2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

A mobiltelefonok következő generációja... amit én nagyon várok.

Írta: | Kulcsszavak: jövő . utópia . mobiltelefon . okostelefon

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ez az írás fölöttéb csapongó, magamnak készült és nehezen olvasható. Ellenben lehet érdemes mobilörülteknek végigolvasni:

-Forradalom várható!
Jön az Nvidia APX2500 ismertebb nevén Tegra és az OMAP 34x0.
Félelmetes teljesítményű processzorok lesznek ezek a jelenlegi qualcom, arm procikhoz képest és a fogyasztásuk is igencsak alacsony lesz: Nvidiaék pl 10h 720P!s filmlejátszást :Y és 100hs mp3 lejátszást igérnek egy iphone méretü aksival, Intelék pedig Vista alatti akadásmentesenen futtatott Unreal Tournament 2004 :R el demoztatták Atomot.

Pár Video APX2500röl.
[link]
[link]
egy elméleti összefoglaló Atomrol:
[link]

-Láthatóan terjedőben a nagy és a jelenleginél is sokkal élesebb kijelzők. Nemcsak egy-egy speciális Nokia termékben lesz 800*480 felobontású, vagy unikum termékben 3"nál nagyobb kijelző. Nekem speciel 3.5", max 4" egy 800*480ban ideális ennél nagyobbat én nem akarok magamnál cipelni. Ja és egy Iphonenál se lehet nehezebb a komplett készülék! :)
Minden más is egyre jobban adott, érintőképernyő, vagy qwerty izlések és pofonok, kékfog támogatás már mindenben van, HDMI kimenet tvre természetes, egy 32gbnél nagyobb ssd jövőre szintén már nem akadály és az a mobiltelefon amiben nincs GPS már nem is trendi.

-SWel se lesz gond:
A leendő Nokia SWröl kiszivárgott dolgok nekem már most nagyon tetszenek, az MS a
WM7el a jelenleginél sokkal jobban be akar törni erre a területre és bár MSt nem szeretem de ha vmit akar ott a legnagyobb konkurencia is jobb ha belehúz. Ezen felül a háttérben még ott vannak olyan nagyon komoly játékosok mint az Apple akik meglepnének ha nem csinálnának megint valami érthetően hypolt cuccost vagy a Google féle Android ami már az előzetes hírek alapján is ínycsiklandó. (Lehet meg is nézem az SDKját.)

Lényegében minden adott ahoz, hogy jövő ilyenkorra a boltokban legyen az álom telefon-notebookom. Aztán öszre, karácsonyra vagyis mikorra esett egyet az ára :DDD ha tényleg minden szimpi hajlandó leszek egy nagyobb összeget erre költeni. Ha nem akkor maradok a megszokott 29.900Fts telomnál. :)

Hozzászólások

(#1) macikos


macikos
addikt

Na ez egy jó vonal, tetszik. Csak jelenjen is meg mondjuk ebben az évtizedben :)

Szerintem a kijelző méretben a határ olyan 5", de akkor szinte csak a kijelzőből álljon a készülék eleje, mint az Androidnál.

(#2) Dare2Live válasza macikos (#1) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Természetesen a készülék eleje akármelyik verziót is nézem csak kijelző.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.