2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Tudjátok mi hiányzik erről a képről?

Írta: | Kulcsszavak: blag

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

... az a 10.000 email, amit 2006-tól máig kaptam!
De ma a Windows csodás lefagyásának köszönhetően elbúcsúzhatok egy részüktől... De ne ugorjunk ennyire előre, mert az egész NVIDIA-éknál kezdődött...

Valamelyik zseni a videókártya-gyártó részlegen felvetette, hogy mekkora poén lenne, ha bár a GTX460-ra annyi csatlakozót szerelnek, amire egy kisebb Media Markt teljes monitorkínálatát rá lehet dugni, aktívan használni viszont max kettőt lehetne... Ha több monitort akarsz, vegyél még egyet.

Volt is elfekvőben egy 7600GT-m, jó is volt ez így egy darabig, de aztán a GeForce 7-es széria kiesett a frissítendő hardverek köréből, és már csak legacy driverrel üzemelt... Most cseréltem egy 9600GT-re, mert fillérekért meg lehet venni, és még támogatják a legfrissebb driverek, nem utolsó sorban pedig jó rá a 7600GT-ről leszerelt Accelero S1-es hűtő.

Berak, driver frissít, örül. Egy darabig. Aztán furcsa volt, hogy lassan alszik el a gép, lassan is ébred, ébredés után addig nem látja a HDMI-t, amíg be nem kapcsolom a rákötött TV-t, és ilyenkor persze átrendezi az asztalomat, amire különösen háklis vagyok. De leginkább az zavart, hogy 3-5 másodpercekre csonttá fagyott az egész rendszerem. Erre meg tényleg kifejezetten háklis vagyok.

Új driver letöröl, régi driver felrak, ééééés itt kezdődtek a problémák. A törlendő driver törlése közben mindhárom monitorról elfogyott a kép, és mivel minden szupertitkos rendszergazdatrükk bevetése után se jött elő, nyomtam egy kövér resetet. Valószínűleg ekkor sérültek meg a Thunderbird profilfájljai, mert újraindítás után ez fogadott... :(
Itt már nem voltam vidám, bár még mindig jobb kedvű voltam, mint az a fiatal nő, akinek ma láttam rommátörve a kocsiját, miután egy jóképességű nem tudta kivárni a sorát a kanyarban. A jelek szerint két Suzuki közül mindkettő gyengébb a másiknál.

Mozilla help, profilbeállítások könyvtár, némi ide és odamásolgatás után pedig egy félrenézett elérési útvonalnak köszönhetően a fájljaim már nem csak sérültek voltak, hanem letöröltek is... a Recuva persze nem talált semmi használhatót vagy visszaállíthatót, a következő újraindítás után a chkdsk viszont sok-sok fájlrendszerhibával örvendeztetett meg...

Most romeltakarítok. Szerencsére a felhők korában némi okossággal (=minden, mindig maradjon a szerveren) nehezen veszíthetők el a leveleink, a Google / Microsoft / NSA megőrzi magánéletünk rejtett titkait, ha akarjuk, ha nem, így épp most csordogál le 7094 emailem a GMail szervereiről, Microsoftéktől már visszakaptam, a Freemail meg egy hulladék, de oda úgyse jött már évek óta sem értelmes. Mostmár csak arra a 40 RSS csatornára kellene emlékezni, amikre fel voltam iratkozva.

Végső soron a katasztrófa elkerült, de azért ne menjünk haza tanulság nélkül:

mentsünk és archiváljunk több helyre minden fontosat.

Megyek is DVD-t írni.

