2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Gépjármű felelősségbiztosítás 2015.

Írta: | Kulcsszavak: bérautó . felelősség biztosítás . rendszámtábla

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Figyelem, fikció, mitőbb science-fikció következik!

Mennyire jó lenne, ha tegyük fel igényelhetne alanyi jogon bármelyik magánszemély rendszámtáblát, gépjármű tulajdonlása nélkül.

Mikor kölcsönkérne, bérbevenne egy járművet, felpattintaná a saját rendszámát és onnantól minden felelősség az övé a használat közben történő esetleges károk vagy szabálysértések okozása / elkövetése után. Kérdés nem lenne, egyértelmű a károkozó személye.

Lehetnének vállalkozások olcsóbb (drágább) bérautókkal, amolyan "pick-up" csomópontok, arra az esetre ha valaki utazni, kirándulni, költözni, nagybevásárolni szeretne. Itt feveszed az autót, ott lerakod.
Jelen pillanatban én nem kívánok fenntartani egy autót (400 Ft-os benzint elégetni! Maga a tudat is borzolja az idegeim. ...200-nál elbúcsúztam a kocsimtól - akkor költöztem BPestre - itt meg odaérek bárhova 30-45 perc alatt a b,m,v-vel.), nem fizetem a "készenlét" költségeit, mégis jó lenne néha kiruccanni a megyébe, vagy pl. holnap egy hűtőt elhozni a kerületből. Előbbire egy Smart vagy egy kis Polo, egy Golf, utóbbira egy dobozos csak 1-2 órára. Színházba, étterembe egy családi ünnepen, vagy kimenni valakiért a reptérre egy szép Volvo vagy Audi. (...persze nem villogni vele, hiszen a "jól ismert" bérelt rendszám lenne rajta.)

Szóval ilyenek járnak a fejemben a reggeli teát kevergetve. Miért ne lehetne egy saját rendszámom mondjuk évi 20 ezerért, biztosítással. Kifejezetten bérlő-biztosítás opcióval. Most agyalhatok, hogy hogy' hozom el a hűtőt ~1 kilométerről.

Hozzászólások

(#1) Thunderzolee

Nagyon tetszik az ötleted, csak sajnos amíg nem az a cél, h az állampolgárok jobban éljenek, addig ez csak egy szépen elgondolt megvalósításra váró álom marad. :(((

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#2) dabadab


dabadab
titán

Most tulajdonkeppen az autoberlest akarod feltalalni? :)

DRM is theft

(#3) Eastman válasza dabadab (#2) üzenetére


Eastman
őstag

Hát nem. Hiszen a cím nem autóbérlés 2015. :N

Azt szeretném "feltalálni", hogy ha elkérem pl. a nagybátyámtól vagy a szomszédomtól az autóját (vagy bérelek egyet 1-2 órára), egy alanyi jogon igényelhető saját rendszámot pattinthassak rá és én legyek (lehessek) felelős arra az időre az autóért és ne a tulajdonost vegyék elő egy esetleges incidens után. Ebből következően egyszerűbben, gyorsabban és könnyebben lehetne bérelni, illetve nyugodt szívvel kölcsönadni (nem bérbeadni) autókat, hiszen a "rendszám" és annak tulajdonosa a felelős. Számtalan olyan munkakör (vagy épp' családi vállalkozás) van ahol a munkavállaló ki-be "ugrál" egyik-másik autóból a napja során. Vinné a saját rendszámát azt' csókolom. Kérdés nincs, hogy ki a felelős a koccanásért. Jó esetben erre a "bérlő-rendszámra" épülhetnének felelősségbiztosítási csomagok, nyilván nem annyiért mint az autótulajdonosok részére. De mint írtam, ez csak science-fikció.

Elolvastad a bejegyzést?

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#4) darál0w válasza Eastman (#3) üzenetére


darál0w
Jómunkásember

egy alanyi jogon igényelhető saját rendszámot pattinthassak rá és én legyek (lehessek) felelős arra az időre az autóért és ne a tulajdonost vegyék elő egy esetleges incidens után.

mennyivel könnyebb is lenne hirtelen az autotolvajok élete...

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#5) Eastman válasza darál0w (#4) üzenetére


Eastman
őstag

Miért? Mert a nevükhöz és a címükhöz lenne kapcsolva a rendszám? Szerintem úgy könnyebb, ha a tulaj nevével (az autó redeti rendszámával) követnek el szabálytalanságokat a lopást követően. Ha Aladárt lefényképezik vagy feljelentik a saját rendszámával bármilyen autóban az egyértelmű, nem?

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#6) darál0w válasza Eastman (#5) üzenetére


darál0w
Jómunkásember

rendszám alapján keresné a rendőrség az autot első körben...mondjuk azt most is tud cserélni a tolvaj, ha akar...

mind1...nem akarok belebonyolodni, mert ez ugy hülyeség, ahogy van. bocs.

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#7) Eastman válasza darál0w (#6) üzenetére


Eastman
őstag

Az nem kizárt. De a'szem érthető.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#8) dabadab válasza Eastman (#3) üzenetére


dabadab
titán

Elolvastam, de a nagyresze autoberlesrol szolt :)

Az egyebkent remek otlet, hogy a KGFB ne jarmure, hanem szemelyre szoljon, sot, tulajdonkeppen ez az epeszu es normalis megkozelites. Az, hogy a jelenlegi helyzet nem normalis, szerintem mindenkinek feltunt, akinek egynel tobb gepjarmuve van (nalunk ket felnottre jut negy darab, szoval eleg pontosan atlatom, hogy mennyire hulye a rendszer). Hogy megis miert igy van, ahogy, arra vonatkozoan nincs semmi jo tippem, de mondjuk azt se ertem, hogy miert pont cm3 vagy loero adja a dij alapjat.

DRM is theft

(#9) darál0w válasza dabadab (#8) üzenetére


darál0w
Jómunkásember

ha személyre szolna a KGFB, akkor mi alapján lenne a díjazás?

jogsi megszerzése ota eltelt idő és kor? vagy hogy?

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#10) Eastman válasza darál0w (#9) üzenetére


Eastman
őstag

Kb.

+ évente lehetnének gyűjthető kreditpontok. Tesztvezetés, rutinpálya, különböző szimulációkon, vezetéstechnikai képzéseken szerezhető kreditek.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.