum). Régen is nagyon szerettem a rumos kólát, ez pedig hasonló ízű, kicsit gyengébb és pluszban citromos. Jó kis nyári frissítő ital.

#UPDATE: 2009.10.02. Nem ittam az elmúlt hetekben semmi "újdonságot", viszont ma kaptam kolléganőtől egy kis üveg vodkát. Még kb. fél éve jártak kint Lengyelországban és útközben megkóstolta a Becherowka-t, ami nagyon ízlett neki. Vett is még a lengyeleknél egy kis üveg rendes vodkát, mert abban bízott, hogy hasonló édeskés-likőrös íze lesz. Pár napja megkóstolta, de neki nem tetszett, ezért nekem adta a maradékot, amit ma meg is kóstoltam. Az íze emlékeztet a Zubrowka-ra, de a zamatából hiányzik a bölényfű íze. Nekem kimondottan ízlett ez a vodka, szerintem sokkal jobb, mint az átlagos, itthon is kapható vodkák. (pl. Royal, Kalinka, stb.) Íme:

Hozzászólások

(#1) mephi666


mephi666
nagyúr

na, egyenlőre ilyen rövid az írás, de majd fokozatosan bővülni fog hétről-hétre :) bízok benne, hogy jó kis eszmefuttatások alakulhatnak majd ki 1-2 itallal kapcsolatban...
a képeket meg megpróbálom majd főleg a kompakttal készíteni, de ha véletlenül vendéglőben tudok valamit megkóstolni, ott nem akarok azzal "lövöldözni", hanem marad az l700, mint a fenti kép esetében is...

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#2) Móci


Móci
addikt

Inkább 2006-os évjáratú borokat keresnék, de a 2007 sem rossz szerintem. Vörösből úgy tudom, hogy min. 3 éves a nyerő.
Ha szereted a fehérborokat, akkor a Somló hegyi borok az igazán különlegesek... Somlói pincészetek
Nekem ma Kozel lesz a 'menü', tegnap is az volt. :DDD

[ Szerkesztve ]

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#3) phaet0n válasza Móci (#2) üzenetére


phaet0n
tag

Nem érdemes ilyet mondani, hogy "min. 3 éves a nyerő". Sokkal inkább függ attól, hogy az adott évben, az adott területen, az adott fajtából milyen volt a szőlőtermés, minthogy elérjen egy bizonyos kort.

[ Szerkesztve ]

(#4) Móci válasza phaet0n (#3) üzenetére


Móci
addikt

Én ezt egy borásztól hallottam, de lehet, hogy akkor tévedett. Persze úgy 3 év, hogy jó évben lett szüretelve a szőlő, s jó minőségű a bor.

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#5) mephi666 válasza Móci (#2) üzenetére


mephi666
nagyúr

nekem délután pizza mellé valami rövid (jóeséllyel pálesz) lesz meg 1 korsó pilsner :) aztán majd otthon a bor... már jól behűtöttem :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#6) Móci válasza mephi666 (#5) üzenetére


Móci
addikt

Jó is a csapolt sör...
Rég ittam már, mostanában a rekeszemből kerül elő az újabb üveg itóka esténként.

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#7) phaet0n válasza Móci (#4) üzenetére


phaet0n
tag

Arra próbáltam célozni, hogy a 200 éves bor (mondtam egy számot) is lehet rossz, ha maga az alapanyag rossz. Ez pedig a te hozzászólásodban olvasható általánosításból nem derül ki.
Én sem vagyok borszakértő btw.

(#8) Móci válasza phaet0n (#7) üzenetére


Móci
addikt

Én sem vagyok az... :)

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#9) mephi666


mephi666
nagyúr

még fél éve kaptam egy üveg félszáraz törley-t... nem vagyok nagyon pezsgős... régen volt már, amikor szilveszterkor éjfélre már a 3. üveggel pusztítottam el... :) savat csinál... nem szeretem nagyobb mennyiségben...
na, ezt az üveg pezsgőt kivittük hétvégén szüleimhez meginni... valami 01.08.01 volt rajta talán a dátum, ami mindkét irányból 2001.08.01-et jelent :) bontás után volt fura, hogy zötykölődtünk előtte kocsival és nem pukkant akkorát... nem nagyon volt már benne szénsav és majdnem konyak íze lett :) érdekes élmény volt...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#10) kraftxld


kraftxld
nagyúr

Most így este egy ilyet kortyolgatok:
Mahi Chardonnay 2007
[link]

[ Szerkesztve ]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.