2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Pár gondolat OTPről, MOLról és Telekomról

Írta: | Kulcsszavak: mol . otp . bux . tőzsde

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

OTP:
A Tőzsdefórum annak kapcsán kérdezett elemzőket, hogy az ukrán hrivnya a dollárral szemben két nap alatt 16 százalékot veszített az értékéből, s kijevi kormányzati forrásokból kiszivárgott: a devizahitelek fele bebukhat az óriási devizagyengülés következtében. A legnagyobb magyar lakossági bank 729 milliárd forintnyi hitellel érintett az országban. Az OTP legutóbbi negyedéves gyorsjelentés szerint a hitelek döntő többsége dollár, fele lakossági, fele vállalati.

Novemberben az Ukrán ipari termelés összeomlott(-30%) evvel párhuzamban
dollárral szembe a hrivnya közel 100%ot gyengült.
Na most aki dollárban vette fel lakására a hitelt annak egy pikkapkk több mint duplájára fog ugrania törlesztője. Ez brutális: Reális lehet a kiszivárgott 50%os bedölési arány.
szvsz: ha Ukrajnának tovább zuhan az ipari termelése/zuhan a valuta árfolyama.... és erre reális esély van OTP akkora pofont fog kapni, hogy látjuk még akár 1500FTn is.

[link]

MOL:
2008.12.28 Elkeserítő.

Telekom:
Direkte figyeltem, jegybank vágott 50BPt megint erre MKom elment 553röl 565ig (2%sem) aztán újra visszaesett a rangebe. Illetve még ki se lépett onnan.
-12.29. Továbbra is az ábra, hogy Osztalékpapír, jegybanki alapkamat zuhan ez meg tötyög, és inkább esik mint emelkedik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.