2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Witcher 3 helyett Red Alert 2

Írta: | Kulcsszavak: blag . játék . red alert 2

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Command & Conquer: Red Alert 2 és Yuri's Revenge
Fejlesztő: Westwood Studios
Kiadó: Electronic Arts
Megjelenés éve: 2000 (alapjáték), 2001 (Yuri's Revenge)
Bolt: Originen kapható a Command & Conquer™ The Ultimate Collection részeként, illetve pár éve ingyen is osztogatták egy darabig.

Örök kedvencem, ami öregebb, mint az itteni olvasóim egy jelentős része. Azt sajnos nem tudom hogy mennyit játszottam vele, mert 20 éve még nem volt Steam meg GoG meg Origin, hogy mérje a játékidőt és ha lett volna, nekem akkor se lett volna, mindenesetre abban biztos vagyok, hogy dobogós helyen van nálam.
Ma már macerás beszerezni és elindítani, nekem is virágbolti változat fut egy külön retrójátékos gépen, mert bár Originen megvan, de az meg azon a Windows XP-n nem fut, amin a Red Alert 2 meg igen, szóval marad a másolat, licencem végülis van...

Jah igen, a játék: RTS. Ez az a mára kihalt játékkategória amiben te vagy a felülről irányító hadvezér és küldöd a halálba az alant masírozó kis pixelkatonáid. A kilencvenes évektől a kétezres évek elejéig voltak aktívan ilyen játékok, aminek egyik királya a Command and Conquer sorozat volt, melynek a RA2 is része.

Dióhéjban: Amerika az oroszok ellen, a kiegészítőben pedig az oroszok titkos fegyvere, a mindcontroller Yuri önjáró lesz, így háromszereplőssé válik a dolog.
A sztori módot nem kezdtem el, inkább skirmisheket játszok Amerikával. Most egyesével megyek végig az összes pályán, maximális mennyiségű random ellenfél ellen. Mondjuk csak közepes nehézségen, mert az MI így is fel van turbózva, de hard fokozaton már pofátlanul csal, az meg engem nem szórakoztat.
Még a 8 fős pályák vannak hátra, aztán nem tudom, elölről kezdem, vagy áttérek a Generalsra.

Nem is tudom mit írhatnék róla, aki ismeri annak újat nem mondok, aki meg nem, az már nem valószínű hogy ki fog próbálni egy ilyen őskövületet, de számomra azon kevés játék közé tartozik, ami nem öregedett meg, pedig nem vagyok nosztalgikus típus. Én ezen nőttem fel, a telepítőkódját álmomból felkeltve is tudom, zenéit a kocsiban is hallgatom.
Az elmúlt 20 évben ha nem is volt mindig feltelepítve, azért elérhető közelségben maradt mindig, hogy ha úgy érzem, izzíthassam a prizmatankjaimat.

Remélem mielőbb elkészül a remake változat, addig is Estimating distorsion error

Hozzászólások

(#1) Balage21


Balage21
tag

Ha jól emlékszem a RA2 elején nem lehet/lehetett escapelni az introt? Ettől kibuktam annak idején...

(#2) Lenry válasza Balage21 (#1) üzenetére


Lenry
félisten

Most már az EA logó is skippelhető, meg aztán a Westwood logó, szóval én is az esc gomb nyomkodásával indítok, de minden elnyomható szerencsére

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#3) kemotox válasza Balage21 (#1) üzenetére


kemotox
addikt

Én úgy emlékszem csak első indításra volt muszáj Tányáékat végignézni

(#4) Sethdobaloah


Sethdobaloah
senior tag

Nekem már fut w10-en is. Fogalmam sincs mi változott. Origin felrakja (nem a program file-ba), ini-ben át kell írni a felbontást, és kész.
CnCNet vagy Hamachi, és lehet tolni egymás ellen is.

...csak én vagyok helikopter?

(#5) BoB


BoB
veterán

Nem halt ki az "árkád" RTS. Az hogy nem jelennek meg AAA címek belőle még nem egyenlő azzal hogy nincs is.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#6) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Én anno közel pro szinten voltam, de manapság is játszom néha CNCneten. Mondanám, hogy alapítsunk egy PH klánt, de nem lehet, mert már van ilyen névvel. :DDD

Youtube-on lehet nézni gameplayeket. Pl a Kirov Reporting csatorna elég jó, valami kazahsztáni gyerek csinálja, de jóféle pro játékokat tölt fel illetve streamel. De vannak más csatornák is. A legnépszerűbb talán Kikematamitos, aki egy mexikói suttyó, azaz elég egyszerű lélek, de néha szórakoztató tud lenni nézni, ahogy ragel. :D

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.