2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

2013. március 15. a civil összefogás napja

Írta: | Kulcsszavak: március 15. . a civil összefogás napja

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ennyi.

„25év alatt, amióta ebben a szkafanderben élek, nem történt ilyen, mint ma. Ma nem a széthúzásról szólt minden, meg pártokról, hanem az emberek összefogásáról. Önkéntes autómentők, online szerkeszthető dokumentumok, Google térkép ami szerkeszthető..volt itt minden, gyorsan reagált mindenki a helyzetre, és még a szomszédos országból is jöttek segíteni! Több tucat pizzéria és étterem ételt szállított ki, csak szervezést kértek cserébe, ők meg sütöttek, főztek, köztük Erzsi néni konyhája is(a képen). Erre kéne koncentrálnotok emberek, hogy átitasson Titeket ez az érzés, hogy együtt vagyunk, és közösségben kell élnünk. Nem csak, amikor beüt a krach és baj van, hanem mindig. Nem fog fentről jönni a segítség, itt mellőlünk jön a segítség, a másiktól, így tartjuk egymás hátát!

Nagy fel és köszönet azoknak az önkénteseknek és civileknek, akik szállást, meleg ételt, italt és jó társaságot adtak azoknak akik már majdnem 1 napja ott rekedtek. Öröm áradat itasson Titeket át, ne állandóan a kormányt szapuljátok meg a BM-et..evvel csak megteremtitek ugyanazt a helyzetet, és csak idegessé váltok. Eddig is így volt, most is ez van..mit vártok? A segítség embertársainktól fog eljönni.

Én is felhívtam minden pirossal jelzett embert a google térképről, ahol bejelölték, hogy kinek kell segítség, és 80%ban mindenkit elértem, meleg helyen voltak, megköszönték, hogy hívtam őket, ez a legkevesebb(többiek ki voltak kapcsolva, de a térkép alapján sok ember indult el menteni, meleg étellel, itallal őket). Csodálatos dolgok ezek, ez egy újfajta mentalitásnak is nevezhető, de valójában mindig is itt volt bennünk, csak ráraktuk azt a sok szemetet, ami még a szemünket is eltakarta!

Megható érzés egy ilyen Magyarországon élni emberek! Ne rontsátok el Magatoknak se ezt a jó érzést avval, hogy másokat bíráltok, elítéltek, és ócsároltok..ez a szint teljesen más.
Merőben más. Ez az új paradigma szerves része. Megosztva elbukunk, egységben felállunk, sőt táncolunk! :)

- Mária Orbánné Pádár - forrás

„Szemtanútól a Budaörsi iskoláról, Andrew Brasilerinho épp most jött haza:

Voltam a budaörsi iskolában, vittem egy kis ételt és segítettem pakolászni. Nagyon sajnálom , hogy többet nem tehettem, De őszintén mondom , hogy amikor oda értem összeszorult a szívem a meghatódottságtól,amint láttam, hogy az emberek mennyire összetartottak és , hogy ilyen helyzetben bebizonyították az emberségüket. Nagyon jó volt látni, hogy folyamatosan késő este is jöttek az emberek és élelemmel, ruhákkal stb. segítették ember társaikat. Elgondolkodtató volt.... és jó érzés , hogy amikor kell , tudunk emberek lenni és figyelni a másikra,de nem kéne megvárni az ilyen helyzeteket, hogy emberek legyünk.... ♥”

Forrás:

Hungary - Facebookos segítségkérés és -felajánlás - www.facebook.com/HungarySOS

Hasznos lehet a bajban:

KÖZÖSSÉGI TÉRKÉP

Egyelőre az olvadás a szél és fagy következtében kialakult helyenként tükörjég illetve jégbordák okozzák a gondot. Több elhagyott gépjármű maradt az M1-es autópályán és egyéb közutakon. Sok feladat lesz még a hétvégén. Az elmúlt 24 óra híreit és a hóban rekedtek személyes bejegyzéseit összegezve úgy tűnik, hogy a reálisan gondolkodó és a kialakult helyzetet gyorsan felismerő civilek összefogása nélkül nagyobb lenne a baj.

Nagy köszönet illeti őket! 2013. március 15. a civil összefogás napja. :R

Hozzászólások

(#1) moonlight115


moonlight115
tag

Ezt jó volt olvasni. Igazad van, ezt így kell felfogni! :K

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#2) Eastman


Eastman
őstag

Budaörs vizsgázott – “El sem hiszem, hogy ez Magyarországon történik”

„Szeretném megköszönni az alábbi oldalak adminjainak és a sok 100 ismeretlen embernek az elmúlt 2napban nyújtott hihetetlen segítséget amit a hóban rekedteknek adtak. Megnyugtató volt látni, és meghatott hogy mekkora összefogásra képesek az emberek.

Szárnyas Fejvadász
Segítsünk a bajban
Hungary
Győr környékén bajba jutottak oldala

Érdemes még figyelni a linkelt face oldalakat, mert ma kezdik kiásni és elszállítani a helyszíneken hagyott gépkocsikat, illetve sok külföldi autós, kamionos hétfőig az országban fog vesztegelni, nekik is lehet még szükségük élelemre, segítségre.

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.