2021. március 7., vasárnap

Gyorskeresés

Árak a Steam-en

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Letöltöttem a Steam-et mert ingyen van a Metro 2033 és gondoltam hogy kipróbálom. Közben elkezdtem nézni az árakat. A Dirt 3 (a sima, nem a complete) 20 euró, míg a lemezes változat ingyen szállítással is csak 1500. Azért ez egy kicsit durva, nem?? Más játékoknál is így van?
Tavaly karácsony előtt a lemezes complete edition volt 5000.

Hozzászólások

(#1) kemotox


kemotox
addikt

Igen, sajna így van. Már rég nem az a felfogás él, miszerint "digitális játéknál nincs lemez és doboz, így olcsóbb", hanem inkább az, hogy "fizess a kényelemért paraszt!". Erre még ráfújja a habot az, hogy 1:1-ben váltják a dolcsit meg az ojrót... De ha el akarsz merülni a Steames világban (vigyázz, függőséget okoz!) akkor ajánlom a kinguin.net-et vagy a hardveraprót, sok olcsó kulcsot ki lehet fogni. Illetve a sale-eket kell nagyon sasolni.. Most volt a helovini, hamarosan jön az őszi. A karácsonyitól pedig általában mindenki retteg, olyankor csődbe szoktak menni az emberek.

Röviden és tömören: Nem leárazott / új játékokat nem annyira megérős Steamen vásárolni, de ha figyeled a leárazásokat, meg a kulcsos oldalakat, apróhirdetéseket, akkor sokkal jobban lehet járni, mint a dobozos verziókkal. (Például én anno a Borderlands 2-t 2,5 ezerért tudtam megvenni, pedig a boltokban még 10ezer volt a dobozos.)

Szerk.: Ja és még a bundlékat is ajánlom. (humblebundle.com például) Legtöbbször indie játékokat kínálnak, de néha fájdalmasan olcsón ki lehet fogni isteni játékokat. Pl volt egy olyan bundle, hogy az összes Bioshock játék (mind a három), meg még egy csomó jó cucc volt a csomagban ~5 ezer forintért. De pl az ominózus Metro nekem anno 1 dolcsimba fájt ha jól emlékszem.

[ Szerkesztve ]

(#2) GÁgpstpn válasza kemotox (#1) üzenetére


GÁgpstpn
tag

Hát nem tudom... Bár nincs sok eredeti játékom ;] , a lemezes verziókat jobban szeretem. A humblebundle.com-ot még nem nagyon értem. [link] Akkor ha kifiezetek 9 dolcsit az összes játékot megkapom ezek közül?

[ Szerkesztve ]

(#3) Nordic válasza GÁgpstpn (#2) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Nekem majdnem az összes játék a profilomon 5E alatti vásárból van. van 100akárhány. Abszolút nem drága, csak akciókra kell figyelni.

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#4) Akos96 válasza GÁgpstpn (#2) üzenetére


Akos96
senior tag

Igen. Az első hármat már 1 dolcsiért is. Ha sok sort akarsz (ami Valhalla-kritérium a sztímistáknál), akkor ilyenekkel lehetséges. ;] De néha nagyon jó játékok vannak már annyiért is.
HB-n általában kétféle akció megy egy időben (hétfőnként szokott lenni az egynapos Flash is, de az most nincs): a rendes, kéthetes bundle és a heti (weekly). A weeklyben általában meghatározott árért (6$) kapod meg a kiegészített pakkot, a rendes bundliban BTA (beat the average, átlag fölött fizetés) van, ami lehet 4-7 dolcsiig bármi. Abban szoktak az igazi jóságok lenni.

Leárazatlan játékot nem érdemes Steamen venni, de leárazottat is csak akkor, ha sokkal olcsóbban máshonnan sem lehet beszerezni. Sok játéknál (pl. Falloutok) a Steam alapár elég magas, így ha nagy leárazást kap, akkor is kellemesen sok euróba fájnak. Ilyenkor érdemes más helyeken keresgélni, GMG és társai.

[ Szerkesztve ]

"A tévében nézed a szaxofonost, És azt gondolod, hogy de jó neki."

(#5) kemotox válasza GÁgpstpn (#2) üzenetére


kemotox
addikt

Igen. Az első néhány játékot amikhez nincs ár írva, azokat megkapod, bármennyit is fizetsz. 1 dolcsi a minimum. Aztán van a többi amiket akkor kapsz ha 6, vagy 9 dolcsit fizetsz minimum. Sokan zsidóskodnak sóherkednek az egy dolcsikkal (én is :D) de érdemes szem előtt tartani azt a tényt, hogy a pénz egy része jótékonysági célokra megy. (vagy akár az egész, még azt is beállíthatod, hogy a pénzedből mennyit kapjanak a fejlesztők, a rászorulók, vagy a bundle szervezői)

(#6) Cucuska2


Cucuska2
őstag

Fura, hogy egyeseknek mekkora újdonság a Steam.

[ Szerkesztve ]

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#7) GÁgpstpn válasza Akos96 (#4) üzenetére


GÁgpstpn
tag

Akkor megvan az oldal ahonnan játékokat fogok szerezni.. :DD

kemotox: Van most is pár érdekes játék... Lehet hogy rászánok 1-2 dollárt.

[ Szerkesztve ]

(#8) GÁgpstpn válasza Cucuska2 (#6) üzenetére


GÁgpstpn
tag

Nem újdonság, csak eddig nem nagyon nézegettem.

(#9) doc


doc
veterán

dragabb (3-4 dollar feletti) jatekokat en itt a hardverapron szoktam venni, sokkal olcsobb mint steamen (kapsz egy steamen beaktivalhato kulcsot vagy steam giftet, pontosan ugyanaz lesz a vegeredmeny mint ha a Steamen vetted volna meg sokkal dragabban)

1N23456.HU - A Veszprém megyei motorkölcsönző

(#10) GÁgpstpn válasza doc (#9) üzenetére


GÁgpstpn
tag

Én is fogok keresgélni, mert van 1-2 amihez nincs használható crack ;] Pl. Dirt3-hoz csak egy kulcsom van és így nem tudunk lanozni otthon, mert live kell ahhoz is.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.