2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

Trillian

Írta: | Kulcsszavak: blag . trillian

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Veletek is volt már, hogy lett volna valami fontos dolgotok, vizsgára készülődés vagy ilyesmi, és inkább bármi mást csináltatok? Tutira. Most épp virtuál Linuxot kéne hegesztenem, mert hétfőn élesben megy az irodába, aztán jó lenne, ha minden pöccre működne. Úgyhogy ennek jegyében totál irreleváns programajánló következik :DDD

Tököd ki van az új Messenger klienssel? Nem akarod / nem tudod használni a régit? Nincs kedved 27 klienst futtatni a gépeden, hogy mindenkivel kapcsolatban maradj? Kellene egy jó IM kliens a tapifonodra?
Ha ezek közül bármelyik igaz rád, akkor bizony a Trilliant neked találták ki!

Miért is ilyen jó?

Először is, mert baromi fapad. Nem csicsás, nem színes, nem szagos, nem tol az arcodba egy csomó fölös marhaságot.
Alapból ennyi:

A chat ablak sincs túlbonyolítva:

Apró okosság benne a buborékos, kétoldalra rendezés, illetve, hogy pl a youtube linkek már alapból kis thumbnailként érkeznek, nem linkként (persze ettől még ugyanúgy a böngészőben fognak kattintás után megnyílni)

Másodszor, hogy elég sokféle IM protokollt ismer, így annak se kell egy vagon klienst futtatnia, aki több hálózaton is fönn van.

Harmadszor pedig csodás dolog, hogy nem csak PC-re, hanem Mac OS X-re, iOS-re, Androidra és Blackberryre is van, már csak egy Linux kliens kellene :B.
Egyszerre több platformról is be lehetünk jelentkezve, ezeket az egyes kliensekből is láthatjuk.

Megfigyeléseim szerint az egyes platformok közt prioritási sorrend van. A telefonom folyamatosan fel van jelentkezve, de az üzeneteket elsősorban a PC kapja meg. Amennyiben otthagyom a gépet és a Trillian átvált away módba, akkor a beérkező üzenetek átirányításra kerülnek az Androidos kliensre. (Ugyanúgy megkapja őket a PC, de a telefonra is megérkeznek).

Maga a kliens és a szolgáltatás minimális reklámmal ingyenes, de az egész használatához regisztrálnunk kell a Trillian Astra nevű keretrendszerébe (igen, akinek eddig kétségei voltak, hogy honnan jött a program neve, az mostmár biztos lehet benne ;) ). Ez semmilyen kellemetlenséggel, spammel, reklámmal, akármivel nem jár.
Ha szeretnénk, évi 12 dollárért cserébe reklámmentességet kapunk és chatjeinket felhőbe szinkronizálhatjuk, így bárhonnan elérhetjük korábbi beszélgetéseinket.

Nem utolsósorban elég gépigénytelen, gyorsan indul, nálam most ~13 mega RAMot fogyaszt, és a telefonos verzió sem okoz észrevehető készenléti idő csökkenést, pedig nálam 24/7 fel van jelentkezve.

Akinek megtetszett ez a nagyszerű IM kliens, az a következő linkre kattintva már telepítheti is:

Trillian.im

Ezúton szeretném megköszönni a Microsoftnak, hogy újból mindenféle trükközések nélkül elérhetővé tették a SkyDriveból a direktlinkelést. Kösz. Így ismét ez lett a legjobb webtárhely-szolgáltatás.

Hozzászólások

(#1) yolan


yolan
(őstag)

miranda vagy pidgin is egy alternatíva, számomra pld sokéves trillian, majd sokéves miranda használt után, a pidgin lett a végleges.

“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles

(#2) 7


7
(PH! addikt)

Trilliannal régen az volt a bajom, hogy túl sokat akart, és egyre lomhább, nagyobb lett. Ez mostanra megfordult, viszont roppantmód ellenszenves az, hogy a telepítésnél két reklámprogramot is rám akar tukmálni, és az olyan júzereknél, akik csak next-next-finish installt nyomnak, pipát meg nem szedegetnek ki, fel is települnek.

Ettől függetlenül maga a kliens gördülékeny, és amíg az ember nem akar kicsit komolyabban testreszabni dolgokat, nem is tűnnek fel nagyon a korlátai.

Viszont az IRC-csatornákat elég ügyetlenül kezeli, valamint a karakterkódolás sem állítható be úgy, ahogy kéne, úgyhogy jelenleg felejtős. Pedig nekem aztán tényleg elég lenne a teljesen fapados IRC-tudás (még a Pidgin is remekül megfelel a célnak, pedig az aztán nem épp az IRC-sek álma :D)

====================

Update:

Most nézem, hogy Earl kolléga itt javasolt egy Instantbird nevű cuccot. Kipróbáltam, egész kellemes alternatíva desktopra. :K

[ Szerkesztve ]

(#3) Crystalheart


Crystalheart
(senior tag)

Van, aki még MSN-ezik? :) (Idejét sem tudom, mikor kapcsoltam be utoljára.)

(#4) Egorov válasza Crystalheart (#3) üzenetére


Egorov
(fanatikus tag)

Mennyire jó ebben a programban a fájl küldése? Mert pl. Pidginben régen atom lassú volt, illetve van benne olyan, hogy csak egyes embereknek jelentkezek be, a többieknek rejtve maradok, mint LiveMessengerben?

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#5) #24889344


#24889344
(törölt tag)

Meglesem azt a programot, már gondolkoztam, hogy keresek valamit amit telefonon is és pc-n is használok majd.

(#6) beefjeez


beefjeez
(senior tag)

jó is, meg szép is, de miért nem engedi a rohadék facebook omat csatolni? nem él az engedélyezett gomb...

(#7) .bableWes


.bableWes
(őstag)

elfelejtettem a jelszot hozzá, és amelyik mail-re küldi a másik jelszot meg megváltoztattam szal oda se tudok belépni, igy pápá msn

töltöm lefele a torrentet döpirétbéj-rü. csak gondoltam kiirom, hátha kibanolnak..

(#8) Lenry válasza Crystalheart (#3) üzenetére


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nem csak MSN, csomó másik protokollt is kezel, pl a mostanában nagyon népszerű Facebookot
egyébként nekem is már szinte csak azért van a Messenger, mert az irodán belül ezt használjuk.

(#4) Egorov gyors, mint a natív kliensben

(#6) beefjeez beállítások - pluginek - facebook be van pipálva?

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#9) beefjeez válasza Lenry (#8) üzenetére


beefjeez
(senior tag)

nem az volt a gond, egyszerűen a telepitőbe nem tudtam csatolni, utánna sikerült összehozni :)

(#10) blokad válasza Crystalheart (#3) üzenetére


blokad
(senior tag)

van ám :) :U

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.