2019. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Adatkezelés felsőfokon - from telekom

Írta: | Kulcsszavak: telekom . adatkezelés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A magyar ember találékony, főleg ha az anyagiakról van szó és az, hogy asszisztálnak hozzá a szervek is, hát mit ne mondjak...

2015 nyarán a közvetlen szomszédaink gondoltak "egyet" és rendeltek netet, tv-t és telefont a telekomtól. Eddig semmi extra. A lényeg: 2015 nyara, megrendelik a szolgáltatásokat, kamu néven, de a mi címünkre, majd azt be is köti nekik a telekom az ő címükre. Adatokat nem ellenőriztek, és az ajtószámot sem nézi meg a szerelő vagy megtévesztették, amikor szerelt (ezt nem tudjuk, mert nem voltunk akkor itthon). A dolgot onnan vettük észre, hogy jött a szerződés és egy számla a telekomtól a mi címünkre, de egy kitalált névvel. Hívtam egyből a telekomot, hogy most mi is van és, hogy ennyire félvárról veszik az egészet? A srác a vonal végén meg volt szeppenve, éreztem, hogy nem sokat tudok tenni, azt sem tudtam elérni, hogy lekapcsolják a szolgáltatást, mert nem tudtam azonosítani magam, wtf, bezzeg bemondásra kötnek fűvel-fával szerződést. Vicc. Na ezek után írtam egy levelet, az sem hatotta meg őket, és a szolgáltatást továbbra sem kapcsolták ki. Utána jött a Hírközlési Hatóság, de ők is széttárták a karjaikat.

A kérdéseimre a mai napig nem kaptam választ egyik féltől sem, miszerint:

- Hogy lehetséges hamis adatokat bediktálva szolgáltatást rendelni, úgy hogy azt senki nem ellenőrzi, még a szerelő sem?
- A panaszbejentés valóság tartalmát miért nem vizsgálta a telekom? Tehát a szolgáltatás ugyanúgy ment tovább, mert ezek az emberek csak arra játszanak, hogy megrendelik újra és újra fals adatokkal a szolgáltatást és nem fizetik és addig használják, amíg az ászf szerint meghaladja a tartozás azt a szintet, amikor lekapcsolásra kerül a szolgáltatás.

Persze a szomszédot is kérdőre lehetne vonni, de annyira szánalmasnak éreztem a telekom hozzáállását az egészhez, hogy inkább nem erőlködtem tovább, méghozzá azért, mert nekem nem lett károm belőle, ellenben a telekom-nak, aki kőkeményen tojt erre az egész ügyre, ugyanis az eszközök miatt is legalább fél milliós kára keletkezhetett ill. ezt az adatkezelési módszert, amit megenged magának egy multicég az enyhén szólva is vérlázító. A lakás, amiben lakunk önkormányzati, tehát ráterhelni sem tudja a szolgáltató és a név is fals, így végződött ez a történet a "22-es csapdájával." A felszólító levelek persze azóta is jönnek a kitalált névre...

Sajnos nem egyedi az eset, hogy egyes emberek milyen egyszerű módon élnek vissza adatokkal és ehhez ebben a történetben a telekom nagyszerűen asszisztált. Utólagos újbóli gratulációm nekik! :C

Hozzászólások

(#1) kemotox


kemotox
(PH! addikt)

magyarember észel éll !!!!4 :C

Isten útjai kifürkészhetetlenek, de a tieid nem kellenek, hogy azok legyenek. Használd az indexet nyugodtan.

(#2) Hieronymus


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

" A lényeg: 2015 nyara, megrendelik a szolgáltatásokat, kamu néven, de a mi címünkre, majd azt be is köti nekik a telekom az ő címükre. ... A dolgot onnan vettük észre, hogy jött a szerződés és egy számla a telekomtól a mi címünkre, de egy kitalált névvel. "

Ez esetben te nem vagy partnere a szolgáltatónak.
A beérkező levelekre ráírod, " Vissza a feladónak, a címzett ismeretlen", és bedobod a legközelebbi postaládába. Ezzel mindent megtettél, ami a kötelességed.
A többi már a szolgáltatóra tartozik. Te nem tudhatód ki hova és miért kötötte/köttette be a vezetéket és nem is kell tudnod.

