2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Hardverek a retro jegyében! Ismét...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Újabb alanyok érkeztek/érkeznek a 478-as hűtő gyűjteménybe az elmúlt egy hónapban. Most eléggé összesűrűsödtek az adásvételek, ráadásul van még néhány folyamatban lévő ügy, reméljük azokról is cikkezhetek majd hamarosan.
Sajnos még nem sikerült saját képeket készítenem róluk, de ami késik... :K
A színessel kiemelt termék nevére kattintva régi Prohardveres cikkek, külföldi oldalak bemutatói vagy a termék hivatalos oldala jelenik meg.

Gigabyte G-Power Pro

Ezt már a múltkori GTX260-as bejegyzésem után is beszúrtam, ez volt a 30. cooler a gyűjteményben.

*

Arctic Cooling Super Silent 4 Ultra TC (sajnos nem működik, be van állva)

Semmi extra. Egy csomag részeként vásároltam "talán" alapon, hát sajnos nem jött be, nem működik a hűtése. Különben is nem elég "gémer", talán ezért is készítették el belőle a ledes modellt is. ;]

*

Arctic Cooling Super Silent 4 Ultra TCL (kezdődő csapágyas, a 4 ledből csak 1 világít)

Ez is az előző hűtővel együtt érkezett, sajnos nem 100%-os, de ma már ez is ritkaságszámba megy.
A ventilátor fordulata három (low, med, high) állásba kapcsolható, alacsony fordulaton 510, közepesen 720, míg magas fordulaton 1170-et pörgött és annyira nagyon zajos volt, mint a következő versenyző.

*

IBM FRU 13N2951

Szintén az ominózus csomag része volt, szerencsére ez tökéletesen rendben van, viszont nem lehet megbélyegezni azzal, hogy ritka.
Kíváncsi voltam, mit tud a ventilátora így feszültség alapon szabályozva a minimum 1890 RPM volt, ez alatt megállt. Azonban ennél a sebességnél is viszonylag halk volt, amit elég nehéz elképzelni egy ilyen méretű légkavarónál. Feljebb tekerve már kezdett megjönni a hangja és maximum fordulaton 5700 RMP-et mutatott a kijelző! Nem a legőrültebben pörgő ventilátor, de azért nem véletlenül került oda az a rács. Sajnos füldugót nem mellékeltek hozzá.
Csak érdekességképp: egy Socket A-s Titan hűtőt is megpörgettem, aminek az alapjárata 2340 RPM, a maximum fordulata 6420 RPM volt.

*

Coolink U8-92-1900 (dobozos)

A képen egymás mellett a két tesó, igazán impozánsak (lennének) így együtt. Az "öcsi" sem panaszkodhat, a maga idejében is szépen helytállt a felső kategóriás hűtők között. Modernebb (mások szerint már retro) 775-ös foglalatra is felszerelhető. Elég ritka darab.
A dobozát kicsit megviselték az évek, de a tartalom az nagyon rendben van.

*

Asus Silent Knight

Annyira régóta szerettem volna egy ilyen hűtőcsodát és most végre megkaparintottam! Ez nem a második verzió, az ugyanis már nem támogatta a 478-as foglalatot, szóval ebből a szempontból már ez is kezd kuriózum lenni, de azért nem beszerezhetetlen. Felbukkan még belőle néhány darab apróhirdetések között, igaz ilyen-olyan állapotban. Ez szerencsére köszöni jól van, a lamellái épek. Az előző tulaja szépen kitakarította és úgy küldte el nekem.

*

Thermaltake Big Typhoon VX (CL-P0310)

A szemfülesebbek kiszúrhatták már, hogy ez a példány kicsit kilóg a sorból, mert mikor megvettem azt hittem egy sima Typhont kapok, de mégsem. Amit akkor nem láttam, hogy ez már egy újabb verziós VX modell, ami erősebb ventilátort és potmétert kapott az egyébként változatlan konstrukcióhoz, viszont az eredeti hűtőhöz képest elvették a 478-as támogatást, amit az alap Typhoon támogatott.
Mit is mondhatnék erről a gyönyörűségről?! Szép darab, bár kicsit megviselt példány. A lamellák helyenként összetorlódtak, a potméterről leugrott a kábel, de ez a kisebbik baj. Sajnos egy helyen a hőcső is benyomódott a hajlatnál, ez bántja legjobban a szemem. A ventilátor is kezdődő csapágyas, de ezek után...

*

Scythe Ninja Mini (sajnos csak 775-ös lefogatással)

Igaz, hogy "csak" a 775-ös lefogatása van meg. Igaz, hogy nem dobozos. Igaz, hogy nincs hozzá venti rögzítő kampó. Igaz, hogy venti sincs hozzá, de kit érdekel? Mára kezdenek ezek a jószágok is kikopni, nem csoda hát, ha elkallódtak hozzá az alkatrészek.
Ahhoz képest, hogy "Mini" eléggé méretes darab.

*

Tuniq Tower 120 (T-120-LFB) (dobozos)

Ha a Silent Knight nagy volt, akkor ez egyenesen hatalmas! Ráadásul ritka, mint a fehér holló, pláne eredeti dobozában és minden hozzávalójával.
Különleges forma, egyedi megjelenés. A ventilátor a hűtő közepén terpeszkedik és a fekete borítással együtt felemelve férhetünk hozzá. Mivel a légkavaró a legalsó lamellák alá is belóg, itt is mozgatja/mozgatná a levegőt, de mint a többi is, ez is megy szépen a képzeletbeli vitrinbe.
Ezzel a csodás darabbal zárom most soraim.

Amint időm engedi készítek róluk saját, normális minőségű képeket is, ahogy a bejegyzés elején írtam.
Felvetődött az ötlet, hogy jó lenne már ekkora mennyiségnél együtt látni a hűtőket. Hát ehhez jó pár dobozt kell kipakolni és nem is tudom, hol találhatnék akkora helyet, hogy az összeset egymás mellé állíthassam, de majd megoldom valahogy a közeljövőben, de még az idén. :D Becs szó!

Hozzászólások

(#1) Samus


Samus
addikt

A Silent Knight. A régi P4-es gépemben még van egy. Az egyik LED villog, de mit sem von le az értékéből. Sajnos a doboza költözés közben elkeveredett, pedig már önmagában az is csodaszép.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#2) flymi válasza Samus (#1) üzenetére


flymi
addikt

Hát, nem kicsit szép, az biztos!
Sajnos a ledek sem hallhatatlanok.
Én épp ezért őrzöm meg minden általam vásárolt jelentősebb hardver eredeti dobozát, mert azzal együtt többet ér. Sokszor ha nem is fejezhető ki pénzbeli értékben, mégis nagyot dob rajta és jobban hangzik, hogy "eredeti dobozos példány".

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#3) DarthSun


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Szépek ! A Tuniq Tower 120 tetszik a legjobban.

A 3 test probléma nem megoldható.

(#4) flymi válasza DarthSun (#3) üzenetére


flymi
addikt

Nekem is, bár a Ninja Mini és a Silent Knight sem rossz. :K
Immár 38 darabosra bővült a gyűjtemény.

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#5) flymi


flymi
addikt

A 39. hűtő egy AVC 117140 lett!
A 40. helyre is be van biztosítva egy anno jónak számító hűtő és hamarosan érkezhet még egy szépség is a 41. helyre. :C

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.