2019. június 19., szerda

Gyorskeresés

Lakástakarék = ha valami nem jó, akkor csak te szívhatsz!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Aki hozzám hasonlóan aktívan lakástakarékozik, az valószínűleg már pár szerződésénél szembesült azzal a dologgal, hogy valami nem mindig stimmel.
Sokszor az ügyintézők rontanak el dolgokat, sokszor részben az ügyfél, de a lényeg, hogy a pénztár nem, de te szívni fogsz: vagy időben, vagy pénzben, vagy mind a kettőben.

Jelenleg két fundás lakástakarékot tartunk fenn, ebből feleségemé most lett egy éves. Meglepődve tapasztaltam, hogy az elszámolás során az 1 év alatt befizetett 240e forintra az állami támogatás 63435 Ft-ra jött ki a pénztárnak.

Az ügyintéző a következőt válaszolta:

A lakástakarékot 2017. április 28.án nyitottam meg, (29.én le is vonta a befizetett díjból a 150 forint számlavezetési díjat), de májusban, csak május 16.-án vont le ismét 150 forintot, a megtakarítási összeget nem!

Ez azért így történt mert én hiába adtam meghatalmazást a bankomnak május 2.án csoportos beszedésre, a szerződésben 15.-ét jelöltem meg mind fordulónapot és Ők 6 nappal előtte :F próbálkoznak megindítani a levételt, ami az én bankomon akkor még nem futott át.

A funda havonta kizárólag egyszer próbálja meg leszedni a megtakarítást, viszont a számlevezetési díjat kétszer :DDD (ez a röhej teteje).

Így aztán májusban csak számlavezetési díjat fizettem (persze csoportos beszedéssel).

Ezután jön az igazi meglepetés:
Feleségem ekkor rákérdezett, hogy akkor hogy tud kijönni ez az összeg mert ha 11 hónapra számolja a megtakarítás 30%-át az sem a fent említett 63435 Ft.

Erre azt a választ kapta, hogy a funda az első féléves befizetések alapján kéri le az állami támogatást :F WTF, de pontosan Ő sem tudja miből számolták ezt ki? mi van ha az első félévben szorgalmasan befizetek mindent, aztán a második félévben meg semmit - ere nem tudott válaszolni a hölgy.

Szóval ott tartok, hogy közel 10 ezer forinttal megkárosítottak - és persze nyilván csak a delikvens szívhat, mert az ügyintéző közölte, hogy állami támogatást visszamenőleg már nem lehet módosítani. :W

Hozzászólások

(#1) andris1602


andris1602
(senior tag)

Ügyvédi irodában dolgozom, és a Fundamentát csak akkor szoktuk ajánlani, ha már tényleg nincs senki aki hitelt adna. Nagyon lassan fizetnek, elég sokmindent levonnak, nincs egy ügyintézője az ügynek, akivel egyeztetni lehetne..

(#2) RexMaximus válasza andris1602 (#1) üzenetére


RexMaximus
(senior tag)

Mi szemelyi bankaron keresztul inteztuk a dolgokat (azt hiszem ez a megnevezese) nekunk nem volt gondunk ezzel, elerheto volt. Persze lehet kozuluk is van aki kevesbe koncentral az ugyfelkiszolgalasra es a gyors jutalekra gyur. Nem az ajanlasra es az ugyfelelettartamra.

(#3) Kolondrum válasza andris1602 (#1) üzenetére


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Lassan és nagyon szűk keretek között működik.

Suzuki 99Le (1185kg) és Kawasaki 72Le (174kg). Egyik tartós, másik "lép". 195/65R15 Hankook téli 4-es eladó, 2014 év végi, 5mm. 10k, Dunakanyar. No posta! Képet püben!

(#4) Sethdobaloah


Sethdobaloah
(senior tag)

Olcsó tanulópénz volt. Csoportos beszedésnél, ha máskor nem is, de legalább az első befizetésre illene odafigyelni.
Simán befizethetted volna a pénztárban az első 20k-t, aztán lett volna 1 hónapjuk a bankoknak boxolni a csoportossal... abba még egy visszautasítás kipostázása is belefért volna.

...csak én vagyok helikopter?

