2020. augusztus 4., kedd

Gyorskeresés

Olcsó 250 size quadcopter építése

Írta: | Kulcsszavak: quadcopter . quad . copter . ebay . rc . multicopter

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Belekezdenék a multicopter repülésbe, és úgy gondoltam, hogy mivel nem teljesen ismeretlen számomra az RC járművek világa (kezdő helikopter és repülő van), eggyel a játék kategória fölött indulnék. Az alany egy általam épített 250 méretű copter lenne. Az alkatrészeket már összeválogattam, csak szeretném ha valaki ellenőrizné, hogy megfelelő (minőségű) cuccok lettek kiválasztva.
Íme a lista:
Váz: [link]
Flight Controller: [link]
ESC: [link]
Motorok: [link]
Távirányító: [link]
Propellerek: [link]

Az aksi választásában is jól jönne a segítség, ha valaki vett már ebayről LiPo akkut, az legyen szíves ossza meg velem, hogy kitől és milyet vegyek.

Hozzászólások

(#1) GÁgpstpn


GÁgpstpn
(tag)

Előre is köszönöm a segítséget.

(#2) Klaus Duran


Klaus Duran
(senior tag)
LOGOUT blog

Vagy hibás néhány link, vagy én vagyok hülye hozzá.

[ Szerkesztve ]

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://youtu.be/75Mw8r5gW8E

(#3) gold007 válasza GÁgpstpn (#1) üzenetére


gold007
(tag)

Szia!

Multicopterekben nem vagyok jártas, viszont a propeller és a sebességszabályzó kivételével valami gond van a linkekkel(szerint a kódolás lehet, mert ilyen "%20"-akat rak az elejére a http-hez)

Autókkal én is nyomtam az RC-zést egy ideig és mindig is vágytam valami komolyabb quadcopterre, de sajnos ennyit nem szánok rá. De sok sikert! Remélem sikerül megépíteni, mert biztos nagy élmény :)

Üdv

Szerk: Akksit nem vennék ebayről semmi esetre sem. Akármennyivel is olcsóbbak, általában akkora gány szemét kínai cuccok, hogy elképzelni nem tudod. Egyszer vettem "2650mAh" 18650-es LiPo cellát, a mobilomat nem tudta feltölteni félig sem... Hobbyking-et vagy Hobbywing-et ajánlom, azok elvileg vállalható cuccokat gyártanak relatíve olcsón.(Egyik másolja a másikat :D )

[ Szerkesztve ]

Arra jó az erősebb processzor, hogy elbírja a nagyobb hűtőbordát! :))

(#4) GÁgpstpn válasza Klaus Duran (#2) üzenetére


GÁgpstpn
(tag)

Javítottam a linkeket.

(#3) gold007: Én kb. 40000Ft-ot szánnék rá, szerintem kivitelezhető. Ha összejön, írok majd az építésből egy cikket. A Hobbykingen láttam jó aksikat, és nem is horribilis az ár se, de még a szállításról nem tudok semmit.

[ Szerkesztve ]

(#5) gold007 válasza GÁgpstpn (#4) üzenetére


gold007
(tag)

Hogy most hogy működik azt nem tudom, de pár éve amikor a "Brontosaurus" RC autómat akartam brushless-re upgradelni, Hobbyking-nél néztem hozzá komplett kit-eket, és ha jól emlékszem a saját weboldalukról szállítottak Magyarországra is, ráadásul egész korrekt áron(10-15 euró volt talán)

Arra jó az erősebb processzor, hogy elbírja a nagyobb hűtőbordát! :))

(#6) GÁgpstpn válasza gold007 (#5) üzenetére


GÁgpstpn
(tag)

Hát az akku árát nem fizetném ki még egyszer a szállításért, de még utánajárok.

(#7) gold007 válasza GÁgpstpn (#6) üzenetére


gold007
(tag)

Megértelek :)
Viszont azt vedd figyelembe, hogy itthon kb ugyanannyiért kapsz akksit, normális márkájút, mint külföldről szállítással együtt egy kevésbé márkásat. Persze egy drága akksi ugyanúgy lehet ganéj, mint egy "superfire" vagy hasonló...

Arra jó az erősebb processzor, hogy elbírja a nagyobb hűtőbordát! :))

(#8) GÁgpstpn válasza gold007 (#7) üzenetére


GÁgpstpn
(tag)

Igen, 10 euró.
Megnézem egy magyar oldalon is azért.

[ Szerkesztve ]

(#9) ricinus13


ricinus13
(senior tag)

A hobbykinges akksik nálam nagyon jól mennek már évek óta. Én repülőzök, és mindent onnan veszek, itthon max használtan éri meg akármi is annyira drága, de egyáltalán nem jobb. Van európai raktáruk is de ott kicsit drágábbak a dolgok. Nekem eddig minden átcsúszott(kopp-kopp), ami onnan jött. Én a helyedben mindent onnan vennék, mert egy helyen van és úgy a szállítás sem vészes. És nem csak én hanem több ismerős is onnan rendel, és eddig minden jó volt. Egy halott akksit fogtunk ki a több száz darab közül de azt is visszavették és nem is kellett kínáig visszaküldeni, elég volt Németországig.

A szállítás meg nagy dolgok esetén drága csak, egyszer fogtam ki egy 70 dolláros szállítási költséget, de a cucc majdnem 15 kiló volt :DDD

[ Szerkesztve ]

(#10) GÁgpstpn válasza ricinus13 (#9) üzenetére


GÁgpstpn
(tag)

Összeszámoltam, hogy mennyi lenne, ha a motorokat, az ESCket, a vázat és az akksit is onnan venném, a többit ebayről, és ez már több lett, mint amit most rászánnék.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.