2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

A gyorshajtásról

Írta: | Kulcsszavak: gyorshajtás . büntetés . Totalcar

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Napok óta megy a vita a munkahelyemen miniszterelnök által bejelentett közlekedésbiztonsági lépésekről. Nem titkolom, ezekben a vitákban én mindig azon a párton állok, hogy a magyar autósok kb. felétől statáriálisan el kéne venni az autót, hiszen teljesen alkalmatlanok a közúti közlekedésre. Ez a morgolódás és vélemény persze megmaradt volna céges keretek között, ha nem húzom fel magamat a Totalcar mai írásán: [link].

Én is szoktam vezetni. Igaz, hogy hétvégi sofőr vagyok, de 9 éve van jogsim, és ebbe azért már beletettem több tízezer kilométert. Persze ez nem sok, de azért láttam már ezt-azt. Elsősorban azt, hogy az utak tele vannak közveszélyes idiótákkal, akik képtelenek az elemi viselkedési normákat betartani. Mindegy, hogy Ladában vagy Mercedesben ülnek, nem képesek "európai" módon vezetni. Mindenki tudja, mire gondolok. Tegyétek a kezeteket a szívetekre! Hányszor használtatok dudát, hányszor anyáztátok az előttetek levőt, hányszor vágtatok ki nagy gázzal a pöcsölő Suzukis mögül a záróvonalon? Én egyszer sem, mert van türelmem. Lehet, hogy a pöcsölő Suzukis kategóriába tartozom? Viszont egyszer sem volt balesetem sőt, még vészfékezésem se. Olyan nagy kérés lenne, hogy mindenki türelmes legyen? Valószínűleg igen, mert ez valahogy nem része a közlekedési kultúránknak.

Én pedig nagyon szeretném, ha része lenne. Mert ha türelmesek a többiek, és betartják a szabályokat, akkor nem veszélyeztetnek engem és a hozzám hasonlókat. Ehhez képest mit olvasok a Totalcaron? Hogy már keresik a kiskapukat. Ez Magyarország. Mindenki tudja, hogy magától nem lesz az autós szabálykövető, erre rá kell kényszeríteni. A 300 rugó és a jogsielvétel talán elég nagy kényszerítő erő. Ehhez képest a kollégáim is, az újságírók is csak azt látják, hogy megint le akarják húzni őket. Nem, nem és nem!!! Igenis nincs más megoldás, el kell rettenteni mindenkit attól, hogy közveszélyesen vezessen. Igenis le kell higgasztani az ámokfutókat, akik közé mindenki beletartozik, aki nem képes elfogadni, hogy mások is vannak az utakon. Vegye mindenki tudomásul, hogy ez a kezdeményezés igenis az ő érdekükben van. Én mindenesetre a legmélyebben megvetem azokat, akik folyamatosan kibúvókat keresnek a szabályok alól. Én ugyanis szeretném túlélni minden utamat!

Hozzászólások

(#1) csabika25


csabika25
(fanatikus tag)

Persze nyugodtan lehet velem vitatkozni, csak nem lesz könnyű, mert ebben a témában hajthatatlan vagyok.:)

''Isten fut Windows alatt''

(#2) Peet210 válasza csabika25 (#1) üzenetére


Peet210
(őstag)

Én nem is vitatkozni szeretnék mert tényleg sok a kapkodó, figyelmetlen, türelmetlen sofőr.
A pöcsölős szuzukissal kapcsolatban, nos velem már nem egyszer esett meg, hogy megy előttem 25-30-cal. Ez idegesítő mert lehetne menni 50-nel is erre ő feltartja a forgalmat és kétkézzel kapaszkodik a kormányba.
Változtani kellene a hozzáállásunkon is mert az meg rendszeresen előfordul, hogy még a szabálytalankodónak áll feljebb és ő anyázik (meg kellene már tanítani, hogy balra nagy ívben kanyarodunk)

Today's record, is tomorrow's motivation

(#3) peterkeT válasza csabika25 (#1) üzenetére


peterkeT
(PH! nagyúr)

Lásd még: [link]. Gondolom nem fognak meglepni az ottani vélemények sem.

