2019. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Logitech G603 Lightspeed - Fénysebesség újratöltve

Írta: | Kulcsszavak: Logitech . G603 . Lightspeed . mouse . egér . gaming . gamer

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A korábbi írásokban már ki lett tárgyalva, hogy mire képes az új Logitech wireless technológia, így erre nem térnék ki külön. Röviden annyit, hogy szuper.

A szoftver és beállítások is a Logitech standard alapján működnek, csak nincs világítás opció.

Külső

A dobozban megtalálunk minden szükséges dolgot:
- az egeret,
- az USB vevőegységet,
- 2 db Duracell alkaline AA elemet,
- valamint egy USB hosszabbítót, hogy a vevőegységet közelebb hozzuk az egérhez, ha úgy szeretnénk.

A gombok elsőre hasonlóak a G900 gombjaihoz. Kicsit keményebbek, mint a G303 vagy G402 gombjai, de mivel levehető az egér felső része, így a mikrókapcsoló lenyomókhoz hozzáférve olyanra állíthatjuk a főgombok keménységét egy darab szigszalag segítségével, amilyenre szeretnénk.
Az oldalgombok kellemesen könnyen kattinthatók és végre szép nagyok, de meglepő módon nincsenek útban. A főgombok már nem hajlamosak a berezonálásra, még szándékosan sem produkál ilyet, viszont az oldalgombok tudnak rezegni, ha egy bizonyos módon van hozzányúlva. Garanciavesztés nélkül ezt nem tudjuk fixálni sajnos.

A görgő fokozatai könnyűnek mondható, viszonylag halk, viszont itt is a kialakításból adódóan a felfelé görgetés hangosabb. A kattintáshoz viszonylag nagyobb erő kell, nagyjából 200 grammnyi teher alatt aktiválódik, ami szerencsére nem annyira rossz, mint a G900 vagy G502 görgője.

Az egeret hanyatt fordítva láthatunk egy gombot, ami a Bluetooth és Wireless kapcsolatok közt vált, valamint hosszan nyomva Bluetooth párosító módba rakható. A kis LED a gond mellett jelzi, hogy épp milyen kapcsolatot használunk. Kék a Bluetooth kapcsolatot, fehér pedig a wireless kapcsolatot jelzi. Kéken villogva a Bluetooth párosítást mutatja.
Találunk az alján még egy háromállású kis csúszkát. Ezzel lehet kikapcsolni, valamint van egy LO és HI állása. LO állásban energiatakarékos 8 ms-os módba kapcsol, vagyis 125 Hz-es frissítéssel operál, HI módban pedig 1000 Hz-en, 1 ms-os frissítéssel.
Bluetooth kapcsolatot vagy wireless LO módot csak böngészéshez javaslom, játékhoz és egyéb precíziós munkához csak wireless HI módban érdemes használni.

Formáját tekintve teljesen megegyezik a G403-mal, azzal a különbséggel, hogy mindenhol matt műanyag a felülete, vagyis nem kapott gumibevonatot, valamint a mágnesesen rögzített és levehető felső résznek köszönhetően nincsenek szeparált főgombok.

A régi Logitech-ek közül az MX500, MX518, G400, és G400s egerekre emlékeztet, viszont kicsit univerzálisabb formája lett. Nincsenek élek, lépcsők, bevágások, amiket sokan szerettek, de rengetegen kritizáltak is az elődöknél.

Az egér súlya elem nélkül 91 gramm, amihez hozzájön egy vagy két elem súlya. Itt található néhány elem és aksi súlya, amikkel lehet számolni. A legjobb eredményt AAA lithium elemekkel és AAA to AA adapterrel lehet elérni. Így olyan 102-104 gramm lehet a vége egy elemmel, ami abszolút nem vészes egy wireless egérnél.

A szenzorról annyit lehet tudni, hogy valami új 'HERO' kódnevet kapott érzékelőről van szó, ami 200 és 12000 DPI közt dolgozik és közel PMW3366 teljesítményét hozza viszont sokkal energiatakarékosabb nála, így lehetséges a gyári üzemidőket elérni.
Egyelőre sem megcáfolni, sem megerősíteni nem tudom az ott leírtakat, mert nincs a tulajdonomban még annyi ideje az egér, de még elemet nem kellett cserélnem a két hét alatt. A G900 üzemidejéhez képest mindenképp előrelépés.

A gyári Logitech talpakat nem tartom túlzottan sokra, így azokat a második percben feltuningoltam. Így már nagyon jól siklik. :)

Gondolom megfogalmazódnak az alábbi kérdések egyesek fejében:
- Megéri az árát? / Ajánlott vétel? -Abszolút. Tekintve, hogy ez a legolcsóbb normális szenzorú wireless egér. Plusz Bluetooth kapcsolat, ami helyettesíthet még egy egeret is ha multitaskolunk egy tablettal vagy telefonnal.
- Játékra alkalmas? -Az emberek 99%-ának tökéletesen elegendő, akár multi FPS-re is. Nyilván itt a súly és kényelem lesz a döntő szempont.

A bejegyzés elképzelhető, hogy később bővülni fog. Ha bármilyen észrevétel, kérés lenne, vagy egyéb információ érdekelne bárkit, kommentben jelezzétek. :R

Hozzászólások

(#1) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

Köszi az írást!

Fura, de tetszik, vagyis számomra ez az első szimpatikus wireless!

(#2) ribizly


ribizly
(PH! kedvence)

Remek írás! :C
Köszönjük! :R

|•| A WORD elszáll, az írás megmarad... |•| [Eladó] Audio-Technica ATH-A1000Z |•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#3) CJ4567 válasza Fred23 (#1) üzenetére


CJ4567
(PH! kedvence)

Én egy G700s-t használhattam két hétig, azon kívül hogy van súlya, már az is nagyon jó volt.

(#4) sh4d0w


sh4d0w
(PH! nagyúr)

Multi FPS-t felejtsd el vezeték nélküli egérrel. Pont annyi a késleltetése a rádiós kommunikáció miatt, amiért szinte mindig le fognak lőni.

Ha marhasagot irok, vallalom a pofonokat erte a forumon, nem sirok a modiknak.

(#5) jaffa 2843 válasza sh4d0w (#4) üzenetére


jaffa 2843
(Ármester)

Látom próbáltad... Hülyeségeket egy másik topikba légyszi. :R

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#6) sati


sati
(PH! addikt)

A cikkben szereplő konverterhez kaphatnék egy Ebay-es (esetleg magyar bolti) linket?

Köszönöm! :R

(#7) Crampus


Crampus
(lelkes újonc)

Szia! Mit jelent, hogy feltuningoltad a talpait? Jobban siklik? Hogy csináltad? Köszi!

(#8) jaffa 2843 válasza Crampus (#7) üzenetére


jaffa 2843
(Ármester)

A képen látható. Rendes teflont raktam alá.

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#9) Kansas válasza jaffa 2843 (#8) üzenetére


Kansas
(senior tag)

Szia!
Lehet ezen mikrokapcsolót cserélni házilag? Úgy látom, szépen be van ágyazva műanyagba...

[ Szerkesztve ]

I used to be a decent sysadmin, then I took an arrow in the knee... (BOFH)

(#10) jaffa 2843 válasza Kansas (#9) üzenetére


jaffa 2843
(Ármester)

Forrasztani kell hozzá, mint a legtöbb egérnél.

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.