2023. február 1., szerda

Gyorskeresés

Mindig a jókkal történik (?)

Írta: | Kulcsszavak: szívás . hd . amd . nvidia . gtx . 6850

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ami már elromolhatott a gépemben az elromlott.Vagyis már mindenre volt példa, vicc nélkül az ÖSSZES komponensre. Alaplap északi hídja megsült (asrock 990fx killer), proci elszállt , merem feltételezni túlságosan rászorítottam a hűtést (fx8150), ramocskák amik arra hivatottak hogy alacsony feszkón menjenek, nem mentek , anno még a codegen tápom mindig újraindította a gépet, winyó random szektorhibák, nagy videókártya terhelés után hangkártya elszállt, és még a videókártyákról nem is beszéltem.Volt a tulajdonomban eddig 4 darab HD6850 kártya. A legelső az úgy került hozzám hogy rossz, pasztát kapott azóta vígan és nevetve működik haver gépében úgy hogy mióta 2 éve nekiadtam azóta egyszer sem takarította ki. Igaz, a 4 kártyából az egyikről tudtam hogy csíkozott mivel havernak a tápja nem bírta, azt lényegében apróért vettem, hőlégfúvóval rámentünk, kicsit homályosabb lett a képe, de crossfireben ment mint második kártya.Most év elején és vásároltam egy olyan kártyát a gagyihűtős msi megoldást, de erre volt keret. Csökkentett feszültséggel használtam és láss csodát! Másfél hónappal ezelőtt az is csíkoz. Tök véletlen volt nálam mégegy hd6850 haveré volt és engedte hogy használjam kis, másfél hete az is elszállt, vagyis még nem teljesen mert amíg nem kap terhelést addig rendesen megy. És itt lényegében egy kérdést is szeretnék feltenni. Újra videókártya vásárlására adom a fejem. Csalogat a HD6000-res széria mivel szerintem a legjobb ár/érték arányban használtan. Viszont ezek a kártyák után már nem bízom bennük. Erősek kétség nélkül van hogy még mai viszonylatban is megállják a helyüket (pl HD, low beállítások). Viszont úgy érzem hogy szívesebben vennék valami újabb kártyát ami kisebb százalékkal követné el ezeket a dógokat. Néztem kis gtx 700-akat 730-at de az elég gatya lehet teljesítményre. Esetleg kis r5-öket igazából az jobban vonz. Aztán lehet lecsapok mégis egy 6870-re... Ráadásul nemrég felkerült egy hirdetés egy GTX 295-ről a kétgpu-s szörnyről, azt is kívánom de merem feltételezni hogy milyen hőfokokat kaphatott :DDD volt gtx 280-am azt szerettem jó kártya. Viszont néha bajos lehet a 2gpu támogatása meghát csak dx10 ami már elég ócska. Majd alakul valahogy...

Hozzászólások

(#1) iCore88


iCore88
csendes újonc

Egy napon, ha talán nem codegen tápot használsz, talán eljön a hibamentes PC kora. :D

(#2) MineFox54


MineFox54
őstag

7790?
Az sem sokkal drágább, haver teljesen jól eljátszogat vele.

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#3) M0ng00se válasza iCore88 (#1) üzenetére


M0ng00se
őstag

az még s478-as korszak volt, de le is lett váltva kb fél évre rá.

OC since '10, V6 since '23

(#4) jeti128


jeti128
csendes tag

Szerintem ott azért komoly gondok vannak a gépeddel. Vidd el egy szakszervizba vagy valakihez aki TÉNYLEG ért hozzá.Nem akarlak megbántani de ennyi hibája 20 év alatt nem volt a gépeimnek.

Jeti

(#5) M0ng00se válasza jeti128 (#4) üzenetére


M0ng00se
őstag

egyedül a táp ami egybevág , a mostani konfiggal, minden más és más

OC since '10, V6 since '23

(#6) MineFox54 válasza M0ng00se (#5) üzenetére


MineFox54
őstag

Valószínűleg az a baj...

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.