2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Hülyék ezek vagy gyilkosok?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Adott egy 80éves hölgy.
Rosszulét miatt kihívják hozzá a mentőt. Tök8 a stroy szempontjábol mért. 3napig van kórházban ahol nagyon durván gyógyszerezik, többek közt folyamatos az infúzió és a vízhajtó. A hölgy a nagyon durva gyogyszerezés miatt (is?), nem bír inni ha iszik azonnal kihányja.

3nap után hazaküldik, 80alatti vérnyomással(pontosan nem tudom automata 80 alatt nem mér)és olyan vércukorszintel amivel csoda, hogy magnál van.

A 14 gyógyszere közt pedig továbbra is ott szerepel a nagyon durva vízhajtó. Mindezt úgy, hogy az orvosa tudja, hogy ha iszik azt azonnal kihányja. Infuzió nincs felírva.

Hány nap alatt szárad ki egy fiatalember ember ha nem tud inni? 4-5? egy öregebb? 3-4? Ha durva vízhajtót kap? 1-2?

Néztem a zárójelentést és nem akartam hinni a szememnek. Vízhajtó felírva de infúzió nincs. Ott szerepel a zárón, hogy "nem tud inni".

El nem merem képzelni bár tudom mi lett volna ha mint orvosláshoz nem értő átlagpolgár csak kiváltjuk a receptet a durva vízhatjót és adjuk neki miközben napi 3-4dl folyadékot nem tud meginni.

Hülyék? Pancserek? Valószínűleg. Ilyet épeszü ember nemcsinál. De akárhogy is csüröm csavarom ez nem egy mütét amit el lehet szurni, nem egy komplikát dolog aminél becsuszik a hiba, ez egy tökegyértelmű logikus dolog amit még egy átlagoplgár is megért.
Ez a dolog nem más a szememben mint egy gyilkossági kisérlet.

Hozzászólások

(#1) k.


k.
őstag

Kmolyan ez lassan vérlázitó.Csomó olyan orvos van aki nem is tudja hogy mit kellene csinálni csak azt tudja hogy valamit kell mert különben nincshálapénz.Az ilyenekkel a saját kezelésüket kellene magukkal megcsináltatni.

(#2) Dare2Live válasza k. (#1) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Itt szó sincs hálapénzröl, ennek spec okai vannak, mondjuk úgy, hogy különösen protekciosok voltunk/vagyunk.

el nem merem képzelni mi mehet az átlagos betegnél.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#3) Dare2Live válasza Dare2Live (#2) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

konkretizálom.

Megbíztunk az adott hely orvosaiban.
Tettük ezt mert úgy gondoltuk, hogyha lelkiismeretesen foglalkoznak a beteggel és erre úgy gondoltuk adott a helyzet, hisz az adott intézményben a hölgy unokája orvosként praxtizál, a hölgy édesanyja az adott városban(nem BP!) belgyógyász főorvos és az unoka édesapja sebész akkor baj nem történhet.
Itt nem arrol van szó, hogy nem foglalkoztak nagymamámmal mint kiemelt esettel. Nagyon is. Elszurtuk mert azt hittük értenek hozzá. Irtozatos megbocsáthatatlan hiba.

A leírt eset csak egy egyértelmű a sokbol. Most a legföbb problémánk az, hogy a vénás gyógyszerekkel elszurt vérnyomás, cukorszintet, hogy tornásszuk olyan szintre, hogy az ne legyen életveszélyes.
Ja fogalmunk sincs mért nyultak hozzá ilyen brutálisan a 15éve beállított hetente/2hetente kontrolált jól müködő vérnyomás, cukorszinthez.... mert fulladt egyik reggel és bevitte a mentő? tudniuk kellene, hogyha ezeket a dolgokat elk*ják büdös nehéz helyrerakni és ha nem rakják helyre.... és elk*ták.

Dühös vagyok.... És nekem aki bár hallott már ilyeneket de soha nem találkozott korábban ilyennel aki az érme szebbik oldalát látta: a hozzáértő, a lelkiismeretes orvosokat döbbenet ami történt. Vhol nagyon rossz a jelenlegi rendszer.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#4) k.


k.
őstag

Nekünk a dédnagymamámat kezelték félre.Igaz 90 éves volt de elötte teljesen jól volt.AZ utcán rosszul lett bevitték a korházba.Nmhittük hogy olyan komoly rosszullet sajnos megesik az ő korában.Hát olyan kezeléseket kapott hogy halucinált,üszkösödött a lába.
Meg is halt sajnos :( Ugyhogy sajnos ha a doki jót is akar sajnos-szerintem- egyszerűen nem megfeleő a képezettsége.
Valószinűleg azért is vagyok ritkán beteg mert bedumálom magamnak hogy korházat soha de soha.

