2022. szeptember 26., hétfő

Gyorskeresés

Csomagmegőrző, ami 6 órán át még Téged is kizár... anélkül, hogy rákészülhetnél

Írta: | Kulcsszavak: koncert . csomagmegőrző . váróterem . éjszaka . nyitva tartás . zárva tartás

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Koncertre csak táska nélkül! Vagy ha már táskával, zárd el egy megőrzőben! Arra viszont figyelj oda, hogy az ne egy nyitvatartási időn kívül kb. 6 órán át zárva tartó váróterem területén legyen! Különben úgy jársz, mint mi és néhány bajtársunk csütörtök éjjel.

Édes Párom szülinapja alkalmával (egy bő évnyi várakozás után) csütörtökön ellátogattunk Hans Zimmer aréna koncertjére. A május 22-ei manchesteri robbantás miatt elképesztő biztonsági intézkedéseknek lehettünk tanúi, de az őrök még mindig a kép- és hangfelvétel készítésére alkalmas eszközökre haraptak leginkább. Létezik ma még olyan koncertre járó átlagember, aki nem telefonnal készít fényképet vagy videofelvételt? Hülye voltam, mert a kocsiban használt dashcam a táskámban felejtődött, ezért leszaladtunk az Aréna alatti Volán pályaudvar csomagmegőrzőjéhez: 600 Ft 24 órára. Apró be, kulcs el, lelkiismeret nyugodt, indulhatunk. Külső kapunál belépés csak jeggyel, épület előtt felállított kapunál táska átvizsgálás, motozás (tisztára mint egy reptéren), épület kapuknál jegyellenőrzés... Végre jöhet az akusztikai orgia, amiben a Karib-tenger kalózai együtt álmodnak Batman-nel az Acélemberről, ahogy az elszáll a Gargantua mellett...

A koncert 23 óra körül ért véget. Teperünk is le a csomagmegőrzőbe, azonban a kétszárnyú üvegajtó nem nyílik. A csomagmegőrző túloldalán másik üvegajtó, az őr értetlenül néz ránk, majd legyint és odébbáll. Megkerülve a várótermet beérem az őrt és udvariasan megkérdezem, hogy hogyan juthatnék be a csomagmegőrzőhöz. Az meg mint ha ez teljesen természetes volna, rámutat az ajtóra (ez már az az ajtó, ami pályaudvar felé néz, nem az, amin keresztül a koncert előtt bejutottunk), hogy hát nyitva tartás 4:50-től 22:45-ig. Magamba roskadva tudomásul veszem, hogy 15 perc csúszás miatt (aminek egyébként rohadtul nem voltam tudatában), másnap be kell bumliznom a városba a dashcam-emért. Szupi! Visszaérünk az első ajtóhoz, ahol egy másik pár ugyancsak próbál bejutni; ők rosszabbul jártak: mindkettejük táskája a megőrzőben, egyikükében lakáskulccsal. Így jusson haza az ember lánya! Körülnézek, hogy ezek szerint csak nem én vagyok vak, mert ezen az oldalon egyáltalán nincs kiírva a nyitvatartási idő, de még csak ennek létezése sem. Pantomimezünk az őrnek, az szikrát hányó szemekkel próbál minket elkergetni, mi meg oké, hogy házirend, de honnan tudhattuk volna, hogy 6 órán át el leszünk zárva az értékeinktől?

Az őr végül jó arc volt és odaengedett minket a trezorjainkhoz, így megspórolt nekünk egy plusz kört (a másik párnak meg egy szabad ég alatt éjszakázást). De a Volánbusz megéri a pénzét, hogy a tájékoztatás hiányával ilyen kínos helyzetbe hozza az ügyfeleit és az alkalmazottait.

Hozzászólások

(#1) cinemazealot


cinemazealot
addikt

Bár utána többször is körülnéztem, mégis lehet, én voltam vak?

(#2) takacsbotond


takacsbotond
őstag

Én olyan koncertekre járok ahol nem rabolják ki az embert, ráadásul szinte minden koncerthelyen van csomagmegörző.

(#3) buherton


buherton
őstag
LOGOUT blog

Ez a biztonsági ellenőrzés minket is meg lepett. Tényleg lassan egyszerűbb lesz a repülőre felülni. VIszont nem panaszkodhatunk, mert pl. Pekingben a metrónál is hasonló ellenőrzés van.

A 209-es szektorban ültünk. Ezt senkinek semmilyen formában nem javaslom. Visszhangzott :( . Viszont annak ellenére, hogy az én olvasatomban az első felvonásban csökkent a színvonal, majd a másodikban visszaemelkedett, mindent megkaptam, amit ettől a koncerttől vártam. Aurora és Interstellar - no time for caution (el se mertem hinni, hogy tényleg ezt hallom), persze többet is vártam, de meglepődtem volna, hogy ha pont azokat hagyta volna ki. Az Inception - Time, mint befejezés pedig zseniális volt.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#4) cinemazealot válasza buherton (#3) üzenetére


cinemazealot
addikt

Na, mi Veletek szemben a 113-ban ültünk. :C Tudod, mi visszhangzott? Hátul is voltak hangfalak és mivel a színpadi hangfalak ~150 méterre voltak Tőled, a hátsók meg csak 20-30 méterre, a kettő között elég komoly fáziskésés tapasztalható. Szóval ha ezek nem lettek volna, semmi gond nem lett volna, sajnos a hangosítók kizárólag a középen ülőkre gondoltak és úgy rendezték be a csarnokot, mint egy kisebb mozitermet. Botor döntés volt.

Ettől függetlenül az élmény nagyon jó volt. :K Nagyon bírom Zimmer bácsi munkáját.

A biztonsági ellenőrzés viszont nem új, a honlapjuk szerint 2015 novembere óta ez a gyakorlat. Igen, gyakran járok az arénába. :D

(#5) kenwood


kenwood
veterán

nekunk 10-15 eve Volt fesztivalon sikerult ebbe belefutni.
beraktuk a kontenerekbe a cuccokat,reggel sietunk a 7 orasi vonathoz,es delben nyit a kontener :Y
Nem lettem volna a dolgozok helyeben nyitaskor.
Maga a szitu teljesen megoldhatatlan volt,nekunk ugy sikerult, h az egyik haver hazajott velunk pestre 7kor,majd este visszament egy csaj miatt.

a biztonsagi ellenorzesekrol annyit,hogy sztem 50 even belul eljutunk oda,hogy csak kulon engedellyel hagyhatod el az otthonodat.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kerdesekre privatban nem valaszolok. A forumon sem, mert semmihez nem ertek.

(#6) buherton válasza cinemazealot (#4) üzenetére


buherton
őstag
LOGOUT blog

Jobbra fent - ülések felett - volt egy sima beton felület. Hiszem azt, hogy innen verődött vissza a hang :( .

Valahol olvastam, hogy az Arénát lehetetlen jól hangosítani és ezért a hangmérnökök nem is szeretnek idejönni.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.