2020. október 22., csütörtök

Gyorskeresés

AMD Játékra

Írta: | Kulcsszavak: intel . amd . processzor . játék . i5 . fx . 2310 . 6300

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

INTEL FANATIKUSOK KERÜLJÉK EL EZT A BEJEGYZÉST!!

Na szóval. Még csak beszélgetés szinten felmerült, hogy kéne egy gép, ami többek között játékra lenne használva és elkezdtem összerakni a bluechip.hu pc konfigurátorával. A processzorokat nézegetve arra gondoltam, hogy AMD proci is mehetne bele, hiszen sokkal olcsóbb. Az a processzor aminek a szintje fölé kéne menni egy i5 2310. Ennek a szintjén van nagyjából az FX-6300. Még kicsit talán e fölé is lehetne menni. Azoktól, akiknek nem kék köd lebeg a szemük előtt, megkérdezném, hogy erre a felhasználásra mennyire jó az AMD (és különösen ez) a processzor, valamint mire kell figyelnem a választáskor. Mivel az intel világa engem is beszippantott régebben, az AMD procikkal kapcsolatban mindenfajta infót elfogadok.
Előre is köszönöm.

INTEL FANATIKUSOK KERÜLJÉK EL A KOMMENTEKET IS!!

Hozzászólások

(#1) GÁgpstpn


GÁgpstpn
tag

Ha azzal kezdenél, hogy az AMD sz*r, írd le egy papírra és égesd el. Aztán zárd be a böngészőt és kerüld el az itteni kommenteket.
Köszi :)

(#2) prolad


prolad
őstag

Ha a leírt i5-öst kéne megugrani, akkor szerintem csak a 8 magosak jöhetnek szóba. Pl. 8350. Ha nem elég akkor a kilencezres sorozat marad, bár ahelyett már intelt vennék (valami szorzózármentes i5-t.

(#3) D1Rect


D1Rect
félisten

"az AMD procikkal kapcsolatban mindenfajta infót elfogadok."

Sz@r az összes, de a következő generáció majd jó lesz.
Topik zárható

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#4) morgyi


morgyi
veterán

1. Milyen VGA-d van/ VGA-t vennél a proci mellé? Ez fontos.
2. Milyen felbontáson játszanál? Ez is fontos.

Teljesítménybe azt mondanám hogy egy i3 inkább, sokkal erősebb mint amit kinéztél, kb azonos áron. Az is mítosz már hogy drágább a lap mellé. Másrészt meg nagy dilemma, mert 2015-ben 2 magos procit én már nem vennék, főleg játékra nem, minimum a 4 mag. Azt a 6 "magos" AMD-t meg mondjuk inkább jó esettel háromnak...

De nincs tapasztalatom, talán írnak olyanok is akik a mindennapi életben használják bármelyiket. FullHD és egy 7950-7970 környéki VGA-val 0 különbség van a processzorok között.

Szóval inkább spórolj és egy i5. Szeretem az AMD-t tetszenek a cuccaik, de csak laposban vennék AMD APU-t egy dedikált VGA-val a mindenféle átkapcsoló szarság miatt. (vagy apumnak netezni egy APU-t, meg HTPC-nek). Az Intelnek jóval jobb az ár/érték aránya sajnos. Most az AMD "drága".

[ Szerkesztve ]

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#5) Cucuska2


Cucuska2
őstag

Nem vagyok fanatikus, de játékra az i5 jobb.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#6) GÁgpstpn válasza prolad (#2) üzenetére


GÁgpstpn
tag

Hát az a sorozat már majdnem az i5 4440 ára közelében van, akkor pedig már egyértelmű az intel.

(#3) D1Rect: De miért sz*r? Mindenki ezt hajtogatja akit megkérdezek, de jó indokot senki nem tud azon kívül, hogy melegszik.

(#4) morgyi: R9 290 az esélyes + Oculus Rift. Ennek a felbontása lenne az ami számomra fontos. (Elvileg 1440p környékén.) Erről az ár/érték arány változásról nem hallottam még.

(#5) Cucuska2: Ugyanaz a kérdés, mint D1Rect-nek: Miért?

(#7) Šolaire


Šolaire
addikt

Nekem amd konfigom van jelenleg witcher 3,dark souls2 remastered, full hd-ba maxon megy,én nem bántam meg.

“Praise The Sun” \[T]/

(#8) GÁgpstpn válasza Šolaire (#7) üzenetére


GÁgpstpn
tag

Pontosan milyen konfig?

(#9) snecy20


snecy20
veterán

Totál tévút 2015-ben FX6300-ra játékos-rendszert építeni. :( Már 2013-ban is az volt, megléptem, hamar megbántam, de a proci napjai meg vannak már számlálva. :)

Ha közmunka van, minden van! O.V.

(#10) svensson válasza Šolaire (#7) üzenetére


svensson
félisten

10 fpssel? :U

Ágoston ott van az adatlapján.

MSI GTX 1070 Quick Silver 8G (OC) videokártyát keresek: https://hardverapro.hu/apro/msi_gtx_1070_quick_silver_8g_oc_keresem/friss.html

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.