2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Így hűtök (pt.0?)

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdv olvasók!
Fejben tervezgetem a gépem "újítását", Ryzen 5 1600 lenne a cél. Havonta kb. egy hardvert tudok venni, úgyhogy nagy szülés lesz :D . Előszőr a hűtést szereztem be, mivel azt most is fogom tudni használni. A mai nap jött meg a csomagom, egy Alpenföhn Olymp.

(munkában nyomtam a képet azért olyan művészi :DDD )

Ilyen a borda natúrban. Jár hozzá 2 darab 14cm-es WingBoost 2 ventilátor is . Tartozékok közé tartozik egy kis paszta is , meg molex-venticsati átalakító, igazából csak átfutottam, mert még melóban vagyok :) . Holnap szerelem be , akkor próbálok írni róla egy összeszedettebb tesztet.Jelenleg egy négymagos xeonom van, ami kb egy Q9650-nek felel meg.A hűtőről még tudomásom szerint nincs magyar teszt, úgyhogy marha formabontó leszek :D . Első körben ennyit írnék erről a hűtésről.

Az első utángyártott hűtőm egy Cooler Master Hyper TX3 EVO volt. Akkoriban egy AMD A8 5600K-t hajtottam.Alapfeszen ment 4ghz-t igazából simán elbírt vele a hűtő. Ekkor még nem mertem feszültséget növelni úgyhogy bőven jó volt. Aztán amikor vettem dedikált videókártyát, vagy talán már előtte is, elkezdtem bűvészkedni a feszültséggel. 4,5 Ghz volt a maximuma a kockának kb, amit tudtam még stabilizálni.

Következő teljesen indokolatlan hűtésem egy Thermaltake NiC F4 hűtés volt. Nemhiszem ,hogy sokat mondana ugyanis nem teljesen tudom megmagyarázni még magamnak sem hogy miért erre esett a választás. Talán a 2 ventillátor miatt. Jelenleg is ez a hűtő szolgál nálam (eladtam, visszatért ilyesmi :D ), 2 teljesen más ventivel. Egy régi tápból való ventivel meg egy másikkal van megtámogatva. A jelenlegi procimat kb, 4,2Ghz-ig bírom húzni vele (ami nyáron 4ghz).

A Thermaltake után az Arctic Freezer A30. Írtam egy tesztet egyébként erről itt logouton. Igazából ezt az FX8150-emre vettem viszont elsőként a lap fogyott el alóla. Egy 970 chipsetes lap volt 4+1 fázissal. Amit írtam tesztet azt télen végeztem egyébként , nyáron throtlingolt szerintem a lap miatt. Annyira nem maradt meg egyébként bennem ez a hűtés sem.

Ez a hűtés is elkelt , váltotta egy tényleges nagyágyú : Alpenföhn K2. Egy prohardveres kolléga hirdette a hűtés elég kedvező áron. 8ezer forintért elvittem tőle ventik nélkül, egy maszek hátlapi merevítővel és felfogatóval.Igazából nagyon szerettem ezt a hűtést. A lefogató pedig egyszerű volt, annyi volt a hátránya, hogy nagy gépház kellett hozzá, mivel szárnyas csavarokkal kellett rácsavarni az utolsó lefeszítőt és a két borda között nem sok hely van. Ezen kívül semmi negatívumot nem tudok mondani. Az FX procim tuti örült neki, viszont sosem tudjuk meg, mivel amikor összeállt a "nagygép" ami, egy 8+2 fázisos lapot takart, egy HD7970-et meg ugye az FX8150-et , sikerült megsütnöm az északi hidat. Aztán másik 770 chipsetes lapban működött újra 1 napig, mivel úgy meghúztam azokat a szárnyas csavarokat hogy megnyekkent a lap. Azóta van egy rossz FX-em :D . A hűtés egyébként ismerősömnél van, egy FX6300-at hűt 4,7Ghz-n.

A jelen pedig az Alpenföhn Olymp. Sok hűtőt nézegettem, például a Scythe Mugen hűtői is vonzottak mindig, viszont mindenképp 2 tornyosat akartam. Újonnan vettem a hűtést, viszont az ára még mindig fáj. Viszont ha abba gondolok bele, hogy kb örökre jó lesz ez a hűtés (csak a jövőben is adjanak ki hozzá plusz szerelőkészletet) akkor nincs gondom az árával. Bővebb teszt, avagy videó várható nemsoká.

Köszi ,hogy végigolvastad!

Mong00se

Hozzászólások

(#1) Lacika112


Lacika112
aktív tag

két dolog

"Zwillingsturm mit 6*6mm Heatpipes und 340W TDP" -őőőőőőő izé :D

"Gewicht 1200g" - őőőőőő azta a ***** életbe :C

Erre kíváncsi leszek !

ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?

(#2) Decsi97 válasza Lacika112 (#1) üzenetére


Decsi97
csendes tag

komoly lett :DDD

kápé kápé kápé

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.