2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Mobilmánia: Nexus 5 - szétszedni is luxus

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Long time no see, egy kicsit belemelegedtünk mindketten a magánéleti problémákba, és a ZH időszak is a nyakunkon van már egy ideje, viszont ez nem jelent semmit egy finomsággal szeretnénk nektek mutatni, nem is akárkit mint az LG Nexus 5-öt!

(legutóbbi postunk)

Hihetetlen, hogy már több, mint két éve van piacon a Google 2013-as referenciakészüléke, és még a mai napig ott van a “nagyok” között. Ráadásul a keresőóriás a prémium telefon mellé prémium szolgáltatást is nyújt, ugyanis ha digitális asszisztensünkek baja esik, a gyártó ingyen és bérmentve cseréli azt, még ha szándékosan is vágtuk földhöz. Az USA-ban.

Nincs azonban ilyen szerencsés helyzetben az egyszerű európai ember, akinek egy esetleges törés esetén súlyos tízezreket kell letenni az asztalra, ha újra épen akarja látni kedvencét. Az érintést ugyan (a nagyon extrém esetek kivételével) érzékeli, de a törött kijelző mégiscsak törött kijelző. Most megmutatjuk, hogy házilag miként tudjuk gyógyítani a beteget. :)

Ami kell hozzá: Szike, csillagcsavarhúzó, műanyag szétszedő eszköz, hajszárító.

Itt olvashattok a szerszámainkról amiket a szétszedések alatt használunk!

Unibody készülékrõl van szó, így a hátlap lepattintásával is meg fog gyûlni a bajunk. Kezdésként helyezzünk egy szikét a fülhallgató csatlakozójának nyílásába, és próbáljunk akkora rést nyitni a keret és a hátlap között, hogy beférjen egy műanyag pengető/szike, majd óvatosan kezdjünk el körbe haladni rajta.

Vigyázzunk, mert a rögzítő karmok könnyen eltörhetnek, ha megtörténik akkor csak egy pofás műanyag lapot (nfc antennával és rezgőmotorral) tartunk a kezünkben, mert vissza már nem tudjuk rakni. Meglepő de, ez volt az egyik legnehezebb mozzanata a műveletnek.

Most a felsõ takaróelem, és a hangszóró modul eltávolítása következik. Ehhez ki kell csavarnunk a 10 (felül 6, alul 4) db csillagcsavart, ezután könnyen ki lehet emelni őket a helyükről.

Végeredmény:

A fedlap:

Az akkumulátort már most lecsatlakoztathatjuk, hogy ne legyen áram alatt a vas.

Következõ lépés a kijelzõ és a fõpanel közötti átvezetõ (és sok egyéb funkciót ellátó) szalagkábel eltávolítása. Pattintsuk le az elul található kijelzõ csatlakozót, a kétoldalt található antennakábeleket, illetve magát a szalagkábelt az alaplapról.

Alul, az USB csatlakozótól jobbra egy ragasztószalag is próbálja megnehezíteni a dolgunkat, ezt a szikével óvatosan fejtsük fel.

Ha ezzel is megvagyunk, pattintsuk le az antennakábeleket, az elõ- és hátlapi kamerák csatlakozóit, és (ugye mondanom sem kell, hogy a SIM tálca már nincs a helyén) emeljük ki a főpanelt.

Az alaplap és a szalagkábel:

A keretben már csak egy-két alkatrész maradt: a főkamera (ragasztva van, a szikével alányúlva tudjuk elmozdítani), a másodlagos kamera, a fülhallgató csatlakozó, két gumi mütyûr (ezeket a másodlagos kamerához hasonlóan egyszerűen ki lehet emelni a helyükről).

A beszélgetési hangszóró egy leheletnyivel macerásabb, de nem tragédia. Az utolsó elem az elem. Vagyis az akkumulátor. Szánékosan maradt utoljára, mert az eltávolítása a másik kritikus pont a repair során. Ha az akkut körbevevõ fólia a legkisebb mértékben is sérül, komoly kárt lehet okozni vele (felpúposodás, de legalább az üzemidõ jelentõs csökkenése). A ragasztó pedig fogja.

A ragasztó ellensége pedig a meleg, ám az akkumulátoré is szóval óvatosan. A meleg előidézője pedig - esetünkben - a hajszárító.

Meztelenkedik:

Melegítsük fel a telepet, majd egy szikével és/vagy egy opening toollal nyúljunk alá, óvatosan felfelé feszítve. A meleg levegő így egyre nagyobb felületen gyengíti meg a ragasztót, és néhány percnyi kitartó próbálkozás után gyönyörűen ki lehet emelni az energiaforrást. Ezzel a disassembly véget is ért.

A kijelzőt sajnos nem áll még módunkban szétszedni, ezért egy keretes egészet rendeltünk.. :( De rajta vagyunk az ügyön! :)

Az összeszerelés szintén nem egy eget rengető nehézségű művelet: akkumulátor, beszélgetési hangszóró, gumimütyűrök, jack csatlakozó, kamerák, alaplap, szalagkábel, antennakábelek, hangszóró, felső takaróelem, csavarok és hátlap sorrenben kell visszapakolni az alkatrészeket.

A teljes folyamat gyakorlott kezek alatt maximum 20 percet vesz igénybe, nehézségét (a hátlap macerás leoperálása miatt) 6osra értékeljük.

A visszatérésünket egy gyors cikkel szeretnék frissen tartani, méghozzá egy S4 szétkapásával amiben befolyt az Amoled. Reméljük velünk tartotok a továbbiakban is. :)

Kmraton és Matada2.3

Hozzászólások

(#1) rankesz


rankesz
veterán

Egy megbízható eladót kérhetek a kijelzőhöz? Nekem is hever a fiókban egy törött n5

(#2) kmraton válasza rankesz (#1) üzenetére


kmraton
újonc

nem eladó véletlenül? :)

http://tinyurl.com/pfg7fd3 #Mobilmánia #HTC One M8

(#3) rankesz válasza kmraton (#2) üzenetére


rankesz
veterán

Hogy eltaláltad! :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.