2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Nincs is globális felmelegedés.

Írta: | Kulcsszavak: global warming . globális felmelegedés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Néha belenézek külföldi forumokba is. A dailytech pl egy USA oldal, jórészt USA forumozokkal.
Érdekesek a különbségek.
[link]

Míg Magyarországon, Angliában, Németben, Hollandiában a túlnyomó többségtől eltekintve mindenki komolyan gondolja a brutálissá váló CO2 miatti várható durva környezeti változásokat és, hogy ezellen tenni kéne addig az USA nagyja ahogy látom röhög az egészen és hülye tudosok ilyesztegetésének tartja.

Kedvenc hszem azt taglalja, hogy ez a "global warming" csak egy hoax.

Persze nem csoda odaát vki ilyen híreket jelentet meg újságokban:
"Last year, the NOAA documented that Antarctic sea ice reached its greatest extent in recorded history. This year, Antarctic sea ice growth is already ahead of last year's record pace. "
Vki össze is szedte a linkekeket, hogy ez az egész csak egy nagy hazugság.
[link]

Persze az is lehet nekik van igazuk és nincs is semmi hatásunk a környezetre, a nagy jégdarab meg csak azért tört le mert mint írják kitört egy vulkán alatta amit regisztráltak is....

szerk:
Mivel ide kifér gondoltam bővítem a blogbejegyzést pár grafikonnal:
Láthatóan igaza van azoknak a tudósoknak akik szerint a két grafikonnak semmi köze nincs egymáshoz.

megjegyzés: a skála nem éves felbontású és CO2 és hőmérséklet szerepel rajta.

Itt pedig egy 1000éves grafikon:

Hozzászólások

(#1) nike_


nike_
addikt

Az amerikai elég kívülálló nemzet azt kell hogy mondjam. :U

(#2) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

A levegőszennyezést és az őserdők folyamatos pusztítását is fékezni kell, ez nem kérdés, de én is osztom azt a véleményt, hogy globális fölmelegedés nem ettől gyorsul elsősorban. Közrejátszhat valamilyen mértékben, de a hőmérsékletet valószínűleg a Föld természetes helyzete növeli. :) Legalábbis elég sok tudós is ezen a véleményen van. (Pl. az ózonlyuk mérete is már elkezdett csökkenni... És a CO2 okozta üvegházhatás százaléka sincs a légkör természetes üvegházhatásának.)

(Egyébként a baracktermesztésnek jól is jön a mediterrán éghajlat :DDD A kukoricának kevésbé :()

(#3) (Kolombusz) válasza Crystalheart (#2) üzenetére


(Kolombusz)
veterán

Hozzád hasonló véleményen vagyok én is. :R

(#4) bdav válasza Crystalheart (#2) üzenetére


bdav
őstag

én nem vagyok 100%ig meggyőződve sem arról hogy az emberi tevékenység okozza a melegedést, sem az ellenkezőjéről.
de tkp szinte mindegy is, a tendencia az hogy változik az éghajlat, viszont ezt jelentékenyen túlparázzák szerintem. Régebben is voltak elég durva éghajlatváltozások, természetes folyamat.
Aztán meg persze szén/szénhidrogén égetésből nyert energia nemjó, de atomerőművet meg még kevésbé akarnak építeni, pedig az tiszta.

10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''

(#5) Crystalheart válasza bdav (#4) üzenetére


Crystalheart
senior tag

"atomerőművet meg még kevésbé akarnak építeni, pedig az tiszta."

Ha elfogy az olaj - valószínűleg nemsokára -, elég nagy, megtérülő biznisz lesz abban is, nem kell ettől tartani. Azt nem értem csak, miért nem látja be ezt a vezetőség, és lép egyet a világ előtt. Egész Mo. energiaellátását meg lehetne oldani még egykét atomerőművel, hiszen nem vagyunk sokan. És mindez szerintem a szén alapú energiaforrások drágulása idején, azaz a közeljövőben hozná vissza leghamarabb az árát. Utána pedig elsők között élvezhetnénk az olcsó áramot. :)

[ Szerkesztve ]

(#6) bdav válasza Crystalheart (#5) üzenetére


bdav
őstag

Paks 40% körül látja el az országot. A baj csak az hogy tízéves nagyságrend egy újat felhúzni és Paks meg nem járhat örökké (tízéves nagyságrend múlva le kell kapcsolni). Ergo most kéne elkezdeni építeni mégegyet, aztán amikor kész, kb. nekiállni a következőnek és minden zsír. De ma Magyarországon ezt úgyse tudod keresztülverni + kevés embernek sem jut eszébe pedig szvsz rohadt fontos lenne. Majd akkor kapkodnak, ha 3x annyiba kerül az áram...

10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''

(#7) Crystalheart válasza bdav (#6) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Egyszerre is lehetne, úgyis hitelből kellene az egészet... :D
Egyébként mikor osztályom volt Pakson (én nem), ott azt mondták a szakik, hogy ha az eszközöket folyamatosan cserélik - és cserélik -, még évtizedekig működhet, mert a technológia nem elavult, és teljesen biztonságos is.

Számolni kell azzal is, hogy a gázt is jó volna elektromossággal - és lokálisan geotermikus energiával is - felcserélni, mert nagyon kiszolgáltatottá tesz.

(#8) bdav válasza Crystalheart (#7) üzenetére


bdav
őstag

sok mindent tudnak cserélni, de idővel az egész létesítmény anyaga "elöregszik" (tehát az aktív zóna környéki beton + acél), azzal szerintem sokat nem tudnak kezdeni, akkor be kell zárni. A többit persze folyamatosan tuningolják, különben nem kapnának működési engedélyt a NAÜtől. De már ígyis megvan 30 éves a cucc, mondjuk 50et valszeg ki fog húzni.

Egyszerre kettő az jó lenne, akkor exportálhatnánk is a sógoréknak, de helyet találni egynek is nehéz (senki nem akarja pedig nagyon felpörgeti a várost ahova kerül)

10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''

(#9) Crystalheart válasza bdav (#8) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Szerintem csak reklám kérdése, pláne a mai Magyarországon. A hülye elvakult zöldeket meg nem kell hallani oszt kész...

(Kinek ne inge, ne vegye magára, de az a környezetvédő, aki az atomerőművek ellen pedálozik, az valójában a természet ellenségei közé tartozik...)

(#10) Rickazoid válasza bdav (#8) üzenetére


Rickazoid
addikt

Magyarországon sosem lesz két atomerőmű! Egyrész nincs rá pénz, ha lenne, azt úgyis zsebreraknák a fejesek, másrészt hiába lenne hosszútávon mindenkinek olcsóbb az áram, a zöldek nem hagynák, hogy mégegy épüljön. Arról nem is beszélve, hogy mindenki be lenne sz*rva, hogy majd nagy lesz a sugárzás, rákot fog okozni, fel fog robbanni, mind meg fogunk halni, blablabla... Nem számít, hogy mennyire lenne biztonságos, senki sem örülne egynek a "szomszédban".

Valami újat kéne inkább kitalálni. Van szél és napsugárzás, inkább kéne támogatni a szélerőműveket, és a háztetőre telepíthető napenergia cellákat!
Szerintem.

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.