[ Szerkesztve ]

(#5) concret_hp


concret_hp
addikt

nagy kár hogy itthon nincs hagyománya az orvosi pereknek :(

vagy fullba vagy sehogy :D

(#6) Vladi


Vladi
nagyúr

:W Öcsém, hogy itt mindenki orvos... :O

Azzal kezdem, hogy az én nagyanyám is 80 felett jár és kb ugyanaz a helyzet vele. Neki is állíndóan kell szedni a vízhajtót. Hogy miért?
Ha 1 hétig nem szedi bedagad a lába. A második héten már nem tud lábra állni. A harmadik héten már olyan dagadt mint egy hóember. A negyedig héten már szívelégtelenséget okoz a szív körüli nyomás a sok víztől... és igen, ilyen durván hajtják le róla a vizet, ha beviszik a kórházba.

Egy 80 éves embernél már marha nehéz mindent kezelni. Van vagy egy fél tucat dolog, amire figyelni kell. Nem gyerekjáték és majdhognem kiszámíthatlan a kezelés pontos hatása. Ezzel együtt még megvan az öreglány, csak már az agya... :(((

Sajnálom nagyanyádat, de ha nem bízol az orvosban, vidd el egy másikhoz adjál neki 10K-t. De kb ugyanazt fogja mondani.
Kicsit egyen, picit igyon - lehetőleg teát - és akkor lassan javulni fog. Infúziót meg minek írjanak fel? Egyik oldalon be a víz a másikon meg ki? Olyan legyen mint egy csővezeték?
Valszeg azért nem tud rendesen inni/enni, mert a sok gyógyszer megártott a gyomrának. Híg ételeket kellene etetni vele. pl: leves, főzelék.

Valamint: igen. Így működik ma a magyar egészségügy. Pénzt kell vinni, különben annyi.

Attól viszont az agyamat dobom el, hogy az a maroknyi orvost, aki ilyen körülmények között, ennyi pénzért még itt dolgozik, még szarrápereljük... mert itt mindenki orvos és marhára ért a dologhoz... :W

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#7) Dare2Live válasza Vladi (#6) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Te távgyógyász vagy? Esetleg TVben is josolsz? Nem te vagy az ATVn? Vagy honnan állapítod meg, hogy a te nagyanyáddal ugyanaz a helyzet?
Vagy esetleg csak koklerkedsz....?

"Sajnálom nagyanyádat, de ha nem bízol az orvosban, vidd el egy másikhoz adjál neki 10K-t. De kb ugyanazt fogja mondani"
Megtettük. És képzeld k*ra nem ugyanazt mondta.
Hálapénzröl meg volt már szó.

műhibás dolgot nem nekem írtad, mindenesetre a maroknyi kollégámmal akikkel sokszor "nem ideális" körülmények közt, kevés pénzért dolgozunk elég egyértelmű, hogyha vmit csúnyán elszurunk akkor az a mi felelőségünk és a munkaadónk/mi vagy megoldjuk a problémát vagy kártalanítja a megrendelőt vagy beperelnek minket.... mert itt mindeki mérnök és marhára ért a dologhoz... :W

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#8) Vladi válasza Dare2Live (#7) üzenetére


Vladi
nagyúr

Na hát személyeskedni azt én is tudok. Tünetek egyeztek. De mindegy is... no comment amit írkálsz... isten áldjon és do not feed the troll

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#9) Dare2Live válasza Vladi (#8) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Milyen tünetek? A fulladás meg a rosszullét? Tudod ezeknek a tüneteknek, hány csillió oka lehet? diagnoztizálsz 0 alapinfó alapján? Igen/Nem?

Eközben pedig "mert itt mindenki orvosozolsz" .... vicces ez szerinted vagy röhelyes? Ezek után pedig mást letrollozni igen ez olyan NoComment fajta.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#10) Vladi válasza Dare2Live (#9) üzenetére


Vladi
nagyúr

"Hülyék ezek vagy gyilkososk?"

Ezen azért elgondolkodhatnál...

[ Szerkesztve ]

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.