2024. április 13., szombat

Gyorskeresés

Ismerd meg a Telekom hálózati és üzemeltetési központját

Írta: | Kulcsszavak: Telekom . vr . hálózati . üzemeltetési központ

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A Magyar Telekom hálózati és üzemeltetési központjába a TheVR látogatott el.

A TheVR Overview első részében azt néztük meg, hogy mi áll a Telekom hatalmas hálózata mögött. Hogyan készülnek fel Telekom kollégái a különböző hibákra és hogyan oldják meg őket.


A Telekom hálózati és üzemeltetési közpobtja - Telekom SNOC


Ahány csatorna, annyi settopbox :)

Hozzászólások

(#1) Stanlee


Stanlee
őstag

Ez a sok settopbox azokra az idokre emlekeztet, amikor meg 20 evvel ezelott a falusi kabeltv halozat is ugyanigy mukodott. Ha valami lett a belterivel, akkor csak azt latta az ember, hogy a dekoder kartya hianyzik, vagy nem volt adas :-) ha mar jo ideje nem ment valamelyik csatorna, szoltunk az uzemeltetonek, aztan ha epp nem volt mattreszeg, megoldotta a technikai problemat.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#2) btz


btz
addikt

(#3) btz válasza Stanlee (#1) üzenetére


btz
addikt

Nálunk is így működik a helyi kábel TV szolgáltató a mai napig. Van egy csomó parabola a faluban egy házon, ott vannak bent a műhold vevők, minden csatornához külön, ez van rátéve az analóg kábelhálózat frekvenciáira. :)

ⓑⓣⓩ

(#4) #71835392 válasza btz (#2) üzenetére


#71835392
törölt tag

Na ez aztán semmiről nem szól, egy mondat konkrétum nem hangzik el az egészben. Van egy nagy terem sok monitorral ott valakik csinálnak valamit, kb ez a mondanivaló.
Ebből sokkal, de sokkal többet ki lehetett volna hozni úgy is, hogy közben semmilyen konkrét belső információ nincs kimondva.

[ Szerkesztve ]

(#5) #71835392


#71835392
törölt tag

Ez alapvetően egy nagyon érdekes és jó videó lenne, ha a 3/4 részében nem a világesze csávó osztaná azt észt és "vicceskedne". Így viszont csak az a része jó ahol a szakemberek beszélnek és mutatják a helyszínt.

El kellene dönteni, hogy a NOC lesz bemutatva vagy erőltetett standup kísérletet lehet látni. A kettő együtt nem megy.

(#6) wmati


wmati
addikt

Szerintem nagy szó hogy ennyi év után olyan emberek is bejuthattak ide akiknek nincs semmilyen kapcsolatuk a céggel. Ilyen interjúknál viszont fontos tudni hogy T nem mutat meg mindent, de itt jön a de nem tudjuk hogy adott dolgokat a T nem akart megmutatni vagy a VR csapata nem kérdezett rá.

(#3) btz Nagyon fan dolog tud lenni szerintem ha egy ilyen helyre bejutsz vagy akár te üzemeltetted egy kis ideig. Amúgy szerintem semmi gond nincs azzal hogy a mai napig vannak ilyenek nem egy és nem két helyen. A gond amibe legalább is én bele futottam (nem mondhatom ki melyik cégnél) az hogy boxok minősége nagyon nagyon fontos. Volt pl 2-3 hétig egy olyan dzsunga boxunk ami 2-3 óránként kikapcsolt ha nem néztél rá. Ezt végig verni azon a cégen akitől mi vettük a jelet egy finom kaland volt.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.