(#5) doeeg


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Erste LTP-t mondtam fel tavaly decemberben. A 4 év pont lejárt, és az adószámot relatíve gyorsan(!) fel kellett volna szabadítani a házfelújítás miatt nyitandó új LTP miatt.

Nos, ezt idén május közepére sikerült elintéznem/elintézniük, néhány elb..használt óra a bankfiók(ok)ban, és ősz hajszál árán. Nyilván nekik jár a 30 napos türelmi idő (ha túllépik, nem történik semmi), a végén már azt mondtam, tényleg, minden további nélkül vigyék a maradványösszeget, meg felőlem már az állami támogatást is, csak szűnjön már meg, azonnal, mindent IS elfogadok, csak szabaduljon az adószámom, mert sokkal nagyobb baj lesz ha az újat nem tudom megkötni... "rendben, de annak is 30 nap az átfutása". :(( :(((

Eladó Nikon 50 1.8 / Eladó Tamron 70-300 VC / Eladó Moto G5 (3GB) || "nemhoror áron" ©

(#6) Chaser


Chaser
(Jómunkásember)

ha nagyon ráérsz jelentsd fel őket, valamit biztos rájuk lehet húzni, gondatlan kezelés, csalás, sikkasztás, ha a matek nem stimmel azt nem tudják kidumálni

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#7) bgufo


bgufo
(lelkes újonc)

Én is kifizetésnél szívtam, a bank, fudamenta, posta háromszögben. Levelek nem jönnek, határidők csúsznak, hivatalos igazolások nem jók. Majdnem 6 teljes hónap volt mire lerendeztem mindent Decemberben volt az utlós befizetés és múlt héten adtam le elvileg az utolsó igazolást. 4 nap szabi is elment hogy rohangáljak köztük mert a posta már belföldön se kézbesít semmit. Remélem most már tényleg lezártam.

(#8) Csabroncka válasza Sethdobaloah (#4) üzenetére


Csabroncka
(PH! addikt)

A probléma az, hogy ez így történt:
elutaltam 32000+20150 Ft-ot 27.-én, amikor megkötöttük, ezt 28.ára le is könyvelte, és ettől él a szerződés. május 2.án megadtam a meghatalmazást a banknak, május 16.-án csoportos beszedéssel levettek 150 Ft-ot.
Júniustól rendben ment minden, de például most áprilisban csak 20000 Forintot szedett le 15.én, majd valamikor 20.-a környékén 150 forintot.

"in medias res"

(#9) janeszgol


janeszgol
(PH! nagyúr)

Ez az egyszer próbálják leszedni hazugság. A nővéremen lévő funda megtakarítást az egyik hónapban nem tudták csoportosan beszedni, mert nem volt rajta annyi pénz (kivettem az egész fizut és nem figyeltem oda). Jött is a levél, hogy nem sikerült és baj lesz stb. Elutaltam manuálisan, majd rá két napra beszedték csoportosan is abban a hónapban! Természetesen ez nem azt jelenti, hogy akkor a kövi hónapok valamelyikében nme fizetek be, mert az úgy nem megy. Jó hát mondom nem problémázok ezen, csak furcsa volt.
A másik eset, szintén funda. Jött egy levél, hogy fél év alatt (megjelölték az időt nyilván) más befizetését írták jóvá az én számlámon, így tőlem nem vontak le semmit. Megnéztem és tényleg semmit nem szedtek be. Igen ám, de még a csoportos megbízásom is felfüggesztették, mehettem be a bankba megint. Azt a félévet egy összegben fizettem be, így kérték. Szóval ja. (Ugye mindenki ugyan arra a számlaszámra utal és az azonosító alapján rendszerez a rendszer.)

Megszüntettem mindkét funda megtakarításom (egyéb okok miatt), majd kötöttem egy Erste-set. Hát ott se fenékig tejfel az élet, nehéz volt az indulás, de most szépen megy.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#10) Gigi01


Gigi01
(őstag)

Nekem is volt,kellett a hitelhez kötnöm.Szintén Fundamenta,a hitel még sajnos ketyeg,de se ezt,se azt nem kötök többet,az biztos!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.