Lehet, hogy csak a levelezési címet rontotta el valaki. például a 12 helyett 21-et írt vagy fordítva.

Nincs

(#3) nemlehet


nemlehet
(őstag)

Én nem értem a problémát. Nem a te nevedre van kötve a szerződés. Behajtani nem címen fognak hanem az adott személyen. Innentől kezdve nem kell foglalkoznod az egésszel, ha jó fej akarsz lenni akkor visszaküldöd a leveleket.

Persze tudom bosszantó az egész, hogy máskor még DNS mintát és ánusz lenyomatot is kérnek, ebben meg ilyen slendriánok, de neked bajod nem lehet.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#4) yerico


yerico
(senior tag)

Nekem anno a vízmű közölte, hogy kijött, lecserélte az órámat, majd számlázott. Mondtam, hogy jó, hogy kicserélte, de azt hittem, ingyenes. Hát nem. Kiderült, a közös képviselő állítólag kérte - ő tagadta - a vízmű meg cserélt. Az irodában azt mondták, hogy én, mit Kis Jóska Pista megrendelem orbán viktornak a nevében, ők bizony kimennek, és cserélnek.

Kívánságműsor a rádióban: -Kérnék egy számot a BKV-soknak. Rhiannától kérném a Shut up and drive-ot!

(#5) Egon


Egon
(PH! nagyúr)

Némileg hasonló sztorim nekem is van, érdekes módon pont a Telekommal...
Elvileg pár napon belül lehet némi előrelépés az ügyemben, ha végre megküldik a papírokat.

Master of Magic forever!

(#6) Redneck


Redneck
(PH! kedvence)

Szép szomszédság lehet... :((( Az ilyenek csak az erőszakból értenek, de azt tanították hogy "az nem megoldás".

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#7) janeszgol


janeszgol
(PH! nagyúr)

Biztos nem lehet karod? A Diginel peldaul a lakas veszi a szolgaltatast, nem maganszemely.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#8) ivana válasza janeszgol (#7) üzenetére


ivana
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

A Diginel peldaul a lakas veszi a szolgaltatast, nem maganszemely Kizárt ennek semmi értelme, valakinek szerződnie kell velük, a lakás mint szerződő fél értelmezhetetlen.

(#9) Castell


Castell
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

(#2) Hieronymus nem fáradok azzal, hogy a leveleket visszairányítsan és kizártnak tartom, hogy a címet elírták, mert matematikailag sem jönne össze, sőt reklamálna a becsületes illető a szolgáltatónál, hogy hol vannak a számlák...

(#3) nemlehet Persze nem is foglalkozok vele már, az elején azért próbálkoztam és bejelentést tettem, de mint látjuk ez mit sem ért.

(#5) Egon A te esedet hasonló, de itt már kár is ért téged, mert visszaéltek a saját adataiddal, ezesetben meg kell tenni a feljelentést a rendőrségen. A te történeted is rámutat arra, hogy a telekom adatkezelése borzasztó, bemondásra kötnek szerződéseket, stb.

(#6) Redneck Igen az, fent vannak a helyi önkoris adóslistán is és élnek mint hal a vízben, többet is tudnék írni róluk, de most ez nem a fórum...

(#7) janeszgol szerintem címet abból a szempontból tudnak számon tartani, hogy ha tulaj nem fizet, akkor ráterhelhetik a kecóra, de ehhez az kell, hogy az előfizető és a ház tulajdonosa is egy legyen és ha mondjuk a tulaj eladja a lakást, akkor a vevő a tartozást is "megveheti" ilyenkor addig nem tud kötni szerződést az új tulaj, amíg a ki nem fizeti az előző tulaj tartozását a szolgáltatónak vagyis amíg a végrehajtási jog le nem kerül a kecóról addig nincs szerződéskötés

[ Szerkesztve ]

(#10) tomazin


tomazin
(PH! kedvence)

A probléma akkor léphet fel amikor be akarod köttetni magadhoz és azt tapasztalod, hogy feketelistás vagy és addig nem is kötnek be, amíg ki nem fizeted a cím tartozását. De mivel Te ezt jelezted, így innentől ezzel sem kellene, hogy megszívassanak.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.