2022. szeptember 26., hétfő

Gyorskeresés

Clickbait? Bulvár? Csökkenő szakmai színvonal? Züllik a PH!?

Írta: | Kulcsszavak: troll . cikkírás

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Elnézést mindenkitől, ez egy ideje már kikívánkozik.

Az elmúlt időszakban egyre több cikk fórumában olvashatóak olyan hozzászólások, amik szerint a PH! lapcsalád cikkei túlságosan bulvárosan vagy kattintás vadász hangnemben vannak megfogalmazva. Szerintem nem vagyok elvakult PH! rajongó, de az elmúlt bő 6 év alatt kifejezetten megszerettem ezt az oldalt nemcsak a szakmai felhozatal, de a fórumos közösség miatt is. Ezért kifejezetten fáj, amikor a velem korú (vagy akár nálam jóval fiatalabb, de nyilván tájékozottabb), sokszor a szabadidejüket is a lapcsaládra áldozó lányok és fiúk által egy fiatalos, urambocsá' humoros felhanggal kiadott írást ilyen kritikával illetnek olyanok, akik ugyan matuzsálemek az oldalon (PH! addikt, PH! kedvence, PH! nagyúr stb. rangokkal), de a fórumbéli hozzászólásaikon kívül egy árva betűnyi önálló gondolatuk nem volt még. Nem hogy címlapos cikk, de még egy kurta blogbejegyzés formájában sem. :W Hozzájuk szólnék most:

Természetes, hogy néha történik egy-két elírás, vagy ne adj' isten a cikk eredeti formájában pontatlanul jelenik meg. Az ilyen jellegű korrekciókat a cikkírók bizonyára nagyra is becsülik, hiszen többször látni, hogy a cikk megszületése után maga az író is aktív részese a hozzá kapcsolódó fórum topic-nak, és meg is köszöni az esetleges helyreigazítást. Az pedig, hogy a cikk lazább hangvételű, esetleg kattintás vadász? Mi ez, egy MTA publikáció? Vagy a CompLex Jogtár? Ha egy cím gyanúsan bulváros, akkor nem kell rákattintani. Vagy ha már rákattintottál és Picardként fogod a fejed, akkor miért pazarolod a drága idődet további fröcsögésre? :U

Csináld jobban! Írj Te is cikket! Ha pedig (1) az írásod szakmailag is megállja majd a helyét, de (2) nem is lesz sivatag száraz, (3) a cím sem lesz kattintás vadász, (4) mégis nagy lesz az olvasottsága, akkor oké, igazad van, hogy lehet másként is csinálni. Addig viszont kérlek, ne légy troll és ne mérgezd a fórum morálját azzal, hogy állandóan beszólogatsz. Rohadtul unalmas. :(((

Ez a blogbejegyzés 1 óra alatt készült el, pusztán azért, hogy minél inkább mentes legyen az esetleges helyesírási, fogalmazási és logikai hibáktól. Nem vagyok büszke a teljesítményemre, és valószínűleg nem is fog eljutni a megfelelő személyekhez, de nekem megért ennyit a PH! lapcsalád cikkíróinak igyekezete.

Hozzászólások

(#1) kovaszoskeny


kovaszoskeny
aktív tag

"Nyelve hosszú szája űr
Nyugszik a kutya csendben űl"

Ismeretlen művész 1 óra masszív serivás thai travikkal való fetrengés és egy mázsa jamaicai gaz után.
(Ui a háttérben Morbid Angel dallamok...)

;] :)) ;]

Abe due dembella

(#2) Bozodi János válasza kovaszoskeny (#1) üzenetére


Bozodi János
aktív tag

vö. "Aki nem bírja a füstöt, ne menjen tűz mellé."

vagyis ez ilyen, amit publikál itt bárki, ahhoz hozzá is fognak szólni (ha engedi), és ezek között lesz ilyen is, olyan is. el kell fogadni.

(#3) Lauda


Lauda
félisten

Ez is egy vélemény és az is akinek nem tetszik a felhozatal. Kár is erre több szót pazarolni.

Csináld jobban! Írj Te is cikket!

Nem tetszik a film. Erre te, forgass jobbat! Nem tetszik a könyv. Erre te, írjál jobbat! Stb stb. Baromság amit írsz. Neked tetszik, neki nem.

[ Szerkesztve ]

(#4) bitpork válasza kovaszoskeny (#1) üzenetére


bitpork
veterán

A PH rang csak és kizárólag egy dologgal függ össze: ki mennyire foschsa a szavakat. Aki ez alapján ítél meg bárkit, az magára vessen.