Hozzászólások

(#1) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Inkább vesszen el, mint illetéktelen kezekbe kerüljön! ;]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#2) kraftxld


kraftxld
nagyúr

Sikeres ember Exchange szervert használ Outlook-al, és ilyenkor bőszen lehet gyalulni a .ost file-t ami úgyis visszajön a szerverről RSS-el, kiskutyával együtt :DDD

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#3) lapa


lapa
veterán

én is épp ma akartam tükrözni a második legfontosabb 1tb-ot a harmadik gépről a negyedik, új hdd-re, aztán mondta a dd, hogy #?:"X*.%%- és hogy ő ebből 47 gb-t tudott.

akkor még nem voltam pánikban, mondom tolok fsck-t neki. fsck már tökölt pár órát, kicsit sok errorral. na mondom akkor jobb híján felmountolom, aztán rsync amit még sikerül. külön szép, hogy ezek mind truecrypt partíciók, külön varázslat még az is.

most hosszú és véres harcok után (rsync kb minden giga után elhal - ctrl+c - fájl töröl - rsnyc folytat) megint ott tartok, hogy dd, pontosabban ddrescue, ez az elején még megcsinált ~60mb/s-t, most 20 giga után jellemzően 21.000 bájt/s a sebesség.

persze hab a tortán, hogy most a hibás truecrypt partíciót aj új lemezen csinált ugyanakkora truecrypt partíción belülre mentem image fileba, ami nyilván nem fog beleférni, de semmi más ötlet nincs kéznél, remélem az első 95% legalább annyira meglesz, hogy le-fsck-zzam és legalább a még azután ép cuccok megmaradjanak.

természetesen nincs mentés, mert most készülne a kiinduló másolat.

can't rely (bár ez a minőség a jelenleg kívánatos hangerőnél már elég fájdalmas)

(egyébként ezért is jó 1:1 dd-vel, aztán rsynccel tök ugyanazt a rencört másolgatni minden gépre, mert megmarad minden, ami a /home-ban van, pölö thunderbird tyütyükék.)

[ Szerkesztve ]

(#4) Lenry válasza lapa (#3) üzenetére


Lenry
félisten

mert megmarad minden, ami a /home-ban van, pölö thunderbird tyütyükék

óóó, a linuxos tündérmadár nálam nagyon okosan symlinkelve van az ablakosra, hogy ne kelljen kétszer ugyanazokat a maileket letárolni és gebasz esetére biztosan ne maradjon biztonsági mentésem :K

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#5) lapa válasza Lenry (#4) üzenetére


lapa
veterán

alapos munka. én most az egyik verziós ddrescue-vel elmentett 20 gigát folytatom egy újabb verzióssal, hátha sikerül összekutyulni a biteket és a lemez meg végleg elfárad közben. bár ez a 20kbájt/sec már kb hulla.

(#6) lapa


lapa
veterán

errorsize: 952gb. öröm az ürömben, hogy a 47 jó gigából legalább a rencör megmaradt (gondolom mennyire ép - de működni látszik), meg s betűig a pornó. mégse valami jelentéktelen marhaságot mentettem meg, mint a gyerek első lépései levideózva vagy ilyesmi. amúgy viccet félretéve privát adat nem veszett el. ha mákom van még egy rekurzív ls lefut, hogy tudjam melyik sorozatokat kell újra leszedni.

(#7) 7


7
addikt

A mókás dolog az, hogy mióta törlöm a mailjeimet rendszeresen, és csak a valóban fontosakat hagyom meg, azóta alig van archiválandó tartalom, azt pedig nem fájdalmas több helyen is tárolni, ha éppen olyanom van.

(#8) Krugszvele


Krugszvele
senior tag

Ha gmailt használsz egy másodpercig se aggódjál, mert ha jól tudom nem is lehet az elavult pop3 protokollal beállítani, csak imap.
Ott meg mindent a szerver tárol, a helyi gépen törölhetsz, mint vodka az agysejteket.

7000 email az komoly :)

(#9) Vakegérke válasza Krugszvele (#8) üzenetére


Vakegérke
veterán

Azt hiszem, tévedsz. Outlook Express, pop3 elérés. A fiókom úgy van beállítva, hogy ne maradjon másolat.

[ Szerkesztve ]

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#10) Lenry válasza Krugszvele (#8) üzenetére


Lenry
félisten

van pop3, de ott is be lehet állítani, hogy megmaradjon a szerveren a mail, most ezen lehetőségnek köszönhetően vannak meg a mailjeim

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.