Amiben egyetértek a cikkben szereplőkkel: csak pénzbírság nem lesz célravezető gyorshajtásos esetben. Ez valóban csak azt eredményezné, hogy tehetős hülyegyerekek azt csináljanak, amit akarnak.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#4) csabika25 válasza Peet210 (#2) üzenetére


csabika25
(fanatikus tag)

Igen, vannak olyanok, akik azért nem valók az utakra, mert szabályosan félnek, nem mernek gyorsan menni. De szerintem őket sem nagy gázzal, záróvonalon, anyázva kell leelőzni. Ugyanis minél látványosabban előzöd meg őket, annál jobban megijednek, és még lassabban fognak menni. Ráadásul teljesen kiszámíthatatlan, hogy mit csinálnak ijedtükben.

''Isten fut Windows alatt''

(#5) pilóta válasza csabika25 (#1) üzenetére


pilóta
(PH! nagyúr)

Én teljesen egyetértek veled. Szerintem pár kilóméterenként kellene trafipax, és minden kijáratnál rendőr, aki megállítja akit gyorshajtáson kaptak. Akkor nincs vita, hogy ki vezetett. Ha mondjuk 200-al ment a pályán, akkor azonnal jogsi, rendszám elvétel, nincs apelláta, ha mondjuk "csak" 160-al ment, akkor 300k bírság meg 5 pont. Két hétig kellene csak csinálni...
Na meg ugyanezt a nem indexelős, piroson/záróvonalon áthajtós, előzni tilosnál előzős gyengeelméjűekkel is.

Aki él és nem boldog, az téved!

(#6) philoxenia válasza csabika25 (#1) üzenetére


philoxenia
(MODERÁTOR)

Minden bűncselekmény vagy szabálysértés esetén a visszatartó erő
a büntetés elkerülhetetlensége és nem a büntetés nagysága.
A tapasztalatom a Suzukisokkal pont fordítottak, sokszor előznek
meg engem is Suzukival, ha én szabályosan közlekedem. :(
/ gondolom soknak lyukas már a padlója a gázpedál alatt/
Az ilyen -nemcsak Szuzukis- vezetőkre most is az a jellemző,
hogy mennek mint az állat, megyek kb. 100-al,
megelőznek 120-130-al, majd rendőr az út szélén, egyből lelassít 80-ra,
holott 90 a megengedett. :((
A javaslatban előadottaknál többre mennének a külföldön sok helyen
bevált bádogrendőrökkel, amit elég lenne naponta egyszer máshová helyezni.

'65-ben születtem...

(#8) Peet210 válasza csabika25 (#4) üzenetére


Peet210
(őstag)

Persze nem az a megfeleő ha anyázunk meg záróvonalon előzünk.
Azthiszem a TV2-őn volt egy műsor ahol azokat a sofőrőket figyelték akik nem áltak meg a gyalogos átklőnél mikor már gyalogos lelépett. Ott kérdeztek meg egy fickót, hogy miért nem állt meg és azt monda, hogy nem sokat vezet és nemis nagyon megy neki (vmi ilyesmit mondott). Nakéremszépen akkor miért ül kocsiba? És ez ide is érvényes.
Egyébként meg akinek nem gond a pénz az kiperkélja és megy tovább, sőt duplán fizet és megy még egy kört.

Today's record, is tomorrow's motivation

(#9) peterkeT válasza Kalandor (#7) üzenetére


peterkeT
(PH! nagyúr)

Mint írtam, a gond azzal a kisebbséggel lesz, akik lamborghinivel akarnak porschét falhoz csapni, mert nekik gyakorlatilag a gyorshajtás havidíja lesz a néhány százezres bírság.

Egy több tízmilliós autó tulajdonosának a 300e Ft sem visszatartó tényező sajnos.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.