2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Mibe teszem megtakarításaimat?

Írta: | Kulcsszavak: BUX . befektetés . tőzsde

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mibe teszem megtakarításaimat?
2008. dec. 15.

Zuhan az infláció. Novemberben 4.2%os volt. Ráadásul a 8éve legolcsobb benzin/dizel a zuhanó alapanyag/élelmiszer alapanyag árak (pl gabona[link] még be se épültet az árakba.... Jövőre lehet olyat lát a Magyar amit nem sürün: Deflációt.

Evvel szemben a jegybanki alapkamat egekben..... Bankok FIX 11-13%okat igérnek.
A döntés inenn meglepően egyszerű: Tuti üzlet a FIX 11-13%. Ha lehet azonnal minimum félévre kérném! Az én pénzem 50%a már benn is pihen ilyenben. Ha kockázat kerülő lennék vszeg 90% pihenne ilyen befektetésben. Tuti üzlet!

Pénzem maradék 40%a a Magyar tőzsdén forog. Illetve nem forog mert leginkább CIB hozamgarantált jegyben van. Ez olyan évi 7-8%ot hoz cserébe bármikor lecsaphatok egy szimpatikus részvényre vagy ha kell azonnal kivehetem a bankbol.

Kereskedési stratégiám egyszerű:
-Ha bármi nem tetszik nem kereskedem. Ez azt jelenti, hogy van, hogy 1hétig nincs kötésem!
-Nem tradelek illikvid papirokkal.
-Van még pár szabály majd bővítek.

Jelenleg figyelő listán lévő papírok:
-OTP (12.15)
diagnózis: 3-4napja irtozatosan alulteljesítő. -3% SP500nál beszakad (-10%). Miután SP500 visszaemelkedik OTP nem követi. Köv(mai) nap Dj esik 100pontot OTP pedig mint a kő megent esik. Gyanus a papír, amíg nem látok valós erőt benne közelébe nem nyulok bele. Shortot megentcsak veszélyesnek itélem: Arra csütörtökön kellett volna beülni, most már túl kockázatosnak itélem.

-Telekom
A telekom várható osztalékot tekintve baromi erős. 550Ftra tuti kioszt májusban 60Ft osztalékot. Ez 10%+. De ha nem a tutit nézzük hanem az elvárt 72-80Ftt akkor 12-14%. Ez baromi sok miközben infláció/jegybanki alapkamat zuhan.
Kérdőjelek vannak bőven:
-1-Mennyire büntetik meg?
-2-Mért nem veszi külföld ha tuti? Mert nem tuti? :)
Amíg nem látok benne erőt, azt, hogy akár SP500al is szembemegy addig kerülöm, ha viszont megindulna belevennék és tartanám akár sokáig is, nem úgy mint bármi mást.

-Elmu
Ezen gondolkodok még, egyértelmű a trendje gyj óta [link] a baj jól látható a charton: Irtozatosan illikvid. Napi 1 kötés vagy akár annyi sem? Nagyon szép... de életveszélyes. Főleg ha 2-3nagybüfi neki áll játszani vele... Na akkor csúnyán meg lehet járni...

Ennyi mostanra, ha majd kedvem van hozzá írom majd tovább és magamnak a blogot.
hszek, vélemények jöhetnek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.