(#5) lezso6 válasza Lauda (#3) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA

A fika nem vélemény, hanem fika. :(

Viszont ezzel a "csinálj jobbat" dologgal én se értek egyet. Én csak amondó lennék, hogy ne legyen hangulatkeltés, mert abban semmi konstruktív nincs. Véleménye lehet mindenkinek, csak akkor alapozza is meg, ne érvelési hibák tömkelegével vezesse le a frusztrációját, kb úgy mint a viccben:

Találkozik a róka meg a farkas az erdőben.
- Te farkas, verjük meg a nyulat!
- Na és miért?
- Ha van rajta sapka, akkor azért, ha nincs, akkor meg azért!
Így is tesznek, jól elverik a nyulat. Egy hét múlva megint találkoznak.
- Te farkas, verjük már meg megint a nyulat!
- Na és most miért?
- Kérünk tőle cigarettát. Ha füstszűrőset ad, akkor azért, ha füstszűrő nélkülit, akkor meg azért.
Így is tesznek, megkeresik a nyulat és eléállnak.
- Te nyúl, aggyál már egy cigit nekünk.
- Na és milyet kértek, füstszűrőset, vagy füstszűrő nélkülit?
- Hmm... Nézd már farkas... ezen már megint nincs sapka!

[ Szerkesztve ]

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#6) bitpork válasza lezso6 (#5) üzenetére


bitpork
veterán

Te, lezso6, nézmán: a RIOSban megint nincs privát topik ;]

(#7) Lauda válasza lezso6 (#5) üzenetére


Lauda
félisten

A fika az tényleg nem vélemény.

Én abba kezdek beleunni, hogy az utóbbi években felfejlődött olyan szintre a fórum közössége, hogy mindenkiből orvos, politikus, bankár, milliárdos, autószerelő mester, villamosmérnök, programozó (stb stb) lett. Ha a google most megszűnne, gyakorlatilag 10%-ra visszaesne a hozzászólások száma. Remélem átment az irónia.

[ Szerkesztve ]

(#8) C4mp3r


C4mp3r
addikt

mar eleg koran elojott ez a tema [link] szerintem itt vagyok mar egy ideje ahhoz, hogy velemenyt mondjak es tenyleg csokkent a szinvonal, nemcsak a cikkeket tekintve hanem a forumon is. nyilvan regen a kevesebb user miatt sokkal zartabb kozosseg volt, de voltak donto pontok mint pl. amikor az it newsbol it cafe lett meg pl amikor elindult a logout, ami az elejen valoban jo kezdemenyezes volt es voltak is magas szinvonalu cikkek, de mostanra egy ferto lett. a forumon meg bevezettek az anonim modkert aztan jogos modot aztan mar a miert moderaltuk sem latszik, amikor amugy is sok panasz van a moderaciora. minden ilyen dolog csokkenti a szinvonalat.

(#9) Blindmouse


Blindmouse
senior tag

Nem ma regisztráltam. Az elmúlt pár évben a ph nagyon lassan süllyed le. Mind tartalomban, mind pártatlanságban, mind formailag.
Ha van egy olyan cikk, hogy az intel 30 millió dollárt adományozott az humanitárius célokra, az itt abu képes negatív hírként lehozni. Nincsenek források megjelölve. Hónapokat késnek tesztekkel. Az a napi 5 hír ami kijön, az is tele van hibákkal. Ja és jönnek azok a cikkek, amik senkit nem érdekelnek, mert nagyon fontos a Vulkan api heti revízióinak a legkisebb változását nagy hírként lehozni.
Lehet nem az AMD találgatós topicban kellene istentiszteletet tartani, hanem a főoldalra kikerülő dolgokra kellene odafigyelni.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#10) lezso6 válasza C4mp3r (#8) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA

Változnak az idők.

Más társaság, pl a modkert meg a miértmod topikokat azért kellett anonimizálni, mert ment a besúgózás, illetve már elviselhetetlen mértékben ment a péniszméregetés, hogy ő miért kap csak ennyi vagy annyit, stb. Mások már az emberek.

Mások az igények is, pl a café erre egy nagyon jó példa. A sima IT-s hírek kutyát sem érdeklik már. Ezért egy kicsit változott a profil előkerültek olyan témák, amelyek sosem voltak eddig, pl űrkutatás, robotika, stb; persze néha becsúszik egy-két szexbaba meg politikai vonatkozású valami is, ha olyan van, ezeknek én se nagyon örülök, bár néha tudok rajtuk nevetni, hogy ilyen is van.

A logout anno tényleg nagyon jó volt, szinte minden cikket elolvastam, ma viszont alig valamit. Bejegyzések terén se olyan a helyzet mint régen. Bár lehet azért, mert most a telefonmánia kora van, az meg engem tökre hidegen hagy.

[ Szerkesztve ]

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.