2019. július 17., szerda

Gyorskeresés

Pendrive mizéria

Írta: | Kulcsszavak: pendrive . toshiba . kingston

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Pendrive vásárlás a minap. A felhasználás szokásaimat szem előtt tartva, megfelelőnek gondoltam egy alap modellt vásárlását, hiszen korábban ezekkel sosem volt gondom...

Az első kiszemelt példány egy Toshiba Hayabusa USB 2.0 16 GB-os verzió volt. Hazaérve nekiláttam egy gyors tesztnek, de ledöbbentem, az írási sebesség max 2,5 MB/s volt! Semmi sem segített rajta: átdugtam az USB 3.0 portba valamint az alaplapom (Asrock) gyártója által biztosított Xfast USB app sem segített semmit.

Visszavittem a pendrive-ot ahol vettem, majd egy Kingston USB 3.0 DTIG4/16GB típusú modellre fizettem rá egy keveset.

Sajnos a döbbenet itt is meg volt. Hiába USB 3.0, a fentebb említett módszerek kipróbálása is csak max. 7 MB/s írási sebességet hozott..

A megdöbbenésem tárgya pedig a következő:

5 éves USB 2.0 Maxell pendrive írási sebessége: 12 MB/s
4 éves USB 2.0 Noname bankkártya méretű pendrive írási sebessége: 10 MB/s

Természetesen már a vásárlás előtt böngésztem a pendrive-ok csomagolását és az írási/olvasási adatok szinte egyáltalán nincsenek feltüntetve. A neten viszont némi kutakodás után fellelhetőek az adatok, de nem minden esetben...

Végszó: Azt gondolná az ember, hogy ha vásárol valamit, akkor nem szembesül azzal, hogy egy 5 éves modell szintjét sem üti meg a vásárolt modell, főleg ha egy USB 3.0-as drive jócskán alulmarad egy 5 éves USB 2.0 kütyüvel szemben.

Köszönöm, hogy benéztél

:)

Hozzászólások

(#1) MineFox54


MineFox54
(őstag)

SanDisk FTW ;) ebay: sinceritytrading, és szinte ingyen van, minden eredeti pendrive.

[ Szerkesztve ]

ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#2) Samus válasza MineFox54 (#1) üzenetére


Samus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha olcsón kell sebesség, akkor Transcend Jetflash 790. Olcsó, USB3, 32 gigás példányt vettem két eve, 45 mega írás, 135 mega olvasás. Sincerity leépiti a boltot. Vagy a saját webshopja marad, vagy countestytrading néven a párhuzamosan futtatott eBay boltban még sok cucc van. A SanDiskkel vigyázni kell. A pici, és nem USB3 cuccaik iszonyat lassúak. Az Ultra Fit például 5 megás írást tud felmutatni. Autóba mondjuk pont jó a mérete miatt.

[ Szerkesztve ]

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#3) MineFox54 válasza Samus (#2) üzenetére


MineFox54
(őstag)

Nekem 3.0-ás Ultra Fit van, az jó...

ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#4) bkercso válasza MineFox54 (#3) üzenetére


bkercso
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog (1)

Vegyél egy pendriveként használható micro-SD-kártya olvasót és bele egy gyors kártyát! Vannak lapos, telefonba és PC-be egyaránt dugható olvasók is olcsón.

Hifi erősítők, DAC-ok, tápegységek készítése: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/index.html

(#5) Cucuska2


Cucuska2
(őstag)

Miért nem néztél utána, hogy milyen lesz a pendrive sebssége?

(#6) FLATRONW


FLATRONW
(őstag)

Gondolom az írási sebességnek köze van a tárhely méretéhez is. 16 GB-os kulcs esetén nem láttam nagyobb elméleti írási sebességűt, mint 30 MB/s. Ugyanennek a típusnak már a 32 vagy 64 GB-os verziója is jelentősen nagyobb sebességgel ír. Ha jól tudom ez annak köszönhető, hogy a nagyobb verziók több memória lapból épülnek fel és a párhuzamos írásból adódik a nagyobb sebesség.

(#7) Castell válasza Cucuska2 (#5) üzenetére


Castell
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Próbáltam tájékozódni, de a csomagolásokon szinte semmi sem volt, pl. csak ez egyik típusú Sandisk kulcsoknál láttam feltüntetve a csomagoláson, hogy up to 30 MB/s. Persze előzetesen lehetett volna tájékozódni, ez kétségtelen, de abszolút nem gondoltam, hogy egy pendrive vásárlás miatt böngészni keljen a netet. Viszont ezek után a Toshiba és a Kingston nálam elbukott, mert pl. Adata kevesebb pénzért 4x gyorsabb írási sebességet ad.

(#1) MineFox54: az e-bay nálam ebből a szempontból most nem jöhetett szóba, pár száz Ft-os árkülönbség, a gari és a 20-30 napos szállítás miatt kiesett ez az opció...

(#8) Cucuska2 válasza Castell (#7) üzenetére


Cucuska2
(őstag)

Hát ezaz, megnézed a pendrive totyikot, vagy internetbe beütöd a típust, odamész, megveszed. Amúgy pedig kicsit drágább pendrive-ot véve szerintem ezt el lehet kerülni.

(#9) nemlehet válasza Cucuska2 (#8) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Azért a 2,5 meg 7,5 MB/s igen ergya... Ha csak valami word dokumentumora, 1-2 sorozat részre való pendrive kell én se nyomoznék, mivel a 64 GB-os tök kínai legolcsóbb pendrive-om is tud 35 MB/s-et... Fene se gondolná, hogy az USB 3.0 korszakában ennyire lassú cuccokat is kapni még.
De pl repiajándéknak is kaptam már 8GB-os Verbatim USB-t az 70 MB/s-et tudott. Nyílván nem volt valami borzasztó drága cucc, mert szórták minden jelenlévőnek. Mondjuk elég hamar meghalt, de a sebességére nem volt panaszom.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#10) kmisi99 válasza Castell (#7) üzenetére


kmisi99
(PH! kedvence)

Sinceritytrading nél nem ez a helyzet. Rendes garancia, sőt ha olyan márkát veszel akkor egyenesen gyártó is garanciáztatja és küld újat ha pl fotóval bizonyítod hogy tönkretetted. 1-1,5 hét posta, marha gyors, és abszolút az ebay létező legjobb flash memória eladója. Nem is érdemes itthonról venni.

Dell Precision M4600

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.