2019. március 26., kedd

Gyorskeresés

Egy 3*4mes betonkalickába születni, élni és meghalni.

Írta: | Kulcsszavak: tigris . embertelenség . kegyetlenség

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Betonkalickába születni, élni és meghalni.

Születésemre és az azt követő pár évre nem emlékszem tisztán, ami megmaradt, hogy akkor is mint azóta mindig egy 3*4mes betonkalitkában vagyok minden nap, minden órában. Kivéve télen amikor mégkissebb helyre vagyok összezsúfolva. Az is rossz, hogy télen nem történik semmi. A semmi alatt azt értsd, hogy naponta kétszer kapok ennivalót és ezen felül embert sem látok.
Egy örömöm lenne ha néha úgy félrendesen legalább futkározhatnák pár métert de 4m még a lendülethez sem elég:
Tigris vagyok a Pécsi állatkertben.

ui: Természetesen a méter Tigris méter és nem emberi, a gyakorlatban egy 5*7mes betonozott alappal rendelkező vaskalickában élek és csak azt nem értem, hogy ha nem kínozni akarnak akkor miért nem visznek vissza oda ahol megszülettem vagy adnak kölcsön vagy örökbe oda egy olyan állatkertnek ahol legalább minimálisan elmondhatnám magamrol azt, hogy élek.

ui2: Egy kép rólam, legjobbakat kívánom nektek: TiGrIs!

Hozzászólások

(#1) Dare2Live


Dare2Live
(PH! nagyúr)

A késöbbiekben ezt az írásom kirakom címlapra, egyelőre hirtelen felindulásbol van elkövetve ez az írás.

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#2) God Vazzeg válasza Dare2Live (#1) üzenetére


God Vazzeg
(PH! kedvence)

Szerintem is gusztustalan dolog csak azért fogva tartani egy állatot, hogy az ember ha kedve szottyan nézegetni tudja. Egyfajta állatkínzás, akár honnan nézem :U

Erősáramú találmány gyártási joga eladó! Érd: priviben!

(#3) Retro11 válasza Dare2Live (#1) üzenetére


Retro11
(senior tag)

Valóban nem beszélhetünk életről ekkora területen, pláne akkor nem, ha az alany egy olyan állat, amely eleve igényli a sok mozgást.

Nem voltam még a pécsi állatkertben, de úgy gondolom, hogy a nyíregyházi kifutók se túl nagyok. Persze meglehet így is oldani. Pénz nélkül nehéz, de azt mondom akkor inkább ne. Az viszont igazságtalan lenne a kicsikkel szemben.

Fene tudja, én akkor is úgy gondolom, ha nem tudják a megfelelő életkörülményeket biztosítani, akkor ne csináljanak állatkertet vagy legyenek olyan állatok amelyek tolerálják azt.

God Vazzeg: Teljesen egyet értek, ezt próbáltam finoman vázolni.

[ Szerkesztve ]

(#4) Dare2Live válasza God Vazzeg (#2) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

Aztmég megértem, hogy fogva tartják.
Azt nem, hogy vmi iszonyú körülmények közt.

Nem vagyok én megörült állatvédő: Adjanak neki egy 25*15mes, füves, fás, vizes kifutót meg vmi "játékot" mint a világon minden normális állatkertben és én elégedett és boldog leszek.
De ez amit a Pécsi állatkertben csinálnak a Tigrisekkel nem nevezhető másnak mint kegyetlen állatkínzás.

Retro11: Ha nincs rá pénz akor ne csinálják vagy legyen csak 3állatkert MOon. De ez így.... láttam azt a Tigrist a szemét és elborított a szomorúság és mostanra már egyre jobban egy bizonyos düh is.

[ Szerkesztve ]

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#5) philoxenia


philoxenia
(MODERÁTOR)

Nemcsak a terület szűkössége a gond a nagymacskáknál, hanem az ingerszegény környezet is. :(

'65-ben születtem...

(#6) God Vazzeg válasza Dare2Live (#4) üzenetére


God Vazzeg
(PH! kedvence)

Én azt se értem meg, hogy EZÉRT fogva tartják. Nem szeretem az ilyet, már gyerekkoromban se szerettem pont ezért az állatkertet, 5 évesen is azt mondtam, hogy szabadon kellene engedni őket, mert oda valók. Hiába van neki nagyobb kifutó, éljen úgy, ahogy azt neki kell, és ne úgy, ahogy én akarom. A háziállatok az más, de a vadállatok éppen azért vadállatok hogy vadon éljenek, ha akarok látni, elmegyek, és eredeti életkörnyezetében nézem meg. Ha nem jutok el oda, akkor meg maradjon a TV :U

Erősáramú találmány gyártási joga eladó! Érd: priviben!

(#7) Retro11 válasza Dare2Live (#4) üzenetére


Retro11
(senior tag)

Ebben is teljesen egyet értek, inkább lenne kevesebb, de adnák meg a körülményeket, arról nem beszélve, mennyivel nagyobb színvonalú lenne.

[ Szerkesztve ]

(#8) Dare2Live válasza God Vazzeg (#6) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

Szóse róla a helyes a jó a rezervátum ahol pl buszról nézed őket.

Ez az egész dolog engem annyira pofánvert: Megláttam, csak meredtem bámultam, hogy úristen, még durvább volt amikor a Tigris aki már kitudja hány órája, napja, hónapja, éve feküdt ugyanazon a helyen 5perc után rámnézett és megláttam a szemében és megértettem, hogy ebbe még én is megörültem vona, megörültem volna a kintól az unalomtol a ..... hát akkor még egy tigris.

Elmegyek olvasni, mert ha mégegyszer rágondolok megyek északa és szétflexelem a kalickáját.

[ Szerkesztve ]

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#9) Pukkancs


Pukkancs
(fanatikus tag)

Szia tigris, szólni kéne Győzikének, hogy rajtad olyan csíkok vannak, mint a zebrán, és egy pillanat alatt megoldódna a gond :DDD
Viccet félretéve ez tényleg szörnyű, biztos valami vérpistike találta ki ezt is :(((
Szerk: ja és tudjátok, hogy miért nincs egy rendes kifutója az állatoknak? Mert akkor biztos elhúznának a legtávolabbi pontba, és akkor az emberek nem tudnák megbámulni.

[ Szerkesztve ]

(#10) Crystalheart


Crystalheart
(senior tag)

Uhh, utoljára ilyen századfordulós angol állatkerti fotókon láttam hasonlót :|

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.